Nastere naturala mama cu lichid amniotic redus

04-01-2023
Zu2u
Nu este medic/terapeut
Zu2u
Salutare!

As dori sa incep cu prodblema urmatoare si aceasta este adresata din punctul de vedere al sotiei(ce se afla langa mine la momentul in care scriu aceste randuri).

Aceasta este gravida in saptamana 36 si se apropie nasterea. Ea doreste foarte mult sa nasca natural si se si pregateste pt asta cat de mult poate cu uleiuri exercitii si masaj.
De la morfologia de trimestru 3 a aflat ca nu prea are lichid si i s-a recomandat repas. Doctorul de la morfologie ne-a dat sperante ca nu este chiar o problema lichidul scazut din uter(legat de nastere/expulzie) ne-a si explicat cam ce semnifica si ce rol are el pentru bebe.
Sotia pe urma a mai fost la doua controale periodice (in care nu a crescut nivelul de lichid) la medicul ales pentru a naste (in spital de stat) si aceasta aduce mereu in discutie ideea ca ea sa faca cezariana si totodata nu prea reusesc ele sa "rezoneze". Tocmai din motivul amintit mai sus, lichidul.
Scriu acest thread pentru a o ajuta, ea este demoralizata din cauza ca i se spune ca nu poate naste cum isi doreste si ar vrea sa insiste pe ideea de nastere naturala asumandu-si unele riscuri. Totodata il scriu si cu ideea ca un copil este posibil sa fie si in ipostaze imperfecte (sa le numesc asa) si sa poata trece prin nastere naturala.

Ce nu intelegem noi este ca desi atunci cand se rupe apa, oricum lichidul se scurge, iar daca ai un travaliu de cateva ore e clar ca nu mai ai lichid oricat ai fi avut initial.
De ce ar aparea problema nasterii cu lichid scazut in cazul de mai sus?

Va multumim!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Epiziotomia
  • Cum influențează riscul de obezitate tipul nașterii – vaginală sau prin cezariană
  • Nașterea naturală în prezent - tot lungă și dureroasă?
  • Recuperarea după nașterea naturală - ce ar trebui să știm
  •