Lipsa miros, gust.

19-01-2021
Cutarescu
Nu este medic/terapeut
Cutarescu
Acum 6 zile am simtit un usor disconfort in piept.Am mers la farmacie, de acolo mi s-a dat un sirop-balsam de plante, pt caile respiratorii, cu mentiunea de la farmacista sa stau linistit acasa izolat, ca ar fi Covid...ca asa incepe...
A avut dreptate...la doua zile distanta, subit, am pierdut total mirosul si gustul, fara sa am nasul infundat, practic simtul olfactiv s-a "deconectat"..am mai avut raceli, cu pierderea partiala a mirosului, dar asa ceva niciodata...
Nu prezint alte simptome febrile, sau tuse, decat anosmie.
Intrebarea este, mai revine mirosul si gustul?
Echipa ROmedic susține vaccinarea COVID-19.
9 comentarii
1
19-01-2021, ora 17:07
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Da revin stati linistit cam.la o luna sau mai repede. Aceste simptome sunt caeacteristice unei forme usoare de boala
1
25-01-2021, ora 09:28
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Așa cum ți-a spus și dl. doctor, gustul și mirosul îți vor reveni după o anumită perioadă, care poate fi în jurul la o lună de zile, în funcție de caracteristicile individuale.
1
19-02-2021, ora 00:17
Bar
Nu este medic/terapeut
Bar
Buna seara. Eu mi-am pierdut orice urma de speranta ca o sa imi mai revin. Pe 22 octombrie 2020 am avut o usoara usturime in gat si un ganglion cervical marit de volum si dureros, pe 23 m-am trezit fara gust si fara miros si am avut dureri groaznice de cap, frisoane, dureri musculare si stari de oboseala.Nu m-am testat dar a fost sigur Covid. Dupa fix doua luni mi-am revenit in proportie de 60% cu gustul si mirosul. Era mai slab in intensitate dar era, sau erau momente cand il aveam cand nu-l aveam, apoi undeva dupa 2 saptamani brusc mirosul meu a devenit uni pentru orice... nu faceam diferenta daca e fum de tigara, daca e ceva copt la cuport, daca e parfum sau detergent. Totul miroasea la fel, usor am pierdut si
Gustul care a facut ca toata mancarea sa fie la fel... un gust f ciudat, ca si mirosul de altfel...foarte urat, dar nu il pot descrie ca nu am cu ce sa il compar, nu am intalnit nimic care sa miroase la fel cand aveam simturile cum trebuie. Saptamana trecuta a inceput parca deoadata iar sa simt ceva ceva parfum, discrect daca bagam nasul in capac, sau putin detergent... dar daca pulverizam totul se transfoarma in acel miros groaznic, acum de 3 zile am iar dureri ciudate de cap, ma intreapa usor in nas, am ceva secretii si simt un miros constant, rau, urat, chiar daca nu miros ceva anume, dar mai acceptabil decat cel de mancare.. azi a foat prima zi in care mi-a venit sa vomit cand am gustat salata de vinere.ciocolata incepe sa mi privoace repulsie, cafeaua este absolut ingrozitoare sir mirosul ei este cel mai intens urat miros dintre toate si absolut toate legumele in general au un gust groaznic inexplicabil, mai bine nu ma ating de ele... nu stiu ce sa fac si daca mai am sanse sa imi revin... sunt foarte frustrata si irascibila din aceasta cauza. Mai sunt 4 zile si se implinesc 4 luni de cand o duc asa.
Nu am luat nici un fel de tratament pentru ca alaptez.
2
26-02-2021, ora 09:00
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Vorbiți cu medicul de familie. El vă poate recomanda ce să luați astfel încât să nu influențeze lactația.
1
04-04-2021, ora 22:07
Cutarescu
Nu este medic/terapeut
Cutarescu
Mirosul si gustul au reaparut treptat dupa 2 saptamani de la infectie.
Acum, la mai bine de 2 luni de la infectie..parca nu mai am acel miros "fin"...
1
03-05-2021, ora 11:28
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
O sa revina si.mirosul fin dar in timp cu rabdare!
1
09-08-2021, ora 23:52
Paris Sorel
Nu este medic/terapeut
Paris Sorel
Buna seara! Din data de 6 decembrie 2020 nu am gust si miros.am facut exercitii de miros: cafea, vanilie, parfumuri si nimic.simt un miros metalic, la orice iar la gust simt dulce, sarat, acru, picant dar o asociere cu gustul nu simt nimic.e pot face? Am urmat si sfatul unui prieten caruia ia revenit cam la 2 luni, cu o cura de zinc si tot nimic.deja am trecut de 8 luni si sunt in depresie.ce pot face? VA ROG DACA AVETI VREO RECOMANDARE!
1
11-08-2021, ora 08:03
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Din informațiile mele, lipsa mirosului într-o infectie COVID, poate sa dureze 14 zile, trei saptamani sau poate sa dureze mai mult. De asemenea, nu se poate spune ca mirosul va reveni in procent de 100% dupa ce pacientii se vindeca. Acest lucru depinde de mai multi factori, printre care si de perioada de timp in care simtul a fost afectat. Oricum la dvs. problema durează de mai multă vreme și e nevoie să se vadă ce s-a întâmplat de nu v-ați revenit la normal.
Mergeți la medicul de familie care vă va trimite la specialist pentru investigații și găsirea unor soluții pentru problema dvs.
1
12-08-2021, ora 22:56
Paris Sorel
Nu este medic/terapeut
Paris Sorel
Multumesc! din pacate medicul de familie este in aceasi situatie, ca mine cu diferenta de 4 zile eu de pe 6, el de pe 10 decembrie.din informatiile mele este o arma biologica coronavirusul si nimeni nu are un raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: