Laba piciorului umflata - nedureros

09-10-2008
yuky
Nu este medic/terapeut
yuky
Tatal unui prieten are o problema cu laba unui picior care este mai tot tp umflata, nu il doare absolut deloc, se desumfla daca sta cu piciorul ridicat cateva ore iar daca revine in picioare se umfla la loc!
A fost la doctorii din Brasov insa nu au stiut ce are, i-au facut teste rmn-uri, antibiotice insa nu au descoperit nimic!
Poate il puteti ajuta voi daca ati mai intalnit asemenea simptome sau aveti vreo idee de ce ar putea fi!!

Multumesc!
4 comentarii
0
10-10-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Simptomatologia ar sugera o insuficienta venoasa cronica; ar fi utile pentru diagnostic, ecografia Doppler a venelor membrului inferior, flebografie; ne putem gandi si la un limfedem( pentru confirmarea diagnosticului, se indica limfografia); numai bine
0
10-10-2008, ora 00:00
yuky
Nu este medic/terapeut
yuky
Multumesc pentru raspunsul promt.
0
10-10-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Eu as adauga, Alina(si ma bucur f mult ca te intilnesc pe aci!)- ar putea fi si edeme cardiace, hepatice, renale, hipoproteice, edeme periarticulare in cadrul unei artroze tibiotarsiene-ultima ipt enuntata de mine e cea mai probabila datorita faptului ca edemele sunt unilaterale. Faptul ca problema e la un singur picior ne arata ca e probabil ceva local. Sigur ca si ipoteza venoasa si limfatica sunt posibile(ciudat insa ca nu ni se relateaza prezenta varicelor membrelor inferioare care ar determina edemele venoase). De regula, clinic se poate determina care din aceste variante este.
0
11-10-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata, dr Markus;M-am gandit la afectiunile generale care se manifesta prin edeme ale picioarelor;particular, in cazul pacientului, este prezenta unilaterala a edemului;ar fi interesant sa stim rezultatele unor investigatii de laborator, ce teste a facut, care ar fi concluziile unor examene clinice( cardiologic, nefrologic);rmn+ul sau o radiografie de picior nu ar fi putut evidentia modificarile articulare? Ar putea fi totusi vorba despre o insuficienta venoasa a unor vene profunde;numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce te dor picioarele - cauze și tratament
  •