intarzierea menstruatiei de la anticonceptionale?

23-02-2011
alexa210
Nu este medic/terapeut
alexa210
Buna ziua!Am si eu o serie de intrebari care ma nelinistesc in ultima vreme.Am 21 de ani si timp de 3 ani am luat anticonceptionale marvelon, iar din ianuarie anul acesta a incetat administrarea lor.Menstruatia trebuia sa apara pe 14 februarie dar a intarziat deja 8 zile.ca protectie am folosit ovule dar de la acestea am avut usturimi si prezervativ. am avut si 2 contacte cand am folosit coitul intrerupt.intrebarea mea este daca menstruatia imi intarzia din cauza anticonceptionalelor, sau ar putea fi vorba si despre o sarcina.am facut un test de sarcina la 5 zile de la intarziere si a iesit negativ.
2 comentarii
0
23-02-2011, ora 22:22
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
De foarte multe ori, dupa folosirea anticonceptionalelor mai multi ani, menstruatia suprimata atat de mult timp se lasa asteptata. Cat timp trebuie lasata asa in speranta ca reapare spontan ? Aici, parerile variaza: 3 luni spun unii autori. 6 luni spun alti autori. Dupa acest interval, daca nu reapare spontan, trebuie indusa. Ar fi bine sa nu mai luati anticonceptionale fara avizul medicului dv de familie, afara de cazul in care sunteti sigura ca nu veti mai dori niciodata sa aveti copii.
0
12-06-2011, ora 16:00
AncutzaB
Nu este medic/terapeut
AncutzaB
Buna. Am si eu o problema, mi'a intarziat ciclul menstrual aproximativ 2 saptamani, am facut sex doar protejat dar totusi am facut 2 teste de sarcina care au iesit negative. Inainte luam anticonceptionale dar am decis sa fac o pauza...unii zic ca e necesara la un anumit interval de timp. Am mai avut probleme cu intarzierile inca de doua ori si am mers la medic si mi'au dat niste pastile care mi'au provocat ciclul, si in continuare tratament cu anticonceptionale. Acum nu as mai vrea sa merg din nou la medic ca abea acum doua luni am fost sa'mi fac testul Papanicolau..Acum as vrea sa reincep sa iau anticonceptionale. Ar fi foarte gresit daca as incepe sa iau acum anticonceptionale si astfel sa'mi intarziu ciclul cu o luna? Va rog sa'mi raspundeti chiar nu stiu ce sa fac. Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul