Lactatele sunt bune? | Forumul Medical ROmedic

Lactatele sunt bune?

28-11-2019
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Am auzit că nu ar fi așa sănătoase(din cărți de sănătate de medici americani), așa este?
Avem voie lactate in fiecare zi?Gen un lapte bătut.
2 comentarii
1
26-12-2019, ora 08:56
Molly13
Nu este medic/terapeut
Molly13
Orice categorie de alimente este benefica atata timp cat este consumată în anumite cantități. Lactatele sunt de mare ajutor mai ales pt menținerea unei greutăți corporale normale( cele cu un procent mic de grasime) fiind consistente si avand calorii puține si de calitate. Cele mai bune sunt iaurturile in special cele care au Bifidus. Ajuta la îmbunătățirea digestiei dar este bine sa le consumi dimineata.
2
07-04-2021, ora 22:50
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Din pacate, multe dintre cartile de nutrietie si medicina, inclusiv in Romania, nu sunt scrise de specialisti in nutritie, fiind doctori doar cu titlul si selectand in mod partinitor informatiile pentru a le confirma ipoteza cartii sau ideologia promovata.

Astfel, e bine sa fiti sceptic cand vine vorba de nutritie si mai ales de astfel de verdicte. Alimentele sunt benefice sau daunatoare in functie de context. Sunt consumate in cantitati prea mari, prea des, in detrimentul altor alimente care aduc nutrienti cheie pentru sanatate, de o persoana care are intolerante individuale sau afectiuni in care aportul de lactate trebuie limitat sau intrerupt total.

Cu exceptia alergiilor, a unor afectiune autoimune (precum boala celiaca) sau boli genetice de metabolism (cum e fenilcetonuria etc.) in care unii compusii implicati in aparitia reactiilor adverse din alimente trebuie evitati fără echivoc, si a unor afectiuni care necesita excluderea temporara a alimentelor in puseu (cum sunt bolile intestinale inflamatorii), cu multa precautie se discuta de eliminarea unor alimente sau etichetarea lor ca fiind nesanatoase.

Lactatele pot fi consumate in fiecare zi, 1-2 portii, de catre persoanele care nu prezinta intoleranta individuala sau afectiuni care sa contraindice lactatele in general sau unele in particular (lactatele grase, cele care contin lactoza, de exemplu).

Sper sa fie utile explicatiile!

Multa sanatate,
Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.