Mercilon menstruație?

30-05-2024
MB
Nu este medic/terapeut
MB
Bună seara! Mi s-a recomandat de medicul ginecolog sa iau Mercilon în prima zi a menstruației. Am luat dar deja au trecut 7 zile și nu am avut deloc flux. Adică a fost câteva firicele, de vreo 2 zile am dureri menstruale dar nimic mai mult. Doresc sa stiu daca o să-mi vina menstruația normal sau este necesar sa opresc pastilele pana îmi vine în mod normal. Adică tot aștept și nu vine în mod normal menstruația și nu știu exact dacă o sa am sangerari pana termin blisterul sau o sa se oprească.
1 comentarii
0
31-05-2024, ora 10:49
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Începerea unui contraceptiv oral combinat, cum este Mercilon, poate influența ciclul menstrual și modul în care corpul tău reacționează în primele luni de administrare. Simptomele pe care le descrii, cum ar fi lipsa unui flux menstrual semnificativ și prezența unor dureri menstruale fără sângerare abundentă, sunt relativ comune atunci când începi un nou contraceptiv oral.

În mod normal, este recomandat să continui administrarea pastilelor conform indicațiilor medicului ginecolog, fără întrerupere, chiar dacă menstruația pare să fie diferită de ceea ce ai experimentat înainte. Aceste modificări sunt adesea temporare pe măsură ce corpul tău se ajustează la noile niveluri hormonale. În general, sângerările pot deveni mai ușoare și mai scurte, iar unele femei pot experimenta chiar absența completă a sângerării în timpul utilizării pilulelor.

Totuși, dacă simptomele persistă sau dacă ai nelămuriri specifice, este important să discuți aceste aspecte cu medicul tău. Medicul poate decide dacă este necesară ajustarea dozei sau schimbarea tipului de contraceptiv, în funcție de reacția corpului tău la medicament.

Până la următoarea consultație, iată câteva sfaturi generale:
- Continuă să iei pastilele conform schemei recomandate, fără să sari nicio doză.
- Monitorizează orice alte simptome pe care le-ai putea experimenta și notează-le pentru a le discuta cu medicul.
- Asigură-te că utilizezi o metodă contraceptivă suplimentară dacă ai uitat să iei pastilele conform orarului sau dacă ai vărsături/diaree în primele ore după administrare, deoarece aceste situații pot scădea eficacitatea pilulelor.

În concluzie, este normal să experimentezi o varietate de schimbări menstruale în timpul primei luni de utilizare a unui nou contraceptiv oral, dar orice preocupare specifică trebuie discutată cu medicul tău ginecolog pentru a asigura că tratamentul este cel mai adecvat pentru tine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • MIT: Anticoncepționalele îngrașă
  • Anticoncepționalele ar putea afecta structura cerebrală
  • Contraceptivele orale nu cresc riscul de anomalii congenitale
  •