litiaza biliara

28-01-2011
hermione77
Nu este medic/terapeut
hermione77
buna ziua.am fost si eu diagnosticata cu 3 calculi renali de aprox 7.5 mmm si as dori sa stiu daca la marimea lor, acesti calculi pot si sfaramati prin intermediul ceaiului de la fares pentru fiere si rinichi si a picaturilor rowatinex ptr litiaza urinara dar care mi-au fost recomandata ca fiind f bune si ptr calculii de la fiere.mentionez ca tin un regim alimentara, iar durerea in partea dreapta nu este fecventa, iar cand apare este mica si tine f putin.multumesc.
4 comentarii
0
28-01-2011, ora 11:01
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu este foarte limpede din mesajul dv dacă suferiţi de o litiază la nivelul colecistului (veziculei biliare), caz în care este vorba de litiază biliară, sau suferiţi de o litiază la nivelul rinichiului (rinichilor), caz în care este vorba de o litiază renală.
Producătorul Rowatinex-ului pentru litiaza RENALĂ face şi un echivalent pentru litiaza BILIARĂ, numit "Rowachol".

Ca regulă generală, calculii renali nu pot fi sfărâmaţi cu ceaiuri. Un medic naturist vă spune asta. Am introdus calculi renali în eprubetă şi am turnat peste ei acid clorhidric. Nimic. Apoi, am trunat acid sulfuric (vitriol). Au rezistat. Atunci am hotărât să-i sparg cu ciocanul. A trebuit să iau un ciocan mai mare pentru ca, până la urmă, să reuşesc. Nu-mi spuneţi că ceaiul Fares sparge calculi.

În schimb, calculii biliari, dacă sunt sterolici, pot fi "dizolvaţi" cu ajutorul anumitor tratamente, care necesită a fi prescrise de medicul dv.
0
28-01-2011, ora 12:16
hermione77
Nu este medic/terapeut
hermione77
da imi cer scuze..este vorba de calculi biliari la nivelul fierei.insa d-na farmacista mi-a spus ca si aceste picaturi ptr piatra la rinichi sunt folositoare pietrei la fiere.daca se poate va rog sa-mi spuneti d-voastra un tratament pentru a sfarama acesti calculi de la fiere.multumesc.
0
29-01-2011, ora 02:12
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Există mai multe variante, de exemplu medicamentul "Ursofalk". El trebuie indicat, prescris si monitorizat de doctorul dv de familie.
0
29-01-2011, ora 08:02
hermione77
Nu este medic/terapeut
hermione77
va multumesc frumos
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: