metastaze multiple la ficat

06-02-2008
marina05
Nu este medic/terapeut
marina05
Buna. Mama a fost diagnosticata cu neoplasm la colon in 2002, cand a fost si operata prima data. I-a fost extirpata o portiune din colon si pusa stoma. In vara anului trecut a suferit o a doua operatie. in primele 2-3 luni s-a simtit mai bine, dar din toamna a inceput sa se simta din ce in ce mai rau. Stiu ca, probabil pun o intrebare stupida, dar stie cineva daca exista vreun tratament, medicament, ceva care sa-i mai amelioreze starea? Imi este cumplit de greu sa o vad cum sufera si sa nu pot face nimic. Asa ca daca ma puteti ajuta cumva... un sfat, astept cu nerabdare. Doctorii au spus ca nu prea mai e ceva de facut, dar si 2002 au spus ca mai are de trait 6 luni, si iata ca au trecut 6 ani.Si apoi, speranta e tot ce a mai ramas. Va multumesc
91 comentarii 12 3 4 Înainte ›
0
06-02-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
te inteleg perfect si iti doresc multa rabdare si ingaduinta!
Fii langa Mama, ajut.o cu ce poti, este suficient un tratament simptomtic(sa.i ameliorezi durerile) si multa, multa atentie!
0
06-02-2008, ora 00:00
stefd
Identitate neconfirmată
stefd
Depinde cate metastaze sunt in ficat, cat de mari sunt acestea si daca ficatul este singurul organ afectat de metastaze. Daca ficatul este singurul organ afectat, metastazele sunt in numar mic (1-3) si dimensiunile lor sunt mici, atunci exista posibilitatea "embolizarii" lor, tehnica aplicata cu succes de Clinica de gastroenterologie de la Spitalul Fundeni. E nevoie de un RMN pentru stabilirea exacta a stadiului evolutiei.
0
06-02-2008, ora 00:00
SM
Nu este medic/terapeut
SM
Poate STEFD ne poate da mai multe detalii.
Tata meu a fost operat de colon in 2004 de dr. OSIAN la chirurgie 3 CLUJ. In 2007 au aparut 2 metastaza la ficat. In nov 2007 a inceput un protocol de chimio cu dr. CURCA si a evoluat bine. Una a disparut si alta s-a micsorat de la 3, 5 la 2 cm. Acum incearca o operatie, prob tot la CLUJ.
0
06-02-2008, ora 00:00
SM
Nu este medic/terapeut
SM
Pentru marina05:
Probabil trebuie sa inceapa o chimioterapie, depinde de evolutie. vorbiti cu oncologul si sa faca niste analize specifice.
Incearca ceva produse FAVISAN Timisoara si Aloe Vera. Tata a luat ceaiuri Favisan de ficat si gel aloe simplu, probiotic pentru colon, diverse pastile pentru boli tumorale si care combat efecte negative date de chimio.
0
06-02-2008, ora 00:00
stefd
Identitate neconfirmată
stefd
Ficatul este cel mai frecvent organ in care apar metastaze din cancere cu alta localizare.
Rezectia chirurgicala si transplantul hepatic sunt actualmente singurele metode terapeutice curative pentru carcinoamele hepatocelulare. Din nefericire mai putin de 30% din pacienti sunt eligibili pentru rezectie, datorita invaziei tumorale avansate sau cirozei asociate. Morbiditatea si mortalitatea legate de hepatectomie la acesti pacienti sunt crescute (10-30%). in plus, postoperator carcinomul hepatocelular recidiveaza frecvent (cel putin 75% ), datorita caracterului sau multicentric, fapt ce necesita tratamente repetate. Supravietuirea pacientilor rezecati este la 5 ani de 25-50%.
Rezectia chirurgicala ramane tratamentul standard in metastazele hepatice, fiind singurul demonstrat cu potential curativ. Cele mai frecvente metastaze hepatice sunt cele din cancerele colorectale, care survin in marea majoritate pe ficat normal. La momentul diagnosticului 25% din pacientii cu cancer colorectal prezinta metastaze hepatice, iar alti 25% le vor dezvolta ulterior. Supravietuirea la 5 ani dupa rezectia metastazelor hepatice din cancerul colorectal este de 20-40%. Din nefericire numai 20% din metastazele de cancer colorectal sunt rezecabile chirurgical, iar rezectia este asociata cu o morbiditate si mortalitate de 2-10%. In plus recidivele hepatice survin la 53-68% din pacienti, iar la acestia rezectia iterativa este in putine cazuri posibila.
-au dezvoltat ca alternativa la rezectia hepatica noi modalitati terapeutice. In prezent aceste modalitati includ transplantul hepatic pentru carcinoamele hepatocelulare de dimensiuni mici grefate pe ciroza, chimioterapia sistemica si regionala, iradierea intraarteriala cu itriu-90 (1) si tehnicile de ablatie locala. Tehnicile de distructie locala a tumorilor hepatice sunt: 1) ablatia chimica prin injectarea intratumorala percutanata de etanol, acid acetic, hidroxid de sodiu sau solutie salina fierbinte, 2) ablatia termica, 3) chemo-embolizarea (lipiodolizata) intraarteriala, 4) injectarea intratumorala percutanata de citostatice, 5) electroliza. Ablatia termica se poate realiza la temperaturi joase (crioablatie) sau la temperaturi inalte (ablatia prin hiper- termie). Distructia tumorilor hepatice prin hipertermie se obtine prin utilizarea microundelor, undelor de radio-frecventa, laserului sau ultrasunetelor de intensitate crescuta.
Descrierile egiptene si grecesti ale practicii medicale in antichitate sunt cele mai vechi dovezi ale tratamentului prin caldura a tumorilor - cauterizarea tumorilor superficiale.
Indicatiile pt metodele alternative celor chirurgicale sunt:
biopsie care sa confirme malignitatea tumorii hepatice;
• maxim 4 tumori (metastaze hepatice)
• diametrul maxim al unei tumori de 5 cm;
• pacient cu speranta de viata mai mare de 3 luni;
• pacient cu alte localizari tumorale care pot fi tratate prin chimioterapie
Contraindicatiile (criteriile care fac pacientul neeligibil pentru acest tip de tratament):
> 4 leziuni hepatice;
• tumori > 5 cm;
• tumori in vecinatatea vaselor mari;
• prezenta metastazelor la distanta.
pacienti cu varsta sub 18 ani sau peste 80 ani;
• coagulopatie severa refractara la tratament (trombocite 1, 5 x normal);
• insuficienta renala
• invazia altor organe;
• pacientii cu stimulatoare cardiace, dispozitive electronice implantate, clipuri pe anevrismele cerebrale, corpi straini metalici;
• pacientii cu alterare mentala severa;
• sarcina sau alaptarea.
Asa cum am mai spus si mai sus trebuie facuta o evaluare pretratament a pacientului prin investigarea imagistica cu ajutorul tomografiei computerizate (clasica sau helicoidala) sau a RMN.
Centrul de la Fundeni a prezentat cazuri rezolvate cu succes (supravietire peste 5 ani de la data aparitiilor primelor metastaze ) la o conferinta medicala in octombrie 2006 la Bucuresti.
0
06-02-2008, ora 00:00
SM
Nu este medic/terapeut
SM
Pentru STEFD.
Va multumesc foarte mult ca a-ti raspuns. Este un moment cand tata meu are nevoie de un sfat bine documentat. Mai ales ca a fost prins intre "razboiul" dintre oncolog si chirurg. Oncologu sustineau sa faca prima data protocol de chimio, sa vada evolutia si sa decida momentul optim de operatie. Chirurgul zicea sa faca interventie chirurgicala imediat ce s-a descoperit pe ecograf si punctie la ficat respectivele zone cu modificari. A urmat sfatul oncologului. Acum dupa chimio si evaluarea printr-un nou tomograf, oncologul zice ca este momentul optim pentru operatie. Acum alta disputa. Chirurgie clasica sau radioaplatie? De care?
Daca puteti recomanda un chirurg din Cluj(este mai aproape) - probabil Chirurgie 3, sau daca nu din Bucuresti - Fundeni?
Toata stima.
0
07-02-2008, ora 00:00
marina05
Nu este medic/terapeut
marina05
Va multumesc mult pentru raspunsurile dvs. Mama a facut citostatice in 2002 dupa prima operatie iar in vara, dupa a doua, chirurgul ne-a spus ca nu e bine sa mai faca. Nu a mai facut. Acum, de vreo doua saptamani traiaste cu cateva linguri de supa pe zi, si-a pierdut pofta de mancare si nu stiu cat de mult bine i-ar mai face citostaticile. Oncologul i-a prescris Tramadol, asta dupa ce 5 ani nu a luat nici un medicament. Nu stiu ce sa fac sa se mai intremeze putin. Iar la Fundeni nu stiu daca o putem duce pentru ca sa deplaseaza cu greu si prin casa. Daca aveti vreo solutie, avand in vedere situatia asta, v-as fi recunoscatoare. Va multumesc inca o data.
0
07-02-2008, ora 00:00
SM
Nu este medic/terapeut
SM
Pentru marina05:
Incearcati ceva produse FAVISAN Timisoara si Aloe Vera. Tata a luat ceaiuri Favisan de ficat si gel aloe simplu, probiotic pentru colon, diverse pastile pentru boli tumorale si care combat efecte negative date de chimio.
O cura de produse naturiste face numai bine. Cereti si parerea altui oncolog.
0
05-09-2008, ora 00:00
madutzzaa
Nu este medic/terapeut
madutzzaa
Tatal meu a fost operat acum o luna jumate la Bucuresti de o tumora pe partea stanga si a trebuit sa-i scoata rinichiul splina si glanda suprarenala, nu se simte bine are dureri peste tot. Din punct de vedere chirurgical la Bucuresti mi-au spus ca e bine, dar sa-i facem o tomografie abdominala, am facut-o la Focsani astazi 3.09.2008 si concluziile sunt uramatoarele:
1. mase inlocuitoare de spatii hepatice
2. adenopatii abdominale
3. lichid de ascita
4. litiaza renala dreapta
5. mase inlocuitoare de spatii pulmonare.
as vrea si eu un sfat, , , ce putem face??
0
11-11-2008, ora 17:01
cma
Nu este medic/terapeut
cma
tatal meu a fost diagnosticat in urma cu 7 zile de metastaze pulmonare hepatice si cerebrale multiple, cu frusta hemiparea dreapta, sunt.nu exista cuvinte care pot fi scrise, are 55 de ani si pana acum 2 sapatamani nu a avut nici un simptom, o boala atat de grava si cumplita, sa ajungi la stadiu 4 fara sa simti, toti imi spun acelasi lucru..nu se mai poate face nimic!dar medicul oncolog vrea sa-l interneze.ce sa fac??unii imi spun ca trebuie sa faca primeasca medicamentatie..ce sa fac ca ultimul timp sa ii fie [utin mai usor??el acum umble mannca de 3-4 ori, doar ca oboseste.ma poate ajuta cineva??el nu stie nimic azi am fost la oncolog si nu realizeaza, el crede ca nu este nimic grav, si ca se va vindeca, nu i-am spus adevarul, dar maine la spitalul de oncologie si dupa ce va primi tratamentul...mai am speranta doar in Dumnezeu, toti imi supn.lasa-l cat se simte bine, nu-l du la oncologie pt tratament daca se poate numi asa..dar oare fac bine?mama e..sfasiata de durere..la fel ca si mine..si mai e si sora mea plecata la mii de km si careie nu i-am spus inca..
0
26-01-2009, ora 12:28
if
Nu este medic/terapeut
if
Pentru cma: Spune-mi te rog, la tatal tau, initial unde a fost localizata tumora, de unde au pleacat metastazele? Pentru ce tratament ati optat? L-ati internat sau face tratament ambulatoriu? Cum se mai simte? Va doresc sanatate!
0
26-01-2009, ora 12:47
cma
Nu este medic/terapeut
cma
tumora a fost localizata la plamanul drept, de aici au plecat metastazele..pt ca analizele au iesit tare proaste, s-a cam lungit timpul de a incepe un tratament.din pacate tata a facut 3 perfuzii ed vinorelbin cito, pe care dr i le-a intrerupt starea lui generala fiind ft sl;abita.Datoria metastazelo cerebrale multiple nu s-a putut face radioterapie.tata a fost internat facand, perfuzzii de manitol si dexa, pt presiunea intracraniana, si citi cu vinorelbin..dar acum e acasa de ap 4 saptamni, starea lui dat meta cereb fiin ft rea.abia mai merge, MEMORIA, ECHILIBRUL,..SUNT TOATE LA TRECUT...
a ajuns in 10 saptamani o palnta..de cateva zile doarme ft mult, asta inseamna un fel de coma, se trezeste merge la baie cu ajutor, si atat..are momente cand este lucid si unele cand nu..nu i-mi vine sa cred ca a avansat asa de mult si de rapid..mi-e o mila de el, , si privindu-l nu me-a rams decat sa ma rog la Bunul Dumnezeu sa ne dea rabdare si lui sa poata sa duca aceasta boala cumplita, sa nu aiba dureri..pt ca numai face nici un fel de tratament oncologic..e cumplit!daca cancerul e depistat cand deja are simptome inseamna ca este ft tarziu!daca mai e cineva in situatia mea si i-mi poate da sfaturi...as fi ft recunascatoare..pt ca numai cine trece prin asa ceva poate sa inteleaga,.
multa sanatate
0
26-01-2009, ora 22:30
pleata_wrc
Nu este medic/terapeut
pleata_wrc
salut.nu stiu cum sa incep dar am si eu o problema cu tata care este internat de 2 sapt in spitalul judetian galati la sectia oncologie.de aici doctorii nu mi dau nici macar o sansa de supravetiuire.imi spun ca tre sa ma pregatesc de inmormantare.ce ticalosii.a fost diagnosticat cu metastaza la ficat.se simte ff rau si plus de asta are abdomenul plin cu lichid(ascita am inteles ca se cheama).ma duc in fiecare zi la el si vad ca pe zi ce trece se simte tot mai rau.pana acum n ui dadea nimic decat perfuzii cu glucoza ptr ca el nu poate sa manance deloc(tot ce mananca vomita).acum nici macar apa pe care o bea zice ca se duce cu nodurii.ce sa fac daca mai e ceva de facut ptr ca de 2 sapt toti dar absolut toti imi spun acelasi lucru:CA NU MAI ARE NICIO SANSA.oare asa e ?daca puteti sa ma ajutati va rog ff frumos cu un sfat cu o idee- va multumesc anticipat...
0
25-05-2009, ora 17:45
alinaneacsu
Nu este medic/terapeut
alinaneacsu
bunica mea are 79 ani si a fost diagnosticata cu cancer la ficat in metastaza si tumora la stomac!nu stiu ce sa mai fac ea este totul pentru mine.va rog din suflet dati-mi un sfat un raspuns!nu poate fi operata k nu rezista si oricum numai are ce face.dar eu mai cred intr-o speranta...astept raspuns de la dumneavoastra!multumesc!
0
26-05-2009, ora 11:12
cma
Nu este medic/terapeut
cma
Din pacate, eu l-am pierdut pe tatal meu, pe 8 februarie, 2009, la exact 3 luni si 5 zile de la diagnosticare...sansele au fost 0 de la inceput, dar...totusi mai speram..tumoarea primara a fost la plamani, dar a metastazat pe ficat si creier...ft multe ft rapid!!!!!!!!!E greu si cumplit, cand ti se intampla una ca asta, atunci cand totul merge bine, si mai ales cand ai avut un parinte ca tatal meu, fara nici o boala, care a muncit pana nu a mai putut, care nu a baut nu a fumat...si si-a iubit sotia si copii mai mult decat viata..la 55 de ani..nu e drept!dar nu sunt eu in masura sa spun ce e drept si ce nu e.Stiu doar ca viata asta e.nedreapta..si aceasta boala nenorocita CANCERUL..este..mai mult decaty cumplita, pt ca durerile la care ajung in ultima faza bolnavii, sunt de nedescris, iar in ceea ce te transforma pe tine, cel care suferi, si mori incet zi dupa zi, alaturi de cel drag aflat in suferinta..nu poate sa stie nimeni, care nu a trecut sau trece prin asa ceva...si mai rau e caci cei din afara nu pot intelege ce suferinta cumplita exista acolo..in adancul sufletului tau...e ft greu!Nu pot decat sa urez sanatate celor bolnavi, curaj celor care au aflat..si speranta in bunul Dumnezeu celor care se afla in situatia mea!
La 79 de ani, cancerul avanseaza mult mai greu decat la unul de 55, si daca nu se poate opera, trebuie stabilita cat mai repede schema de tratament, daca metastazele nu sunt mari pe ficat, poate ca chimio, poate sa actioneze destul de bine, ideea e ca daca tumoarea primara e la stomac, si daca nu poate manca bine..atunci organismul nu poate lupta la fel de bine, tinand cont si de varsta inaintata..depinde ft mult si de starea generala a bunicii tale!Bunica sotului meu a trait peste 10 ani, cu un sfert de stomac, cu, care a ramas in urma unei operatii de extirpare(s-a taiat 3 sfert de stomac)datorita unui cancer la stomac!adevarat nemetastazat.inceraca si ceva produse naturarale, gen ganoderma(reishi)si fa-i un regim cu cat mai multe fructe legume, sucuri de fructe proaspete, mancare pisata, moala care sa fie cat mai usor de digerat..fii alaturi de ea spune-i cat de mult o iubesti, si incerca sa ii indeplinesti tot ceea ce i-ti cere..cam atat...eu nu am avut nici macar puterea si curajul sa ii spun toate aceste lucruri tatalui meu, pt ca el nu stia nimic, si nu vroiam sa ma dau de gol..si am sa regret toata viata...
0
27-05-2009, ora 11:56
cma
Nu este medic/terapeut
cma
"Chiar opreste si vindeca cancerul"este.departe de realitate!Nu vreau sa supar pe nimeni, dar daca sunteti una dintre acele mii de persoane care incearca sa vanda "miracole", ar trebui sa va ganditi de 2 ori inainte sa faceti o asemenea afirmatie.Sunt perfect de acord cu dumneavoastra, cu tot ceea ce a-ti scris mai sus pana la penultima fraza...este buna sa fie luata si daca nu esti bonav de cancer, este buna luata concomitent cu tratamentele oncologice de specialitate, aducand multe beneficii organismului supus la chimioterapie, este buna pt a dezvolta sistemul imunitar care este ft slabit in cazul neoplasmului..dar atat...sa vindece in nici uncaz, cu atat mai mult cu cat daca este descoperit in timp, si exista posibilitatea unei operatii sau altceva, poate ca ajuta mai mult, dar noi vb aici de cancer metastazat!!!!!!!!!care este deci avansat...deci oricat agaricus nu poate vindeca nimic atata timp cat citostaticele sunt deja fara putere de a mai face ceva, in cazuri avansate.tatal meu a murit.cu toate ganoderma, reishi, agaricus, excelim, sakano, mitski, etc..pe care i le-am dat.in ce fel vindeca????????Poate ca socrul dumneavoastra a fost depistat intr-o faza incipienta, a putut fi supus unei intervantii chirurgicale, sau unui tratament cu cito, cancerul a intrat in remisie..si agaricus, ajuta!cu atat mai mult cu cat la o varsta avansata, nu se mai dezvolta asa rapid...mult contand si tipul cancerului si a felului de celule...macro sau micro..care raspund si avanseaza..exact opus.
Repet, asta e doar parerea mea, fara sa deranjez sau sa acuz pe nimeni, pe care dupa drumuri la spitale oncologice diverse(ungaria, serbia, arad, tg mures, cluj..bucuresti)cu analize duse la centrul oncologic din california, pt ca ne-am legat de toate firele de speranta.nimeni nu mi l-a mai putut tine in viata.in 3 luni!
Miracole poate face doar Dumnezeu!
0
27-05-2009, ora 15:47
cma
Nu este medic/terapeut
cma
Ma bucur sa aud asta, dle bogdangti, ca nu faceti parte dintre acele persoane, si va respect pt asta.Doar ca exista atatia care, profita de disperarea unora, care ca si mine ajung sa cheltuie ft mult, in incercarea disperata de a mai putea face ceva, pt persoana iubita, aflata in situatii asemanatoare cu a tatalui meu!
Daca sunteti dispus, m-ar interesa de unde procurati aceasta ciuperca, in stare naturala(sau uscata?)pt a putea fierbe sau a face infuzie.eu am luat, pt tata doar capsule.Este intr-adevar bine de stiut, ca aceasta agricus e buna pt cei care au multe alunite, eu sunt in aceasta situatie, pt ca am obs ca i-mi apar tot mai multe, nu au o culoare albuie, sunt normale micute maronii, dar ft multe.de aceea as vrea sa stiu(daca se poate de unde se pot procura ciupercile pt a face ceai, infuzii).
Va doresc multa sanatate!
0
28-05-2009, ora 10:54
alinaneacsu
Nu este medic/terapeut
alinaneacsu
multumesc mult 'cma' pt sfaturi din pacate nici bunica mea nu stie ca are cancer si mi-e enorm de greu sa ma prefac in fata ei k se va face bn.!ieri a mai facut un ecograf si medicul a depistat foarte multe metastaze pe ficat, iar cu stomacul deja e foarte greu k numai poate manca.!nush k sa mai fac ma rog la bunul Dumnezeu sa-i mai dea o sansa de a mai suppravietui mai mult decat trag sperante medicii...!am nevoie enorm de ea.este ca si mama mea...
0
28-05-2009, ora 10:57
alinaneacsu
Nu este medic/terapeut
alinaneacsu
imi pare rau pt tatal tau...stiu prin ce ai trecut mai ales daca acesta nu stia...stiu cat de greu ti-a fost fara sa-i poti spune k il iubesti si ai nevoie de el.!
0
11-06-2009, ora 00:17
Jorj
Nu este medic/terapeut
Jorj
CMA imi pare rau pentru tatal tau. :(

Bunicul meu a fost operat pentru cancer la intestin acum vreo 2 saptamani, dar i-au gasit metastaze la ficat. Nu stiu cat va mai trai, doctorul spunea ca nu va apuca sfarsitul anului. Eu am nunta in septembrie si habar nu am cat va mai trai bunicul. Momentan el zice ca se simte bine. A slabit foarte mult, tot spunea ca nu are pofta de mancare si a mers la un control si asa i-a descoperit cancerul.
0
16-06-2009, ora 11:23
alinaneacsu
Nu este medic/terapeut
alinaneacsu
multumesc pt ajutor "silviu_m74".dar din pacate bunica mea s-a stins din viata pe 12 iunie.si nam putut face nimik pt ea...!am trait si inca traiesc un cosmar groaznic gandindu-ma in ce chinuri groaznice a murit si nimeni na putut s-o ajute.!
0
30-06-2009, ora 12:42
Adriea
Nu este medic/terapeut
Adriea
Tatal meu sufera de colangiocarcinom adica tumora Klatskin. Credeti ca aceasta ciuperca il poate ajuta macar sa stagneze tumora El are si probleme cu inima.
0
01-07-2009, ora 11:00
Adriea
Nu este medic/terapeut
Adriea
Multumesc pentru raspuns. Ma intreb, oare medicii stiu de aceasta ciuperca minune Daca e atat de eficienta si poate face minuni in cazul unor boli atat de grave, de ce nu e promovata pe piata, de ce nu i se face reclama
0
22-07-2009, ora 15:18
miorita75
Nu este medic/terapeut
miorita75
buna. tatal meu are icter mecanic std 4 cu invazie locoregionala, tumora klatskin.ce sanse mai are medici spun ca sunt sanse mici va rog din tot sufletul daca puteti sa/mi raspundeti numai stiu unde sa mai intreb.
0
27-07-2009, ora 22:17
voinea
Nu este medic/terapeut
voinea
am tatal de 62 ani bonlav de cancer pulmonar cu metasteze multiple.face chimioterapie din ianuarie toate sau stopat numai la ficat a crescut.saptamana trecuta a inceput tratament intens pentru ficat dar nu se simte bine si vomita tot timpul, nu mananca mai nimic nici macar ceai nu poate sa bea.am auzit de ciuperca si as vrea sa o incerce dar nu stiu de unde sa o iau si cum sa o folosesc.daca cineva stie unde o pot gasi in PLOIESTI. sa-mi raspunda si mie.VA MULTIMESC SI VA ROG SA-MI DATI DE STIRE
0
28-07-2009, ora 03:43
stefd
Identitate neconfirmată
stefd
Si care e directia in care "trebuie sa priveasca" domnule "Bogdanti"(-)? In directia celor care fac reclama mincinoasa si au interesul de a vinde cat mai mult? Nu aveti nici o decenta in a exploata nenorocirea oamenilor? Eu credeam ca acesta e un site serios, unde cineva monitorizeaza si previne astfel reclame mincinoase! Ma uimeste fapul ca mai exista inca pe lumea asta cineva care crede in "panaceul universal", in planta care te vindeca, indiferent de boala de care suferi... Nu credeti ca acel panaceu universal ar insemna sfarsitul medicinei? Nu ar insemna aceasta disparitia bolilor?
Eu stiu ca sunt multi oameni disperati care cauta o urma de speranta pe acest site, un sfat, o incurajare ca exista o solutie la problema lor de Viata si de Moarte, dar pentru numele lui Dumnezeu, daca nu puteti sa-i ajutati pe oamenii acestia macar nu-i escrocati! Cum poti domnule sa afirmi ca acesta ciuperca vindeca orice boala de la hipertensiune pana la cancer???? Daca ar fi asa n-ar mai muri nimeni domnule in America unde acesta ciuperca se gaseste in orice supermarket. Ciuperca in cauza este un SUPLIMENT NUTRITIONAL cel mult, care se vinde la pretul de 13 $ flaconul (deci mai tot omul si-ar permite acolo sa-si cumpere remediul!)Si totusi oamenii mor si acolo si mor de aceleasi boli ca si in Romania. Ciuperca aceasta are proprietati anti-tumorale este adevarat, dar NU VINDECA. Aceleasi proprietati antitumorale le au si fitosterolii din nuci, migdale, alune, din porumb, din cerealele integrale precum graul, meiul, nautul. Proprietati anticanceroase au si morcovii cruzi, dar si conopida, sau banala varza sau broccoli. O alimentatie bogata in antioxidanti ajutala fel ca si ciuperca in cauza, DAR NU VINDECA!
Cat despre afirmatia "Din cite stiu nu exista nici un tratament alopat la ora actuala care sa scada tensiunea !" nu pot sa spun decat ca este absolut Aberanta! De la alimentatia bogata in vegetale, in alimente bogate in potasium si magnesium si sarace in sare de bucatrie, pana la cele 6 mari clase de antihipertensive, toate scad tensiunea! Daca doresti sa iti vinzi ciuperca ai putea avea decenta sa iti faci un magazin online si sa iti pui reclama in mod cinnstit pe acest site! Nu sa exploatezi disperarea oamenilor aflati la necaz! Ma surprinde lipsa de reactie a celor care controleaza situl acesta!
0
23-08-2009, ora 23:12
brazilio
Nu este medic/terapeut
brazilio
pe tatal tau du-l cat mai repede la operatie pentru ca tumora Klatskin se extinde foarte repede, asa ca nu cauta miracole sa-l salvezi.aceasta ciuperca poate ajuta dar nu vindeca o forma de cancer foarte agresiva.sanatate multa si mergeti la doctor.
0
25-08-2009, ora 15:33
marga28
Nu este medic/terapeut
marga28
buna unchiul meu are cancer nerectal st 4 cu multiple metastaze la ficat azi am fost cu el la medic si are si insufitienta renala ma puteti ajuta cu un sfat sai mai alinam putin durerile
0
17-02-2010, ora 11:22
beulan
Nu este medic/terapeut
beulan
Buna ziua.Ma numesc Lucica si am si eu o problema.Soacra mea a facut un RMN in decembrie 2007 si i-au spus ca are cancer la rinichiul stang si metastaza la ficat.In 2008 februarie a fost operata la fundeni unde i-au scos rinichiul stang si medicul a zis ca nu are nimic la ficat, in toamna lui 2008 i-au facut un tomograf la care ia iesit la ficat multipli noduli?In decembrie 2008 i-au facut iar un RMN la care i-au zis ca are face metastaza la ficat si cancerul s-a extins la rinichiul drept.Doctorul care a operat-o ne a spus sa depunem un dosar la ministerul sanatatii pentru un medicament care costa(214mil.vechi), am depus dosarul dar nu s-a aprobat nici in ziua de azi, alt tratament nu i-au dat nu face nici citostice.Ce ar fi de facut si cit poate sa traiasca fara tratament?Ea stie ce are.


Cu multumiri Lucica.
0
17-02-2010, ora 13:32
beulan
Nu este medic/terapeut
beulan
Unde pot afla un raspuns referitor la ce v-am scris?

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
91 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.