menopauza de 7 ani

20-08-2010
hapciug
Nu este medic/terapeut
hapciug
buna ziua. ma numesc Olga am 48 de ani si am intrat in menopauza la 41 de ani. De atunci organismul meu a intrat intr-un proces rapid de imbatranire pe care am incercat sa-l stopez cu TSH am luat novofem timp de 3 ani m-am simtit f. bine, mi-am revenit aratam chiar f bine dar la un control periodic mi s-a descoperit un polip uterin si o oarecare opacitate la mamografie, drept urmare mi s-a schimbat tratamentul cu livial pe motiv ca nu este asa de periculos.ma simt la fel de bine, dar, am inceput sa ma ingras rapid si lucrul acesta ma sperie pt. ca eu nu am avut probleme cu greutatea iar alimentatia mea este aceeasi.am pus in 4 luni 4 kg. in ritmul acesta risc sa ajung obeza.nu as vrea sa intrerup tratamentul dar as dori sa stiu daca exista alt tratament hormonal care sa nu ingrasa dar nici sa nu fie daunator sanatatii. precizez ca am luat si naturiste dar sant apa de ploaie.eu tin f. mult la aspectul meu fizic dar si la sanatate.astept un raspuns din partea unui specialist daca se poate. multumesc mult.
4 comentarii
0
20-08-2010, ora 10:59
gabrielc
Nu este medic/terapeut
gabrielc
Acum 4 ani mam lovit la testicule dupa 1 an mia aparut un cist la cel drept si sa inflamat fuarte repede eu am stat asa cu el iar dupa 2 ani mi sa inflamat si cel drept e putin inflamat dar buala avanseaza ce sa fac ce poate fi uare am si dureri abdominale uare imi taie de tot testiculele mie frica sa merg la medic sa raman ipotent bn cred ca sunt deja dar sa raman fara ele?.!
0
22-08-2010, ora 10:39
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@hapciug : Sunt alternative, dar toate sunt preparate hormonale, toate adauga cateva kg la greutate ; din cate am inteles ai inca uterul, menopauza nu se datoreaza unei histerectomii, deci terapia ta hormonala este combinata, estroprogestativa, stimuland putin si secretia androgenica - in cazul acestui nou medicament pe care il iei- ceea ce este un lucru bun.Si Livial se da cu precautie daca ai avut acele probleme la san si uter, si dupa Livial s-au relatat cresteri in greutate.dar nu mult. Terapia se substitutie hormonala nu se face continuu, ci discontinuu, pe perioade scurte si cu doze mici.Daca in perioadele de pauza intre terapii te simti bine, nu mai ai manifestari de climacterium, indicat este sa renunti la TSH.Atrofia vaginala se poate rezolva cu creme, ovule, deci terapie locala. Osteoporoza poate fi prevenita cu terapii mult mai eficinte, nu hormonal. La femeile care utilizeaza pe termen lung TSH eficacitatea acesteia nu s-a justificat, calitatea vietii nefiind influentata prea mult.TSH nu va reusi sa blocheze imbatranirea inevitabila, lenta. a organismului, iar riscurile terapiei pe termen lung depaseste cu mult beneficiul adus, fapt demonstrat prin incidenta in crestere a accidentelor vasculare cerebrale, a cancerului de san, bolilor coronariene etc..Cat timp iei TSH sa controlezi la 6 luni nivelul lipidelor sanguine.Deci trebuie sa te intorci la medic pentru o reducere a dozei sau o reevaluare a terapiei.
0
23-08-2010, ora 08:31
hapciug
Nu este medic/terapeut
hapciug
va multumesc din suflet pt.raspuns.problema mea nu este numai organica este si pe plan psihic.am facut si o forma de depresie urmata de un tratament cu fevarin si tranxene pe care il iau si in prezent.toata vara m-am simtit destul de bine dar acum spre toamna acele stari au revenit si daca nu as mai lua livial eu cred ca ar fi si mai rau.in ceea ce priveste analizele din 6 in 6 luni imi fac controale periodice atat la sani(ecografii la cluj)cat si alte analize indicate de medicul meu.dar lipidele nu mi le-a dat nimeni sa le fac.in ce mod influienteaza lipidele sanatatea?iar livialul dupa cate am inteles exista intr-o singura concentratie2.5.sau ma insel?daca nu mai iau substitutie efectiv nu pot sa ma concentrez la serviciu am bufeuri si stari depresive destul de majore.munca mea este intelectuala si nu cred ca as rezista.abia mi-am facut un set de analize si medicul meu de familie a spus ca sant f.bune.iar de pauza intre terapii sau cum se fac acestea nu mi-a zis nimeni.cu mii de multumiri astept inca un raspuns din partea dv., daca se poate.
0
24-08-2010, ora 18:44
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ma mir ca ai inca aceste probleme psihice si nu numai la 7 ani de la instalarea menopauzei.parerea mea este sa ceri si parerea altui endocrinolog cu experienta si sa incerci sa lasi deoparte terapia hormonala. Aceasta se face in special in primii ani de climax si, repet, nu este o terapie continua, caci este riscanta in primul rand pentru aparatul cardio-vascular. La fel de riscant este si remarcarea unei cresteri a lipidelor sanguine.Livial este un steroid sintetic cu oarecare efect anabolizant ; in mod sigur in setul de analize sunt colesterolul, trigliceridele...Imi dau seama ca ai o deosebita grija de tine, dar nu trebuie sa exagerezi, trebuie sa fii echilibrata, caci astfel si starile tale, oarecum exacerbate de psihicul putin labil, se vor atenua. Chiar cu cateva kg in plus sunt sigura ca esti o doamna foarte bine.pentru starile tale sunt multe preparate naturiste foarte bune, poti sa incerci sa le utilizezi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menopauza si tulburarile psihice
  • Ce este premenopauza - perimenopauza?
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Ce este uscăciunea vaginală?
  • Mituri despre bătrânețe
  • Căminul de bătrâni
  • Cum îmbătrânim?
  • Cum facem față îmbătrânirii?
  • Biologii au identificat o genă care poate încetini îmbatranirea
  •