Intrerupere de sarcina

15-07-2013
elenabeatrice
Nu este medic/terapeut
elenabeatrice
Buna ziua. Am facut programare la clinica Marie Stopes la doamna doctor Silvia Niculescu pt o intrerupere de sarcina in 9 saptamani. Am inteles de la cea care mi-a faut programarea telefonic ca ar fi vorba de anestezie generala, ceea ce eu optez pentru asa ceva, deoarece nu vreau sa simt sau sa vad ceva. Dar pe mai multe forumuri am citit ca ar fi vorba de anestezie generala 'superficiala'. Ce diferenta este in tre o anestezie generala si o anestezie generala superficiala. Chiar m-ar interesa sa aflu in ce consta acest tip de anestezie superficiala, daca ma poate lamuri cineva. Multumesc
16 comentarii
0
16-07-2013, ora 12:21
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Din câte stiu eu din proprie experienţă, la anestezia generală superficială te adoarme dar nu te intubează şi durează foarte puţin, adică doar atât cât durează intervenţia. Practic, la anestezia generală normală eşti intubat iar după trezire te simţi destul de rău, poţi voma şi eşti ameţit. La anestezia superficială, te adoarme cu un somnifer pe care ţi-l administrează intravenos şi te trezeşti imediat ce s-a terminat intervenţia. Nu te simţi deloc rău, doar puţin ameţit dar îţi revii imediat, nu ai stări de greaţă şi nu e nevoie să stai la reanimare ca după o anestezie generală normală. Oricum, esenţialul este că la anestezia superficială nu simţi absolut nimic şi nu ştii ce ţi se întâmplă, deci este super bine pentru cei fricoşi ca noi...Eu am făcut o colonoscopie cu o astfel de anestezie şi a fost foarte bine, când m-am trezit totul era gata, eram şi îmbrăcată, astfel că ţi-o recomand din toată inima. Mult succes şi curaj că totul este foarte simplu în varianta asta!
0
16-07-2013, ora 15:33
elenabeatrice
Nu este medic/terapeut
elenabeatrice
Mersi mult de informatie si de incurajare. Mai am mai putin de 24 de ore si nici nu am stare. Mi-e si foarte frica, sunt nervoasa, mai rau mi-am facut citind si vizionand tot felu de prostii pe youtube...
Sper sa fie bine cum ai zis si tu.
0
16-07-2013, ora 18:12
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
O sa fie foarte bine, crede-ma! Bine ca in sfarsit se pot face aceste intreruperi de sarcina cu metode cat mai putin traumatizante pentru femei. Eu am facut un avort in anul 1992 si, cand imi aduc aminte de el, ma ia cu frisoane si acum, dupa atatia ani...A fost groaznic. Dar cu aceasta anestezie superficiala, care se mai cheama si anestezie generala scurta, crede-ma pe cuvant ca habar nu vei avea ce ti s-a facut. Practic vei dormi, nu vei simti, nu vei auzi si nu vei sti ce ti s-a facut. Daca nu mi-as fi facut colonoscopia la Fundeni, deci intr-un spital foarte serios, crede-ma ca nu as fi crezut ca mi-a facut-o cu adevarat. O sa fie foarte bine! Nu te mai gandi la nimic rau, nu te uita pe youtube, nu citi tot felul de prostii si incearca sa te odihnesti. Maine pe vremea asta o sa fi acasa. Mult succes si astept vesti bune de la tine!
0
16-07-2013, ora 20:16
elenabeatrice
Nu este medic/terapeut
elenabeatrice
Multumesc ioana antoanela pt sfat si incurajari. Mersi inca o data. Apoi am norocul cat de cat ca sunt mai puternica si nu ma afecteaza niste replici care nu isi au rostul. Mai mult mi-e frica de medici si atat. In rest, parerea mea ar fi sa isi tina sfaturile pt ele insasi. Dar asa e intotdeauna. Avortul este judecat de multe persoane fara a stii macar cauza, apoi daca trebuie cineva sa ma judece cu siguranta o va face Dumnezeu si nu un pamantean.
0
16-07-2013, ora 20:30
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Asa este si nu doar avortul este judecat de unele persoane ci orice facem, sunt oameni care nu pot trai linistiti daca nu-i judeca pe ceilalti. Dar in viata roata se invarte mereu si nu se stie cand te confrunti cu o situatie identica cu cea pe care altadata o criticai...de asta e bine sa gandim inainte de a ne da cu parerea si a-i judeca pe altii...Inca o data multa, multa sanatate si nu te teme de ziua de maine si de medici, toate vor merge perfect. Daca o sa poti, te rog da-mi o veste, ma voi gandi la tine si-ti tin pumnii strans!
0
16-07-2013, ora 23:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dragele mele,

