Nu pot respira profund

28-08-2021
SimonaMihaela
Nu este medic/terapeut
SimonaMihaela
Buna seara, de mai bine de 2 ani de zile am probleme cu respiratia, nu pot respira profund trebuie sa casc ca sa - mi intre aer, am fost la medic si mi sa zis ca am anemie am tratat - o cu fier si cateva luni a fost totul bine ca dupa un timp iarasi aceasi problema am mers din nou la medic de aceasta data mi au zis ca am lipsa de vitD am urmat un tratament cu vitD3 si iarasi m am simtit bine un timp, ca dupa aceea sa revina din nou problema cu respiratia de aceasta data mi au zis ca este posibil sa fiu asmática, mi au facut raze si plaminii au iesit bine, spirometria la fel mi a iesit buna insa acum iau zilnic symbicort un puff dim unul seara ma simt mai binisor dar tot nu respir 100% ca inainte, de cateva luni cred ca am capatat si o rinita alergica am tot timpul nasul infundat, oricum nu sunt sigura ca sunt asmatica sau este pe sistem nervos, aparte de astea daca urca cateva trepte ramin fara aer si obosesc foarte tare.Dilema este daca totusi nu sunt asmatica si iau inhalator de mai bine de un an.
2 comentarii
0
28-08-2021, ora 05:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Faceti orientativ un test de depresie si de anxietate online. Cele doua simptome pot fi somatizari de depresie, anxietate. S-ar putea sa nu fiti astmatica si sa luati degeaba inhalatorul.
0
11-04-2024, ora 14:01
Simona Rodica Cerasela
Nu este medic/terapeut
Simona Rodica Cerasela
Bună ziua, în urmă cu aproximativ două săptămâni am făcut un puseu de tensiune și după mai multe analize în aceeași zi precum și o radiografie toracică, mi-a rezultat că aș avea diafragmele aplatizate ceea ce pot crea diverse probleme de sănătate și a-i fi îndemnat să crezi că trebuie să vizitezi cardiologul, ori internistul cu probleme de colon ori pe altcineva..totul poate să plece de la acest mușchi foarte important care separă cavitatea toracică de cea abdominală, iar dacă acesta nu mai funcționează la capacitate îți pot da serioase probleme, vezi tensiunea arteriala, circulația sângelui, eliberarea colonului și dacă nu reflux gastro intestinal și mai multe. Zilele acestea stau acasă și am răscolit internetul, nu greșesc, la medicul de familie nu am fost căci nu mai sunt înscrisă..am fost in urgență 8 ore săptămâna trecută și am încercat să pricep mai multe ca să știu spre ce specialitate de doctor să mă îndrept, pentru că nu-mi pot permite un tom greu de analize. Nu mănânc mult, dar și puținul acela poate să -mi dea senzația de arsură. Cumva reușesc să respir foarte profund și stau ades în picioare.. așa îmi face bine. Mi-a recomandat domnul doctor și un antiinflamator, l-am luat câteva zile însă îmi scade prea mult tensiunea.
Vreau să rezolv cu diafragma, de aceea am intrat pe forum, caut peste tot remedii.
Merită să luați în seamă recomandarea mea că și eu am greutatea în respirație.
Multă sănătate, faceți cum doriți.. mi-ar plăcea un răspuns din partea dumneavoastră!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: