interactiune cu anticonceptionale

26-04-2012
RPMITZA
Nu este medic/terapeut
RPMITZA
Mi-a fost recomandat pt stres si nervozitate Passiflora. Intrebarea mea este daca interactioneaza cu anticonceptionalele?
3 comentarii
0
26-04-2012, ora 15:55
walle
Nu este medic/terapeut
walle
am si eu o nelamurire legata de anticonceptionale. acum 3 ani am luat yasmin timp de 3 luni si le-am intrerupt deoarece la imceputul contactului sexual aveam dureri ale muschilor vaginali de unde am dedus eu ca erau foarte contractati pt ca impresia asta mi-o dadea, dr-ul meu mi-a zis ca nu e adevarat si ca nu lubrefiata suficient dar de ce se intampla doar daca iau ac ca la un an am luat iar si am avut acelasi efect, deci...ele erau vinovate, zic eu pt ca daca nu aiu nu am nimic. acum ma bate gandul sa iau iar dar impreuna cu 4 femina care am inteles ca diminueaza efectele secundare ale ac. ce parere aveti despre asta?
in plus as vrea sa imi explicati si daca sunt adevarate acele zvonuri cum ca de la ac poti face cancer de diferite feluri, sunt speriata de treaba asta si nu stiu ce sa fac.
multumesc anticipat
0
28-04-2012, ora 21:40
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
A lua anticoncepţionale împreună cu medicamente care pretind că le scad efectele adverse este ca şi când aţi fuma şi aţi lua în acelaşi timp medicamente de oxigenare a creierului. Poate că ajută, dar întrebarea care e evidentă este următoarea: nu ar fi mai bine să nu fumaţi ? Iar medicamentele acelea care scad răul produs de fumat asupra oxigenării creierului, oare scad şi riscul de cancer la plămâni ?

De aceea, nu vă îndemn să luaţi anticoncepţionale împreună cu 4 femina, ci este spre binele dv să nu luaţi anticoncepţionale de loc. Dispareunia (durerea la contactul sexual) este o reacţie adversă minoră faţă de altele care ar putea fi date de anticoncepţionale.
0
02-05-2012, ora 09:01
walle
Nu este medic/terapeut
walle
multumesc frumos pentru raspuns. Nici eu nu prea sunt deacord cu ele, vroiam sa mai incerc doar, dar intradevar nu merita micile avantaje pe care le ai luandu-le, sunt riscuri mult prea mari. Deci m-am convins sa nu mai iau deloc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul