nu reusesc sa imi revin

27-03-2007
gabriela 42
Nu este medic/terapeut
gabriela 42
De ceva timp ma simt foarte obosita. Am incercat sa ma odihnesc suficient, am luat vitamine, calciu, fier, si cu toate acestea mi se pare ca nu am timp suficient, ca nu se mai termina niciodata treaba, iar dimineata ma trezesc obosita si fara chef de munca. Daca m-ar lasa cineva as dormi mai mult. Totusi cred ca nici a dormi peste masura nu este o solutie. Ce sa fac ca sa-mi revina tonusul la normal si sa am mai multa putere de munca. Acum am 42 de ani dar nu mai am putere ca o data. Tin minte ca bunica mea la 73 de ani muncea mai mult decat pot eu acuma. Nu imi place sa fiu asa. Vreau sa am un tonus mai ridicat. Menţionez ca daca postesc sau sar peste o masă ma simt imediat rau, adica fara putere sau am chiar ameteli.
5 comentarii
0
27-03-2007, ora 00:00
camcam
Nu este medic/terapeut
camcam
In primul rand mergi sa-ti faci un set de analize in mod special calcemie, sideremie, transaminazele, vsh, hemoleucograma...si incearca sa ajungi la medicul de familie sa te indrume la un medic endocrinolog ptr ca se poate ca tiroida ta sa fie dereglata, poate ca ai fost mai solicitata in ultimul timp, stres, suparari, o alimentatie bogata in condimente, consum de cafea sau ness, cola...nu incerca sa postesti ptr ca organismul tau este slabit si are nevoie de hrana bogata in proteine, glucide, minerale ca sa-si revina si sa ai energie..inceraca sa mananci banane, kiwi, cereale(sunt bogate in vit B), lactate, salate.In fiecare dimineata cand te trezesti bea un ceai verde sau lapte nu cafea si fa putina gimnastica, 10 minute in fata televizorului cu geamul deschis fac minuni !!!!
la ce ora va treziti dimineata si la ce ora dormiti seara???
un mini concediu la munte va incarca cu energie..poate ca sunteti prea solicitata la servici...aflati cauza!!
0
27-03-2007, ora 00:00
gabriela 42
Nu este medic/terapeut
gabriela 42
La tiroida am facut analize acum 2 ani dar mi-au iesit in limite normale. Si atunci tot asa ma simteam. Dupa aceea am facut calciu intravenos, m-am simtit un pic mai bine, iar apoi am neglijat din nou.
Anul acesta, dupa perioada sarbatorilor, pe fondul unui stres prelungit la serviciu, acasa si alte indatoriri extra, sunt in anul II la ID, am inceput sa dau din nou rateuri. Am facut analize si mi-a iesit calcemia in jur de 8. Am facut calciu si vitamine intramuscular, apoi am luat ferogradumet.
Seara adorm pe la 22.30, dar daca m-ar lasa cineva as putea adormi de la 20.00, iar dimineata, trezirea la 6.00.
In fiecare dimineata beau lapte, mananc multe oua dar prea putine fructe si legume. La cafea am renuntat, dar de cand s-a schimbat ora nu ma pot trezi fara a bea una. Miscare nu fac, pentru ca nu am timp.
Oricum am sa iau in considerare sfaturile, şi o sa incerc faza cu gimnastica si ceaiul verde. Despre minivacanta nu poate fi vorba deocamdata din lipsa de timp.
0
05-05-2007, ora 00:00
o zi buna
Nu este medic/terapeut
o zi buna
Va sfatuiesc sa urmati sfatul dat de camcam. Trebuie sa va faceti timp sa ajungeti o tura pe la munte (macar o zi) sau oriunde la padure, in natura. Omul nu este perpetum mobile. Are nevoie sa-si incarce bateriile. Suntem prinsi in vartejul civilizatiei actuale. Daca vrem sa supravietuim, trebuie sa ne gasmi modalitati de curatire si revigorare. Fara asta, in timp, organismul nu va mai putea rezista si simptomele actuale se vor transforma.
0
09-05-2007, ora 00:00
di
Nu este medic/terapeut
di
Incercati sa remediati modul de alimentatie si pentru asta pot sa va invit la cabinetul la care lucrez pe nutritie(consultatia este gratuita); daca va fi cazul va voi recomanda si niste suplimenti de nutritie care va vor ajuta f. mult. dr diana -*


(*modificat de administrator)
0
18-07-2016, ora 18:51
A2929
Nu este medic/terapeut
A2929
Cat timp ati luat vitamine?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oboseala de după-amiază ar putea avea legătură cu sistemul de recompensă de la nivel cerebral
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Mă simt obosit deși am dormit bine - cauze posibile
  • Regiunile din creier care ar putea controla gradul de oboseală
  • Vitaminele, mineralele şi rolul lor în oboseala fizică și psihică
  • Potrivit unui nou studiu, consumul de canabis poate ameliora oboseala
  •