mamici, la cate saptamani ati nascut?

14-11-2013
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
buna seara:)
se apropie momentul cel mare si am cateva intrebari referitor la nastere:)

1) la cate saptamani ati nascut? stiu ca este individual si am tot citit diferite articole de specialitate dar ma intereseaza asa in general la cate saptamani ati nascut si daca a fost baiat sau fata ( se zice ca fetele se nasc mai repede decat baietii-cu toate ca stiu ca este o afirmatie nefondata si nedocumentata stiintific). Nu intreb de dragul de a intreba ci pentru faptul ca in 38 de saptamani sotul trebuie sa plece din tara o perioada de 4 zile:((( din pacate nu exista alta solutie si tare mi-e teama ca ma apuca nasterea precis intr una din cele 4 zile cand el este plecat.:(

2) ce semne prevestitoare ati avut inainte de nastere ?

3) cate ore a durat nasterea? ( intreb pentru ca dureaza cam 6 ore pentru ca el sa ajunga acasa in caz de urgenta).

multumesc anticipat pentru toate raspunsurile primite :)
7 comentarii
0
15-11-2013, ora 20:53
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
1) depinde de la om la persoana, de CUM ai dus sarcina, rh, ce lucrezi acasa si la serviciu, daca ridici greutati, daca ai suparari...etc..sa nu racesti.
2)eu n-am avut greturi si nici pofte pe tot parcursul sarcinii...iar singurul semn a fost..greata...si f putin dureri de spate.si DA, am nascut DOAR cu dureri groaznice de spate.atat
3) multe colege si prietene imi zic, cum zici si tu, c-a durat de la 3-4 ore la chiar 12-travaliul..vezi?la mine a fost rapid : am ajuns si-n maxim o ora am si nascut

Ti-am scris ex meu sa vezi,
ca NIMIC nu-i 'batut'in cuie
sarcina usoara si nastere asemenea iti doresc
0
15-11-2013, ora 21:10
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
multumesc...stiu ca este individual...intreb doar informativ...ai nascut la termen? inainte? dupa? baietel sau fetita?
0
15-11-2013, ora 21:12
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
si durerile de spate si greata cand au aparut? in ziua in care ai nascut? cu 1-2 inainte?.dopul gelatinos cand l-ai eliminat? in ziua respectiva sau inainte?
0
15-11-2013, ora 21:29
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
am nascut cu 6 zile intarziere (dupa calculul meu) si-al dr la fel
baiat
dimineata aveam greturi, durerile au aparut in jurul orei 15.suportabile si-am stat acasa (oroare de spital)
pana in jurul orei 21..am nascut la ora 22...in acea ora aveam dureri MARI...care, au disparut in prima secunda DUPA nastere

numai bine
p.s.
nastere normala, fara cezariana
0
16-11-2013, ora 02:15
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
EU sunt tatic daram asistat la amindoua nasterile sotiei( cezariana) si ca sa-ti faci o idee eu sunt nascut prematur la 5luni si doua saptamani ca mama a vrut sa faca curatenie si a provocat avortul ai citit bine, si aveam doar 800grame, iar asta era in 1976, deci nu mai incerca sa programezi tu nasterea decat daca vrei sa faci cezariana. Sotia la primul copil cand a fost programata la cezariana eu mam zbatut ca sa-mi iau concediul ea a facut anestezia, eu m-am imbracat ca doctorii pt. a asista la nastere, am intrat cu ea in sala de nastere si i sa mai facut un control de rutina dupa care i sa zis citez: MERGI ACASA SI VII SAPTAMANA VIITOARE, deci e adevarat ca ei vin pe lume cand vor ei acum depinde cine sunt ei. La fata i s-a rupt apa pe la ora 10.00 dimineata si a nascut la ora 17.35 si fetita este foarte bine, doctora mi-a zis atunci sa stau linistit ca nu-i nici o problema in primele 10 ore de la ruperea apei. Asa ca iale pe toate ca atare si NASTERE USOARA.
0
16-11-2013, ora 20:07
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
multumesc pentru raspuns..nu incerc sa programez nimic...intreb doar despre niste semne prevestitoare ca se apropie nasterea si in felul acesta sa imi pot suna sotul din timp ca sa se intoarca in tara--dupa cum am zis dureaza aprox. 6 ore ca sa ajunga acasa..
nu locuim in Ro si aici este permis ca sotul sa asiste si sa ajute la nastere.ne dorim foarte mult sa fim impreuna la nastere dar din pacate calatoria lui din saptamana 38 nu se poate amana..

sa speram ca bebele e Putin mai rabdator si il asteapta pe tati sa se intoarca acasa:)
0
16-11-2013, ora 22:21
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
VA DORESC SUCCES dar sa stii de la mine ca si aici in RO tatal poate asista la nastere eu am facut poze in 2004 la primul copil in sala de nastere la cezariana si am filmat cezariana in 2010, deci da este posibil asta daca ai si un doctor care sa gandeasca ca un om.Legat de simptome eu stateam in pat cu sotia si i sa rupt apa din senin, si stand la 5 minute de spital am plecat pe jos ca oricum salvarea facea mai mult de atat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nasterea postmatura
  • Mecanismul de nastere in prezentatia craniana
  • Epiziotomia
  • Amintirile despre durerile nașterii sunt influențate de intensitatea lor (nu de durata) și de epidurală
  • Gravidele cu sindromul ovarelor polichistice au risc de complicații cardiovasculare în timpul nașterii
  • O doză unică de azitromicină scădea riscul de sepsis și de deces în timpul nașterii
  •