Voi aveti o varsta si o experienta. Noi avem alta varsta si alta experienta.
Unde am judecat-o eu pe ea ? Unde e ratiunea voastra ?
Noi am incercat sa o impiedicam. Pentru ca de la varsta noastra cunoastem cazuri de familii distruse (cu boli, cu saracie, cu probleme de alcoolism, cu alte probleme de familie) din cauza acestor avorturi facute la tinerete.
Pe mine ma intereseaza ca acel copil sa se nasca sanatos, intr-o familie in care tatal sa isi asume responsabilitatea (pentru ca daca tatal si-o asuma si isi iubea partenera si isi dorea o familie cu adevarat, asa ceva nu se intampla) si familia sa fie bine pe tot parcursul vietii tuturor membrilor. De asta mi-am rupt din timpul meu si i-am scris.
Pentru ca daca face dupa voia ei, si incep apoi sa apara necazurile de dai din colt in colt, va zice ca oamenii aia de pe Forum care i-au scris aveau dreptate.

E vorba de experienta de viata si de faptul ca pot incerca sa opresc prin informatiile pe care le am, un om, sau 2 oameni, sa isi faca rau lor insisi. E vorba de viitorul cuplului.

Ce treaba am eu sa judec pe cineva care vrea sa faca avort ???
Cand o sa ajunga ea la varsta mea si ea o sa opreasca alte tinere sa faca avort. Pentru ca va vedea care sunt consecinte si se va intrista.
1
18-07-2013, ora 09:46
elenabeatrice
Nu este medic/terapeut
elenabeatrice
Am scapat si de anestezia care a fost generala superficiala. A fost foarte ok. Nu am simtit nicio durere dupa, nicio ameteala si nici macar stare de voma, doar ca am dormit mai mult ieri. Azi ma simt ca noua si ca si cum nimic nu s-a intamplat. A fost foarte bine.
0
18-07-2013, ora 10:53
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Ma bucur foarte mult ca totul a fost ok! Bine ca s-a terminat, ieri am stat toata ziua pe forum si chiar m-am gandit cum te simti si cum a fost. Ai grija de tine si iti doresc multa multa sanatate!
0
18-07-2013, ora 11:04
elenabeatrice
Nu este medic/terapeut
elenabeatrice
Mersi frumos. A fost bine ieri numai ca am domit aproape fara opriri.
0
18-07-2013, ora 12:30
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Eu am facut anestezia asta pentru o colonoscopie si dupa, am fost si eu cam "bleaga" dar dupa ce am vorbit cu dr. si mi-a spus ca nu am ce credeam eu, respectiv cancer de colon, mi-a sarit si somn si blegeala si am plecat direct la gara, dar imi aduc aminte ca am dormit tot drumul pana la suceava, de unde sunt...
0
18-07-2013, ora 14:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ christie

Nu stiu unde as putea intreba despre lucrul acesta care ma framanta.. am facut asa ceva in urma cu nici 2 saptamani, neavand nici o scuza, nici o circumstanta atenuanta, nimic pe care sa pot da vina ca m-a impins sa fac pacatul asta. Stiam si ca e un pacat foarte mare dar.. nici macar pe orbire sau inselare nu pot da vina. Pe nimeni, doar pe mine.
M-am spovedit de acest pacat si am primit dezlegare + canon dar ma chinuie cumplit faptul ca nu stiu ce se intampla cu sufletzelul pe care l-am ucis. Va fi mantuire pentru el vreodata, va avea Dumnezeu mila de el ca nu a gresit cu nimic? Nu pot suporta gandul ca prin nebunia mea am despartit definitiv un suflet de Dumnezeu pentru totdeauna. Am citit ca acesti copii avortati vor fi primii care ne vor osandi pe lumea cealalta.. in amenintarea asta eu gasesc si un pic de mangaiere, ca totusi va fi in preajma lui Dumnezeu cand ma va acuza, si Dumnezeu va lua aminte la suferinta lui si poate i-o va alina.
Nu stiu nici pentru mine daca va fi iertare dincolo, indiferent de ce fac aici.. as vrea doar sa stiu ce este pentru sufletelul sau, si ce pot face pentru el ca Dumnezeu sa nu il treaca cu vederea chiar daca a fost ucis nefiind botezat. Mi se pare de neconceput ca eu sa fiu iertata poate, daca se va gasi mila pentru mine, iar un suflet nevinovat pe care l-am aruncat la gunoi, sa nu aiba parte de Lumina lui Dumnezeu.

Va rog mult sa imi raspundeti daca ati invatat si citit despre lucrul acesta.
Va multumesc.

raspunsurile si continuarea aici:

http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=611

De acum incolo, in fiecare seara tu si tatal micutului sa va rugati pentru sufletul lui.
Trupul e acuma unde ? La gunoi... Cine crezi ca ingroapa trupusoarele lor in cimitir ?
Dar amandoi sa va rugati pentru sufletelul lui zilnic si sa faceti milostenie mai ales catre copii.
Poate sa si botezati un copilas.
0
10-11-2013, ora 20:08
claudyka98
Nu este medic/terapeut
claudyka98
Buna, eu doar iti dau un sfat, nu judec, pe viitor in cazul in care tu nu vrei inca un copil ai mult mai multa grija sa nu se mai intample asta, sunt cateva metode de contraceptie, ca sa eviti sa mai treci prin asa ceva.Cred ca este foarte greu sa treci prin aasta, eu una nu as face niciodata o intrerupere de sarcina decat daca as fi obligata din punct de vedere medical, eu una am o fetita de 4 ani si una pe drum, si chiar de este greu in a tine o sarcina cu mici probleme, si pe urma de a l creste, merg inainte.
0
07-09-2014, ora 00:34
mpsam
Nu este medic/terapeut
mpsam
Am facut un avort medicamentos care din fericire a decurs bine. Medicii sunt sub orice asteptare.

Singurul medic normal pe care l-am intalnit a fost d-na dr. Pica (ecografist)

La intalnirea cu doamna Niculescu am fost cumva certata de ce nu mi-am legat trompele dupa cele doua nasteri avute, respectiv la 34 de ani, de parca 2 copii este numarul maxim la care ai voie dupa parerea comunista a dansei.
Nu mi s-a dat prospectul medicamentului si nici ambalajul pe motiv ca ei deconteaza si le trebuie. Nu mi-a explicat ca mi se administreaza o pastila in loc de trei asa cum e recomandat pe prospect, fapt pentru care mi-am facut multe griji cand am citit prospectul pe internet. Am sunat la ei si timp de patru ore a trebuit sa astept un telefon la care sa primesc o explicatie daca trebuie sa iau una sau trei pastile. Explicatia mi-a oferit-o intr-un final managerul clinicii, respectiv doamna Sambotin (foarte profesionista si informata) care mi-a explicat ca ultimele reglementari si studii pe care le gasesc pe site-ul Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca administrarea unei singure pastile s-a dovedit la fel de eficienta ca si in cazul administrarii a trei pastile (Myfegyne).

Pentru ca sangerarea s-a oprit mai devreme respectiv dupa 7 zile, la indicatiile doamnei dr Pica am mai continuat sa iau Misoprostol pentru a mentine colul deschis.

La prima menstruatie am sunat sa ma programez pentru montarea unui sterilet. Inainte de asta am facut analizele necesare (Papanicolau, Chlamydia, etc) tot la Mariestopes unde la recoltare mi-a fost racait colul pana aproape mi s-a facut rau. Am recoltat in alte clinici de zeci de ori si nu mi s-a mai intamplat acest lucru.

Pentru montarea steriletului am fost programata la Dr. Plai Ancuta, care ca si dr. Niculescu m-a intrebat pe un ton dojenitor de ce nu mi-am legat trompele. Dupa DOUA ORE si zece minute de asteptare am intrat in sala. Cu dr. Plai mai era din cate inteleg dr. Dunarintu Monica (dupa varsta parea de mult iesita la pensie). Am fost intrebata daca am asteptat mult, le-am spus ca destul de mult, dr. Dunarintiu mi-a spus ca n-are nimic ca si ele asteapta. Fusesem programata la 10;30 si era ora 12;40. In timp ce asteptam pe masa doamnele nu s-au sfiit sa discute despre costul mai mic al suncii in nu stiu care loc. Le-am spus am am nascut la Medlife de doua ori si ca am mai fost si in alte clinici dar nu mi s-a intamplat sa astept niciodata atat de mult. Raspunsul doamnei Dunarintiu a fost sa ma duc atunci la Medlife ca si ei monteaza sterilet. In acest timp dr. Plai se apucase de treaba cu o brutalitate iesita din comun. Am rugat-o daca se poate putin mai usor si se facea ca nu intelege daca vorbesc cu ea sau nu si ce nu-mi convine. Atunci i-am spus sa se opreasca, m-am ridicat de pe masa si am plecat.

Cam asta a fost experienta la Mariestopes.

Recomand avortul medicamentos, dar nu la aceasta clinica.

Urat! Foarte urat comportament al acestor medici nici nu stiu din ce vremuri vin.

Concluzia mea e ca profita in primul rand de femeile vulnerabile, in criza de timp, care vin sa rezolve cat mai repede o problema si nu in ultimul rand de atatia bani pe care ii primesc pentru asa numitele servicii de calitate.
0
08-09-2014, ora 08:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ mpsam

Ia un carnetel si incepe sa scrii toate necazurile care ti s-au intamplat din momentul in care ti-ai otravit copilul, fructul iubirii dintre tine si sotul tau, in propriul tau pantece. De mama.
Necazuri care ti s-au intamplat pina acum si de acum incolo este pentru ca sufletul copilului DEJA a inceput sa ceara catre Dumnezeu, razbunare.
Nu ai suferit in cabinetul doctorilor de la Marie Stopes pentru ca acestia sunt neprofesionisti.
Ci pentru ca intentionai sa iti montezi un alt mijloc care provoaca avorturi.
Intre 2 si 10 in termen de 2 ani.
Si pentru ca sufletul copilului tau, care exista si va fi copilul tau in vesnicie, considera nedreapta crima pe care ai facut-o.
Responsabil e si sotul. Presupun ca te-ai sfatuit cu el inainte.

Te informez ca nasa fratelui meu care trimitea femeile sa faca avort a avut un accident intempestiv la 40 de ani, i s-a declansat imediat o forma de cancer si la 42 a murit. Ambii ei copii ramasi in viata au probleme de sanatate grave cu coloana vertebrala. Fata ia Tramadol (care contine opiu) pentru durerile de coloana de la 30 de ani.
Baiatul a devenit peste noapte cocosat si a facut depresie.

Hai mai indrazneste tu sa trimiti mamele sa isi ucida proprii prunci in pantece prin otravire si scrie pe carnetel cu pixul albastru prin ce veti trece tu, sotul tau si copiii tai.

Si apoi nu uita sa vii sa postezi raspunsurile pe Forumul Romedic la aceeasi sectiune.
0
08-09-2014, ora 08:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ mpsam

Si nu uita niciodata ca vei avea in veci minim 3 copii: 2 care traiesc si unul care asteapta iubirea ta, a tatalui lui si a fratilor lui.
Un copil care nu este in cer.
Sufletele copiilor avortati nu sunt in cer.
Mai documenteaza-te inainte sa ucizi si sa dai sfaturi sa se ucida copii.

Sa iti fie Rusine !
0
30-06-2015, ora 23:49
oana london
Nu este medic/terapeut
oana london
buna ziua am facut un avort pe data de 23/06 am luat anticonceptionale de la a treia zi dupa avort si inca singerez dar ziua nu sangerez asa tare in schimb seara dupa ce iau anticonceptionalele sngerez mai tare e normal?ce sa fac sa le mai iau sau sa le intrerup
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evadarea din inconștiență: modul în care creierul repornește după o anestezie profundă
  • Studiu dezvăluie un nou risc al anesteziei generale la pacienții în vârstă
  • Când ne pierdem conștiența, creierul nu este „tăcut”
  •