interpretare papanicolau

mi-a venit rezultatul de la al TREI-lea test papanicolau.
In primul mi-a iesit celule asc-us, am facut tratament cu ovule preparate si la al do0i-lea test mi-a iesit doar modificari celulare reactive asociate cu Iradierea. am repetat tratamentul cu aceleasi ovule preparate iar la al trei-lea test mi-au iesit urmatoarele rezultate:
- Celule scuamoase atipice H-SIL.
La descrierea citologica, scrie:
"Placarded celule scuamoase mari, de tip intermediar si rare celule scuamoase mici de tip parabazal, cu nuclei mariti in volum, pleomorfi, contur nuclear neregulat, cromatina distribuita neuniform, raport N/C inversat."
La diacnostic citopatplogic, scrie:
"Frotoliu cu leziune scuamoasa intraepiteliala degrad inalt H-SIL"
As dori sa-mi spuneti si mie ce inseamna, si repercusiuni pot avea?
Cum se poate trata si as dori sa stiu daca sunt suspecta de Hpv, daca mai pot avea copii.
Va multumesc
In primul mi-a iesit celule asc-us, am facut tratament cu ovule preparate si la al do0i-lea test mi-a iesit doar modificari celulare reactive asociate cu Iradierea. am repetat tratamentul cu aceleasi ovule preparate iar la al trei-lea test mi-au iesit urmatoarele rezultate:
- Celule scuamoase atipice H-SIL.
La descrierea citologica, scrie:
"Placarded celule scuamoase mari, de tip intermediar si rare celule scuamoase mici de tip parabazal, cu nuclei mariti in volum, pleomorfi, contur nuclear neregulat, cromatina distribuita neuniform, raport N/C inversat."
La diacnostic citopatplogic, scrie:
"Frotoliu cu leziune scuamoasa intraepiteliala degrad inalt H-SIL"
As dori sa-mi spuneti si mie ce inseamna, si repercusiuni pot avea?
Cum se poate trata si as dori sa stiu daca sunt suspecta de Hpv, daca mai pot avea copii.
Va multumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: