No spa si contractii

29-11-2013
mirelaaprilie
Nu este medic/terapeut
mirelaaprilie
Buna ziua!
Sunt insarcinata in aproape 4 luni. Verisoara mea este in 3 luni, si inca o prietena in 5 luni. Am deschis acest subiect pentru ca nu inteleg ceva. Tuturor ni s-a recomandat sa luam 'la nevoie no spa', celelalte doua iau si hormoni cred ca progesteron (fara sa li se fi facut analize pentru progesteron). Si eu nu innteleg de ce ni s-a dat aceasta pastila. Am intrebat fiecare - suntem la 2 doctori diferiti si cica ni se da pentru contractii. Dar scrie pe internet si in carti ca sunt normale contractiile in sarcina, ca singura problema care se pune ar fi sa nu fie dureroase cat sa nu mai poti sa mergi sau asociate cu sangerare sau durere mare. La niciuna din noi nu exista durere. In forumuri in engleza nu scrie vreunei femei ca i se da no spa asa aiurea.

Oare nu se face abuz? Oare nu e daunatoare aceasta pastila luata aiurea? si daca contractiile sunt normale si fac parte din dezvoltarea organismului in timpul sarcinii de ce sa fie tratate? ceva normal se trateaza?

stie cineva explicatii?
3 comentarii
0
29-11-2013, ora 23:06
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
buna Mirela
eu sunt insarcinata in 36 de saptamani.
eu iau la recomandarea medicului : vitamine si acid folic din prima luna, fier din saptamana a 10 si calciu ( nu ma inebunes dupa lactate). Acestea sunt medicamentele standard recomandate oricarei gravide aici--mentionez ca nu locuiesc in Ro. Cat despre no-spa-- eu una sunt putin sceptica in privinta adminstrarii zilnice.. Aici medicii sunt foarte reticenti cu adminstrarea de medicamente in timpul sarcinei ( doar daca este ceva acut si dupa ce medicul ia in calcul balanta beneficii-risc tratament). Contractille atat timp cat sunt in limite normale, fara durere, sangerare etc sunt absolut normale--corpul se antreneaza pentru nastere.
sarcina usoara.
0
30-11-2013, ora 08:55
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. "La nevoie No-Spa" NU inseamna "de rutina No-Spa". Ci numai daca si cand aveti contractii.
2. Contractiile nu sunt normale in timpul sarcinii, ci numai la sfarsitul ei, in timpul travaliului.
3. Inteleg ca dv nu vi s-a recomandat progesteron. Prin urmare, nu luati progesteron fara sfatul medicului.
0
30-11-2013, ora 10:42
mirelaaprilie
Nu este medic/terapeut
mirelaaprilie
Nu mi s a recomandat progesteron si nu am luat deloc.
Mi s a zis no spa la nevoie. Dar contractii am auzit la absolut toata lumea cam din saptamana 16. Si se zice ca sunt de pregatire, nedureroase si normale. Iar unii autori am vazut ca zic ca din saptamana 20 pot incepe chiar braxton hicks... De astea ziceam ca se trateaza foarte mult normalul la noi...
In state drotaverina e considerata clasa c de risc de sarcina si ei il dau doar in travaliu...
Am o vecina care ia cam 10 pe zi de nu stiu cat timp in sarcina. Dar nu sta la pat sau ceva... Adica doar no spa i s a dat si in rest nu repaus activitate normala...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul