nod la degetul mare de la picior

22-10-2009
betyserb
Nu este medic/terapeut
betyserb
Buna ziua, am si eu o problema in legatura cu un nod la degetul mare de picior, postat exact pe lateral.As dori sa stiu daca o interventie chirurgicala, m-ar ajuta si daca se poate face cu laser si anestezie locala?
Va multumesc, Beatrice
1 comentarii
0
14-11-2009, ora 16:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate pacient,
Ar trebuie sa oferiti mai multe detalii despre suferinta D-voastra.
Laser-ul se foloseste strict in cazul existentei unei probleme superficial, de tip dermatologic, cum sunt verucile ("negii").
In cazul existentei "monturilor" (hallux valgus), inca nu s-a inventat nicaieri in lume o metoda de interventie cu laser, din simplul motiv ca laser-ul nu poate taia osul...iar tratamentul cauzal al "monturilor" presupune sectionarea completa a primului metatarsian si translatarea lui la pozitia originala, cea de dinainte de deformatie.
Cat despre anestezia locala, ea este ineficienta in cazul "monturilor", din simplul motiv ca operarea monturilor presupune analgezie indelungata (circa 48 ore, perioada critica), care se poate realiza printr-o singura metoda, respectiv blocul perineural loco-regional (deci, nu anestezie generala sau rahidiana-rahianestezie).
Veti gasi toate aceste informatii descrise pe larg in site-ul meu.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul