lichidul sinovial ce risc poate aduce dupa repetate aspirari(punctii)?

Sunt disperata, am 56 ani, sunt diagnosticata din 1981 cu RAA, dar nu am mai controlat evolutia boli din 1991. Am alunecat pe gresie si sa luxat genunchiul drept (dar nu s-a deplasat de la loc), acest lucru s-a intimplat in prima saptamina din iulie, si mi se intimpla deseori, m-am tratat de fiecare data cu lasonil si imi trecea, dar de aceasta data am observat ca sa umflat deasupra rotulei cu un lichid, si era mai fierbine genunchiul, am pus chiata di auzite, am mers la medic dupa inca 2 saptamini trecute asa, mi-au aspirat lichidul dupa care mi-a preschis 10 zile repaus si antibiotic, Augumentin.S-a reumplut dupa 10 zile cind am inceput sa-l folosesc, au aspirat (punctie)din nou, si am mai stat o perioada de 2 saptamini dupa care s-a reumplut, deci am 3 punctii pina la ora actuala, si sunt disperata de sanatatea mea, observ ca circumferinta genunchiului drept este mai mica cum, spuneti-mi care ar fi cauza de nu ma vindec si ce risc ar aduce acest lichid in cazul ca persista pe rotula.pot face putin flexiune la pat cit sunt in repaus?sau ce sfat imi dati Va rog dati-mi o sansa sa-mi revin. Va multumesc cu respect.
2 comentarii

Buna ziua!
Nu am inteles exact detaliile esentiale: greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente trumatice si de alta natura etc.
Este ilogica atat extragerea repetata a lichidului, cat mai ales administrarea de antibiotic fara o argumentare clinica, paraclinica si biologica (analize specifice).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu am inteles exact detaliile esentiale: greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente trumatice si de alta natura etc.
Este ilogica atat extragerea repetata a lichidului, cat mai ales administrarea de antibiotic fara o argumentare clinica, paraclinica si biologica (analize specifice).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

buna ziua si va multumesc din nou, dar cred ca voi lua raspunzul pozitiv in aceasta privinta... pe cealalta sectiunea Ortopedie si Traumatologie unde am postat aceiasi problema si mia-ti raspuns deja. va multumesc cordial.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: