Nu pot sa slabesc.

26-05-2013
gabriel7marian
Nu este medic/terapeut
gabriel7marian
Vreau sa slabesc dar nu pot, nu pot sa ma abtin de la mancarurile care-mi plac. Dupa o perioada de 2 sapt in care am foat pleca in delta unde am manca mult pest si ciorbe care mie nu-mi pre plac ciorbele, pestele un pic imi place, ajung acasa si cei cunoscuti inmi zic k mam ingrasat cum se face??? Altii zic k nu-s gras c doar bine proportionat am 88 de kg si 1, 70 m, insaeu ma simnt greu si gras mai ales ma deranjeaza cand stau pe scaun la calculator chiar si acuma :)) obosec repede la efort fizic si nu sti ce sa fac ce dieta imi recomandati sau ce sti de alimentatie sa folosesc carmeade pui nu prea imi plae
5 comentarii
0
01-06-2013, ora 14:32
Amalia0112
Nu este medic/terapeut
Amalia0112
Ai putea usor usor sa incerci sa faci efort cat este el de mic. Este cel mai important efortul atat pentru sanatate cat si pentru frumusete, slabire etc. Ai putea sa consulti un nutritionist si sa iti recomanda un regim alimentar cat si exercitii fizice. si incearca sa nu mai mananci dupa ora 18-19. oricum sunt foarte multe articole pe internet din care te poti documenta asuprea unei diete.
0
01-06-2013, ora 14:36
Amalia0112
Nu este medic/terapeut
Amalia0112
Este foarte bine ca ai consumat peste si este recomandat sa consumi in continuare pentru ca el contine omega 3... Dar pestele sa fie desigur la gratar, servit la pranz...seara dupa prefrerinta o salata de fructe dar incearca sa eviti bananele pentru ca sunt bogate in calorii.
Pieptul de pui la gratar este deasemenea bun...carnea de vita fiarta sau fripta..si incearca aproape total sa elimini cartofii de orice fel! doar la copti sunt putin recomandati dar in rest ceilalti nu...
Incearca supa de varza..am auzit ca este foarte buna pentru slabit, bea foarte multa apa..mananca putin si des...foarte multe fructe intre mese cum ar fi:merele grapeul.
Si incearca cu desavarsire sa nu apelezi la varianta medicamentoasa...pentru ca din punctul meu de vedere nu este recomandata. Dar oricum inainte de a incepe un regim alimentar trebuie sa te consulti cu un nutritionist deoarece el va sti cel mai bine ce ti se potriveste!
0
01-06-2013, ora 20:39
gabriel7marian
Nu este medic/terapeut
gabriel7marian
Multumesc amalia am sa incerc si te anunt in legatura cu rezultatul
0
02-06-2013, ora 08:36
Amalia0112
Nu este medic/terapeut
Amalia0112
Nu ai pt ce astept raspunsul
0
04-05-2016, ora 12:55
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Indicele dvs. de masa corporala se situeaza la 30, 5 kg/m2, ceea ce ar putea indica obezitatea. Insa acesta nu este un indicator precis, ar trebui luate in calcul compozitia corporala (procentul de masa grasa si cel de masa musculara), circumferinta abdominala, pliul cutanat, pentru a estima localizarea predominant a a grasimii si alte masuratori antropometrice pe care un specialist in nutritie este capabil sa le realizeze.

Perceptia subiectiva nu este mereu si cea reala, prin urmare cereti parerea unui specialist pentru o evaluare obiectiva amanuntita.

De asemenea este necesara efectuarea unei anamneze nutritionale. Pentru a urma planul alimentar care sa va ajute sa reduceti greutatea in exces, dieta ar trebui sa fie alcatuita din alimente care va plac sau variante asemanatoare, sanatoase, in cantitati mult mai mici. Trebuie sa va pastrati placerea de a manca si totusi sa fiti mult mai constient de alegerile alimentare pe care le faceti.

Ar fi ideal sa cresteti consumul de legume, in special cele de sezon si cel de fructe (in acest caz, nu mai mult de 2-4 intr-o zi), sa incercati sa consumati variantele integrale ale cerealelor si derivatelor din cereale (paine integrala, paste fainoase integrale, orez brun, etc.) si sa reduceti consumul de dulciuri concentrate, alimente bogate in grasimi tip fast-food sau prajite, bauturi indulcite din comert si bauturi alcoolice. Acestea din urma ar trebui consumate ocazional, de maxim 4 ori pe luna.

Incercati sa consumati ciorbe, supe din legume cat mai multe si variate, salate (puteti adauga alaturi de amestecul de legume si o portie de carne, un ou, branza, ton, masline, dar in cantitati moderate). Puteti consuma cantitati relativ mai mari de alimente fara a aduce un exces de calorii. Aveti grija la ceea ce adaugati in ele totusi, de exemplu smantana, uleiul in exces, paine in cantitate mare pot creste aportul caloric.

Pentru rezultate pe termen lung aveti nevoie de o dieta individualizata, in mediul online sunt deseori vehiculate diete dezechilibrate care pot induce deficite nutritionale.

Incercati sa efectuati activitati fizice de intensitate usoara spre moderata (mers pe jos, activitati casnice, gradinarit, etc.) cel putin 30 de minute in fiecare zi, daca nu sunteti rezistent la efort mai intens. Reduceti cat puteti de mult timpul petrecut la televizor sau la calculator si realizati in timpul castigat activitati dinamice (mergeti la cumparaturi, faceti o plimbare, etc.).

Acestea sunt doar cateva recomandari generice. Acestea trebuie adaptate in functie de preferintele dvs. alimentare, programul si gradul dvs. de motivatie, pentru a avea rezultate, iar modificarile sa devina permanente pentru a va mentine la o greuate care sa nu va creeze disconfort sau probleme de sanatate, la care sa va simtiti bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.