Litigiu Familiar Copil 3 Ani

20-05-2020
Andrei2870
Nu este medic/terapeut
Andrei2870
Buna Ziua,
Am un copil de 3 ani si jumatate.
Am avut un scandal familiar cu socrii mei, in urma acestui eveniment au hotărât ca eu in calitate de ginere sa nu mai intru in casa lor in momentul cand copilul (fată) este lasat in grija lor cand noi eu si sotia suntem la servici ca atare.Doar sotia mea si copilul pot intra in casă. Eu am incercat să îi explic copilului ca nu mai pot intra in casa ca atare nu pot asista in prezenta lor si nici cand iese cu copilul afara la joacă.
Acest lucru este consimtit si de sotia mea indirect.
Copilul imi răspunde ca doar mami si fata poate intra că ele sunt prietene cu mamaie si tataie.
Iar eu Tatal ei numai sunt prieten cu mama si tataie ca atare concluzia nu pot intra in casă
Aceasta forma sintagmă "prieten, , este corectă pentru un copil de 3 ani jumate, poate avea repercursiuni in vreun fel de tip conexiuni neuronale, gândirea ei ca fata ori oricare alta situație in cresterea ei ?
Va mulțumesc frumos tuturor.
Cu stimă semnat un Tată
7 comentarii
1
20-05-2020, ora 22:01
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Copilul nu trebuie să asiste la nici-un fel de conflicte, și nici să fie influențat în vreun fel.Nu dați amănunte despre ce scandal a fost vorba, dar atâta vreme cât aveți nevoie de ajutorul lor e nevoie de mult tact și înțelepciune.
Dacă există probleme între cele două familii, încercați să le rezolvați și să aveți o comunicare asertivă, sau dacă dvs. considerați că nu există cale de înțelegere, e mai bine să vă creșteți amândoi copilul, pentru a-l feri de astfel de influențe.
0
21-05-2020, ora 14:01
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

La vârsta de 3 ani copilul se află în plină dezvoltare fizică și psihică. Este indicat sa îl protejați si sa il feriți cat mai mult de certurile din familie, el nu trebuie să știe sau sa vada astfel de scene deoarece il impacteaza psihologic. Nu este in regula sa stie copilul ca nu mai sunteti "prieten" cu bunicii lui si nu este in regula nici ca mama sa accepte tacit aceasta situatie. Orice conflict poate fi rezolvat prin comunicare si intelegere.
1
21-05-2020, ora 17:45
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Întrucât copilul deja a fost implicat în conflictul dintre cele două familii, ar fi de dorit ca împreună cu soția să mergeți la consiliere familială în care veți primi și informații de educație parentală, astfel încât pe viitor să nu mai existe greșeli care să ducă la dezvoltarea unor traume psihologice în sufletul unui copil care trebuie să crească într-o familie în care există relații armonioase ca să-și poată forma o personalitate adecvată.
0
22-05-2020, ora 05:36
Andrei2870
Nu este medic/terapeut
Andrei2870
Buna ziua,
Vă muțumesc mulțumesc tuturor pentru suportul oferit in modalitatea Pro Bono.
Eu până sa ajung la acest scandal in toata regula cu socrii mei. Motivul invocat de socramiu este ca nu sunt un exemplu pentru fata lui si parerea mea probabil nici pentru soacra mea nu sunt.
Totul a pornit de la tensiunile din trecut care s-au acumulat destul de multe cel putin pentru mine.
De aceea sa aplicat această formulă pentru mine : Ei nu au nimic cu relația mea cu fata lor, folosind formula : Sunt neutri de a lungul timpului in relatia noastră.In luna 12/2019 soția era de acord sa mergem la psiholog acum numai vrea motivand in casnicia noastra că nu mai este nimic de rezolvat ea a venit la un moment dat cu ideea sa luam o pauză de 2 luni ea să rămână la părinții ei cu copilul si eu la maică-mea in condițiile in care eu am 38 ani si ea 44.Iar eu am raspuns vehement ca nu sunt de acord cu asa ceva.
Eu reușesc sa îmi fac o auto analiză incercand sa fiu o versiune mai bună cel putin in viziunea mea să imi vad defectele si calitățile mele.Dar stiu ca am niște blocaje mentale care ma sabotează pe mine si tind sa cred ca si pe ea.
In încheiere după scandalul avut le-am cerut scuze si iertare socrilor mei prin soția mea.
0
22-05-2020, ora 06:05
Andrei2870
Nu este medic/terapeut
Andrei2870
Sotia motivand dupa 6 ani incompatibilitatea de caractere intre noi refuzând suportul Psihologului.
1
22-05-2020, ora 07:39
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă soția refuză ajutorul psihologului, încercați să mergeți singur, pentru că s- a constatat de multe ori ca o schimbare la una din părțile sistemului familial poate induce schimbări și la cealaltă parte. S- ar pùtea ca mergând la psiholog să descoperiți lucruri care să va ajute să înțelegeți mai bine de ce nu funcționează relația și să găsiți soluții care să vă satisfacă atât pe dumneavoastră cât și pe soție. De multe ori o schimbare de atitudine, de gândire și percepție face minuni.
0
22-05-2020, ora 12:02
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Cel mai bine ar fi sa urmați terapie de cuplu, dar daca soția nu isi doreste ar fi bine ca macar dumneavoastra sa mergeți la terapie. V-ar ajuta sa înțelegeți altfel aceasta situatie, dintr-o altă perspectivă, sa vedeti posibile soluții la care anterior terapiei nici nu v-ati fi gandit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul