Microftalmie

24-05-2024
Bianca Alexa
Nu este medic/terapeut
Bianca Alexa
Bună ziua. Am un băiețel de 1 luna și s-a născut cu un ochișor mai mic. Am fost la 3 oftalmologi până în prezent iar, diagnosticul a fost microftalmie. Mă puteți ajuta cu detaliere mai exactă a acestei malformații, dacă ochiul se v-a mai dezvolta în timp sau dacă există șanse ca el să vadă cu el? P.S m-ar ajuta mult niște recomandări ale unor medici buni din zonele Cluj, Targu Mureș, Sibiu care ar putea să ne ajute în această privință având în vedere ca e foarte mic poate putem să facem ceva ca să îl ajutăm în dezvoltarea sa. Mulțumesc!
1 comentarii
0
27-05-2024, ora 10:29
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!
Microftalmia este o malformație congenitală caracterizată prin dezvoltarea insuficientă a unuia sau ambelor ochi. Acest lucru poate varia de la o ușoară micșorare a dimensiunii ochiului, fără a afecta funcția vizuală semnificativ, până la cazuri severe unde ochiul este extrem de mic și funcția vizuală poate fi grav afectată sau inexistentă.

Dezvoltarea ochiului se finalizează în mare parte înainte de naștere, și, în general, ochiul cu microftalmie nu va crește semnificativ după naștere. Capacitatea de a vedea cu acel ochi depinde de gradul de dezvoltare al structurilor interne ale ochiului și de prezența altor anomalii asociate.

În cazul microftalmiei, este important să aveți o evaluare comprehensivă de la un specialist în oftalmologie pediatrică, care poate include teste detaliate pentru a evalua structura ochiului și funcția vizuală. Deși nu există tratamente care să „corecteze” dimensiunea ochiului, există intervenții care pot ajuta la gestionarea complicațiilor și la îmbunătățirea calității vieții. De exemplu, protezele oculare pot fi folosite pentru a stimula creșterea orbitală și pentru aspect estetic.

Pentru recomandări de specialiști, iată câțiva medici și centre medicale recunoscute în oftalmologia pediatrică în zonele Cluj, Târgu Mureș și Sibiu:

1. Cluj-Napoca: Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

2. Târgu Mureș: Secția de Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean Mureș.

3. Sibiu: Departamentul de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Este esențial să discutați cu medicul dumneavoastră despre toate opțiunile disponibile și să urmați recomandările acestuia pentru a asigura cele mai bune îngrijiri pentru copilul dumneavoastră. De asemenea, vă recomand să căutați o rețea de suport pentru părinții care se confruntă cu situații similare, deoarece sprijinul emoțional și informațiile din experiențe similare pot fi de mare ajutor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.