intrebare

19-02-2010
MIHAI BELEIU
Nu este medic/terapeut
MIHAI BELEIU
in cursul donari de sange, mia scazut tensiunea de la 12/7 la10/6, nu am reusit sa donez mai mult 360ml, iar dupa aceeea mi/a fost rau toata ziua, imi puteti spune.cauza?
2 comentarii
0
19-02-2010, ora 23:24
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Stimate domn,

Astfel de reacţii sunt normale, pentru că aţi fost privat de o cantitate de sânge semnificativă; sângele reprezintă viaţă, iar viaţa din el presupune, printre altele, şi un echilibru. Acea donare v-a destabilizat puţin acel echilibru, hai să-l numesc, homeostazic (constantele biologice au fost puţin dezechilibrate, iar organele şi funcţiile lor au reacţionat în conformitate cu acel dezechilibru). După fiecare donare care respectă regulile minime (greutate corporală adecvată - normoponderabilitate (greutate normală în raport principal cu înălţimea), stare de sănătate stabilă (persoana care donează nu trebuie să sufere de boli care-ar contraindica o astfel de donaţie (hipotensiune posturală, boli infecţioase (în special virale), boli hematologice, boli-neuropsihiatrice, etc.) persoana are nevoie de hidratare corespunzătoare, de odihnă (timp de minim 6 ore) şi de o alimentaţie bogată în nutrienţi specifici (vitamine, minerale, aminoacizi, etc.).
Starea de rău este temporară (se menţine pe parcursul a maxim o zi, două). Dacă tot vă simţiţi rău consultaţi-vă cu medicul dvs. curant.

Toate cele bune şi multe binecuvântări în viaţă.

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
20-02-2010, ora 00:05
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Pai de la 360 ml de sange si mie cred ca mi-ar veni rau ! Nu mai donati sange, caci exista pericol de boala daca aveti astfel de reactii. Donatul sangelui de la o aniumita cantitate slabeste masiv corpul si este ca un accident cu pierdere de sange.
In caz ca va simtiti mai departe rau luati remediul homeopat China CH15, o granula (se suge), care este remediul homeopat pt. boala sau slabiciune dupa pierderi de sange.
Adaugă un comentariu / răspuns