Nod in gat - atac de panica - teama de a nu ma ineca

10-08-2016
xelaqq
Nu este medic/terapeut
xelaqq
Buna ziua, dupa mult timp am decis sa scriu si aici despre problema mea, poate-poate, ma ajuta cineva. Totul a inceput in luna iunie cand am mancat niste cartofi prajiti si pac am simtit ca la un moment dat dumicatul nu se mai duce, am baut apa si atunci a aparut atacul de panica, nu mai puteam sa respir (asa credeam eu), tremuram etc. Dupa acest episod mi a aparut teama de a nu ma ineca, am trait cu ea, puteam manca totusi cat de cat ok.
De la inceputul lunii iulie totul s-a schimbat, eram foarte trista, am inceput sa mananc mai putin, mai greu, simtind la fiecare masa un nod in gat deranjant si senzatia ca nu pot respira. Am ajuns si la urgente la un moment dat, am tras o sperietura pe cinste, tot de la atacul de panica, iar doctora de acolo mi-a dat Calciu+Vit D3, Magneziu+Vit B6 si Sedatif PC. In fine, totul e un calvar si m-am saturat. Am mers la ORL, mi-a dat sa fac niste analize la sange si exudat, toate au iesit bine, mi-a dat doar vitamina A. De cand am mers la ORL am incetat sa mai consum bauturi acidulate, nu beau cafea nici nu fumez.
Acum o saptamana am fost la endocrinolog, mi-a spus ca tiroida are o marime normala, eu simtind nodul in jurul tiroidei. Mi-a dat sa fac iar analize la sange, astazi am fost sa-mi ia sange si astept rezultatele, iar pe 17 o sa merg sa le citeasca, si mi-a mai prescris un calmant si propanolol.
Am fost si la o sedinta de psihoterapie Voi mai merge cam peste 2 saptamani la alt ORL. Am tot citit aici pe forum ca ar putea fi ceva legat de reflux gastroesofagian, dar nu am arsuri, nu vomit, rareori am saliva mai vascoasa. Imi pare rau pentru mesajul lung, am incercat sa fiu cat mai explicita. Intrebarea mea este: ce investigatii sa mai fac sau ce imi recomandati sa iau?
5 comentarii
0
10-08-2016, ora 09:42
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Deci totul s-a declansat in momentul acelui accident. V-ati inecat si v-ati speriat. Si a aparut teama si senzatia ca e ceva in gat.
Daca ar fi fost un traumatism la nivelul faringelui sau o inflamatie ar fi trecut de la sine in acest timp. Organismul are tendinta sa se vindece. Plus ca ORL-istul a spus ca nu e nimic.
A ramas doar teama - un traumatism psihic. In plus toti medicii la care ati ajuns v-au dat calmante.
Va recomand sa mergeti la un psihiatru pentru a evalua daca o anumita medicatie ar putea sa inlature aceasta frica sau care e cel mai potrivit calmant pentru asta. Psihoterapia cred ca ajuta si ea in fobii.
0
10-08-2016, ora 12:26
xelaqq
Nu este medic/terapeut
xelaqq
Multumesc frumos pentru raspuns!
0
11-08-2016, ora 17:38
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna ziua,
este evidenta cauza psihologica ce sta la baza fricii dvs. Din perspectiva psihoterapeutului care a lucrat cu pacienti care prezentau simptome similare, va spun ca acestea vor disparea. Continuati psihoterapia si veti vedea rezultatele!
Sanatate multa!
Psihoterapeut Roxana Berdei
0
11-08-2016, ora 18:10
xelaqq
Nu este medic/terapeut
xelaqq
Va multumesc frumos pentru raspuns!
0
17-10-2016, ora 17:14
Psiholog Andreea Chifu
Psihologie, Bucuresti, lg.pta.Constitutiei
Psiholog Andreea Chifu
La fel cum au explicat si restul, problema e de natura psihologica. Nu va tine mult sa depasiti daca perseverati in psihoterapie. Din propria experienta abundenta la cabinet, astfel de cazuri se rezolva cam intre 10 si 16 sedinte.
Va recomand sa nu incepeti medicatie in aceasta problema. De obicei efectele secundare ale medicatiei dau nastere la alte complicatii si nu e foarte eficient pe termen lung sa apucati pe acest drum doar pentru o solutie temporara. Aceasta problema poate fi tratata eficient si cu succes in terapie, fara efecte secundare. Mult succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  •