manusi contaminate

28-01-2015
ingrid1
Nu este medic/terapeut
ingrid1
Buna seara!...Practic este 2 noapte si nu pot sa dorm.Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru urmatoarea situatie foarte jenanta.Am o masea careia i s-a scos nervul.Din cauza ca ma durea, doamna doctor mi-a recomandat antibiotic.Astazi m-am prezentat pentru o ultima sedinta, aceea de astupare a canalelor nervului.In timpul operatiei, doamna doctor a fost deranjata de un client care a venit sa plateasca.Fara sa-si scoata manusile, doamna doctor a numarat banii, apoi s-a intors la maseaua mea.I-am spus ca trebuie sa-si schimbe manusile, iar dansa mi-a zis ca ceea ce face la canale nu infecteaza.Siderata, speriata, socata, eu nu am mai zis nimic...Vineri trebuie sa-mi cimenteze definitiv plomba.Nu stiu ce sa fac!.Nu pot dormi, stiind ca pot fi contaminata cu bacterii si voi face probabil puroi mai tarziu, la radacina.

Astept raspunsul dumneavoastra!...Va rog!
2 comentarii
0
31-01-2015, ora 16:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
DESIGUR ca nu este deontologic ca doamna dr. sa procedeze asa.
Sunt de acord cu dv.
Acum ganditi-va ca a folosit ustensile, nu a pus direct mana cu manusa pe zona cu pricina.
Eu zic ca nu e cazul sa va panicati ca va infectati demult pina acum daca era.
0
01-02-2015, ora 09:10
Dr. Sandita Dan
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Sandita Dan
Buna ziua,

Nu este normal din nici un punct de vedere ce s-a intamplat si va recomand sa schimbati medicul!
Strict legat de tratamentul de canal nu ar trebui sa va faceti griji. TEORETIC, instrumentarul folosit pentru tratamentul mecanic si obturatie este steril, iar in urma spalaturilor si izolarii canalele ar trebui sa fie 'curate'.
Ce trebuie sa va ingrijoreze este contactul manusilor contaminate cu mucoasa oarala si posibilele leziuni ale acesteia, contaminarea directa si indirecta a instrumentarului precum si lipsa de profesionalism de care a dat dovada medicul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul