Kg in plus castigate pe sarcina dupa operatia de micsorare a stomacului

10-06-2021
V. Horop
Nu este medic/terapeut
V. Horop
Pot sa ma ingras mult pe sarcina si cum pot sa slabesc dupa ce nasc, daca am facut operatia de micsorare a stomacului?
1 comentarii
0
10-06-2021, ora 22:31
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Redobandirea greutatii pierdute in urma interventiei bariatrice este o complicatie cunoscuta, indiferent daca aceste kilograme au aparut in urma unei sarcini.

Pentru a preveni castigul in exces de kilograme pe parcursul sarcinii este chiar indicat sa colaborati cu un dietetician care sa ma monitorizeze atat tiparul alimentar, suplimentele pe care le administrati, cat si cresterea in greutate, penttru a fi in parametri optimi.

Prevenirea deficientelor nutritionale si a castigului in greutate peste limitele recomandate sunt esentiale pentru o sarcina sanatoasa, fără complicații asociate malnutritiei materne, respectiv fetale.

Deprinderea unor comportamente alimentare sanatoase dupa operatie, stau la baza succesului terapeutic si vor constitui fundatia unor obiceiuri alimentare sanatoare pe durata sarcinii, si preferabil după pentru mama, cat si pentru copil.

Mai multe informatii despre importanta managementului ponderal si al comportamentului alimentar post-chirurgie bariatrica puteti citi in articol: https://www.romedic.ro/importanta-managementului-ponderal-si-al-comportamentului-alimentar-post-chirurgie-bariatrica-0P33808

Multa sanatate,

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.