Intarzierea pastilelor contraceptive.

03-08-2011
Nicoleta017
Nu este medic/terapeut
Nicoleta017
Buna ziua. De obicei iau pastila contraceptiva la ora 9 seara. S-a intamplat sa o uit intr-o zi si am luat-o tocmai a 2a zi la ora 7 seara. Deci, am uitat pastila intr-o luni, am luat-o marti la ora 19:00, apoi am luat pastila care trebuia sa o iau in ziua aceea la ora 21:00. Martea urmatoare ( dupa 1 sapt. ) am avut contact sexual neprotejat si acum imi este cam teama. Am citit prospectul insa nu am fost foarte multumita de ceea ce scria acolo. Daca as putea primi un sfat sau o parere din partea unei persoane "avizate" v-as fi recunoscatoare. Multumesc.
3 comentarii
0
03-08-2011, ora 07:44
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Uitarea fiind de aproape 24 de ore si fiind urmata de cea de a doua uitare (aceea a pilulei de marti) in mod evident ati iesit de sub protectie. Din fericire, contactul sexual a avut loc la o saptamana dupa incident, astfel incat ati respectat (din intamplare) regula de 7 zile. Aceasta spune ca, in cazul neluarii, eliminarii premature sau antidotarii unei pilule (prin antibiotic etc) protectia revine la nivelul deplin dupa o saptamana.

In concluzie, probabilitatea de a fi ramas insarcinata este neglijabila. Pe de alta parte, este bine ca, pe viitor, sa nu va mai jucati cu focul si sa nu uitati ca o culme a reactiilor adverse ale pilulelor anticonceptionale este.sarcina, care apare mai ales din cauza uitarii. Setati-va telefonul mobil astfel incat sa primiti o alerta in fiecare zi la aceeasi ora.
0
03-08-2011, ora 13:16
Nicoleta017
Nu este medic/terapeut
Nicoleta017
Imi cer scuze daca nu am fost tocmai explicita insa din cele spuse de dumneavoastra imi dau seama ca a-ti inteles gresit. Deci, sa reluam : pilula care trebuia luata luni seara la ora 21:00 ( cea pe care am uitat-o ) am luat-o marti la ora 19:00. In aceiasi zi ( marti ) am luat pilula care trebuia luata in ziua respectiva, normal, la ora 21:00. De atunci ( de marti ) si pana martea urmatoare ( 7 zile ) am luat pilula in fiecare zi la ora 21:00 ( ora la care de obicei iau contraceptivele ).Deci, in concluzie, singura greseala a fost in ziua in care nu am luat pilula deloc ( lunea, cu 8 zile inaintea actului sexual ). Sper ca am explicat mai bine de data aceasta si va multumesc pentru raspuns. Din ce mi-ati raspuns am inteles ca sansele sa raman insarcinata sunt mici. Multumesc
0
03-08-2011, ora 15:08
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ati facut bine ca ati luat pilula uitata. Cu atat mai mult, e OK.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •