Sunt pe Diane 35 dar ciclul nu vine

05-07-2024
Lumana
Nu este medic/terapeut
Lumana
Buna ziua, primesc Diane 35 la sfatul medicului o lună, am chisturi ovariene. Dar la finele lunii au trecut deja 3 zile și ciclul menstrual așa și nu sa început, mai mult nici nu sunt careva simptome de început (crampe, dureri). Ce poate fi? Poate fi vreo sarcina? Să mă adresez la medic sau e ceva normal pentru prima luna și mai primesc inca o luna pastilele și ulterior se va normaliza. De asemenea vreau sa adaug că nu am avut ciclul menstrual regulat niciodată, sunt pe pastile hormonale de la 15 ani. Am făcut o pauză de 3 ani ( sarcina, nașteri, alăptare, dar după nu sa regulat și am încercat alte preparate și nu au făcut efect mai mult aveam singerari permanente aproximativ 8 luni așa a fost pina nu am inceput Diane 35 și sau finisat singerarile) Ce pot face la moment?
1 comentarii
1
08-07-2024, ora 08:29
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Diane 35 este frecvent utilizat pentru tratamentul chisturilor ovariene și pentru reglarea ciclului menstrual, dar poate avea și unele efecte secundare, cum ar fi modificarea tiparelor menstruale.

În primul rând, absența menstruației la sfârșitul primei luni de administrare a Diane 35 poate fi o reacție normală a organismului la schimbările hormonale induse de medicament, mai ales în contextul unui fond de ciclu neregulat. Totuși, pentru a exclude posibilitatea unei sarcini, este prudent să faci un test de sarcină. Testele de sarcină sunt fiabile dacă sunt efectuate la cel puțin 14 zile după ultimul contact sexual nesigur.

Dacă testul de sarcină este negativ, acest lucru ar putea indica faptul că corpul tău încă se adaptează la noul regim hormonal. Uneori, poate dura câteva cicluri pentru ca menstruația să se normalizeze atunci când începi un nou tratament hormonal.

Totuși, aș recomanda să discuți cu medicul tău ginecolog despre această întârziere. Este important să confirmi cu medicul:
- Dacă întârzierea menstruației este o reacție așteptată în cazul tău specific.
- Dacă trebuie să continui tratamentul cu Diane 35 pentru încă o lună.
- Eventualele ajustări ale dozei sau ale schemei de tratament.

Medicul tău este cel mai în măsură să îți ofere sfaturi personalizate bazate pe istoricul tău medical și pe reacția la tratamentul actual. Asigură-te că menționezi toate observațiile legate de efectele tratamentului, precum și orice alte simptome pe care le-ai experimentat.

De asemenea, este important să te adresezi medicului tău sau să cauți asistență medicală urgentă dacă întâmpini simptome neobișnuite sau severe, cum ar fi dureri puternice, sângerări anormale sau orice alte manifestări care te îngrijorează.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: