Sângerări la schimbarea anticoncepționalelor

14-11-2024
Sarmale
Nu este medic/terapeut
Sarmale
Bună seara va rog din suflet am nevoie de un sfat, sunt în străinătate și nu am nici un medic ginecolog aici. Am incercat sa l contactez pe medicul la care merg eu dar nu dorește sa mi răspundă la mesaje. Timp de 3 ani am luat rigevidon, iar acum iau drovelis, în prima luna nu am avut nimic însă a 2 a luna am început sa am crampe puternice în zona ovarului stâng și am început sa am sângerări de 2 zile...menționez ca eu nu am întrerupt contraceptivele. Am luat in continuare după cum mi a zis medicul ginecolog...menstruația s a dereglat...presupun
1 comentarii
0
18-11-2024, ora 08:47
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!
Schimbarea pilulelor contraceptive poate duce uneori la efecte secundare cum ar fi cele pe care le experimentezi. Drovelis, fiind un contraceptiv oral combinat cu o compoziție diferită față de Rigevidon, poate afecta diferit organismul.

Câteva considerații importante:
1. Sângerările intermenstruale și crampele pot fi reacții comune în primele luni de adaptare la un nou contraceptiv oral. Este posibil să fie vorba despre o reacție normală a corpului la schimbarea hormonilor.
2. Persistența simptomelor - Dacă sângerările și crampele sunt intense și persistente, este indicat să cauți o opinie medicală. Așa cum ești în străinătate și nu ai acces la medicul tău, ai putea încerca să contactezi un serviciu local de sănătate sau să cauți o clinică care oferă servicii pentru turiști sau expatriați.

În situația în care simptomele devin severe, cum ar fi durere intensă, febră, sau sângerare foarte abundentă, este important să cauți ajutor medical de urgență. De asemenea, ar fi util să monitorizezi orice alte simptome noi care pot apărea.

Dacă ai posibilitatea, ar fi bine să încerci să iei legătura cu un alt ginecolog pentru a discuta despre aceste schimbări și despre continuarea folosirii Drovelis. Este important să ai grijă de sănătatea ta și să nu ignori simptomele care te îngrijorează.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  •