Mucoasa inflamata și ganglion umflat

25-02-2021
cosminsandu01
Nu este medic/terapeut
cosminsandu01
Buna ziua! O perioada de câteva săptămâni am avut o igiena dentara proasta, in sensul in care nici nu m-am spălat pe dinți și nici nu am folosit produse de îngrijire dentara. Probleme au început când am observat o umflatura nedureroasa pe buza inferioara, ca o vezicula umpluta cu apa, inconfortabila (din ce am văzut pe net, m-am gândit că ar putea să fie in blister).Ulterior, după câteva zile aceasta a dispărut. La aproximativ o săptămâna după acest incident am observat ca aveam mai multe afte pe interiorul obrajilor, inclusiv un punct negru mic, probabil un hematom de la rănirea mucoasei.Am inceput sa am o igiena riguroasa, iar treptat aftele au început să dispara, iar punctul negru a dispărut. Problema este ca de ieri, ( încă mai am 2-3 afte și mucoasa umflata, inflamata), mi s-a umflat ganglionul stang de pe mandibula. Ieri a fost puțin dureros, acum nu mai este, dar e umflat și îl pot simți la palpare. Am o senzație de imobilizare, ca și cum m-ar trage ceva. Mucoasa este inflamata, dar cu aspect normal, se vede rețeaua de vase de sânge de pe planșeul bucal, pe anumite zone puțin înroșită și umflata, cu mici tăieturi sau zone mov. Mă puteți ajuta cu o părere, credeți ca poate fi vorba de cancer oral? Ce ar trebui sa fac?(daca se va înrăutăți situația voi merge la un control, dar as vrea sa știu părerea și sfaturile dumneavoastră în situația de față)
1 comentarii
0
21-03-2023, ora 10:50
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

Din descrierea dvs., inflamația și umflarea ganglionului limfatic de pe mandibula pot fi un semn că sistemul imunitar luptă împotriva unei infecții în zona gurii. Cele mai multe infecții în zona gurii sunt de obicei cauzate de bacterii sau viruși, iar simptomele pot include afte și inflamație a mucoasei. Deși cancerul oral este o posibilitate, este puțin probabil să fie cauza principală în cazul dvs., mai ales că aveți alte simptome sugestive ale unei infecții.

În cazul în care inflamația și umflarea ganglionului limfatic persistă, ar trebui să mergeți la un medic dentist sau la un medic specialist în boli infecțioase pentru o evaluare suplimentară și tratament adecvat. Este important să mențineți o igienă orală adecvată prin perierea dinților de două ori pe zi și utilizarea aței dentare zilnic pentru a preveni infecțiile orale. De asemenea, puteți încerca să vă clătiți gura cu apă sărată sau cu un antiseptic oral pentru a ajuta la reducerea inflamației și la promovarea vindecării.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noduli la gât (noduli limfatici laterocervicali, noduli tiroidieni)
  •