Nurofen 200mg (pt adulti)

12-02-2010
Irina.C
Nu este medic/terapeut
Irina.C
Buna ziua,

Am o fetita de 9 ani si 5 luni, care cantareste 28 kg si care de aproximativ 3 saptamani se vaita ca o doare capul (frunte sau tampla stanga). Am fost cu ea la doctor si m-au trimis la oftalmologie - nu ar enici o problema cu ochii. M-au trimis la ORL si mi-au zis ca este bine dar ca se poate sa i se formeze sinusurile si din aceasta cauza sa o doara capul. Mi-a recomandat sa-i dau Nurofen pentru adulti 200mg, 1 pastila la 8 ore. Pe cutia de Nurofen scrie ca nu este recomandat copiilor sub 12 ani. In acest caz eu ce sa fac? Ii dau aceasta doza desi are 9 ani sau nu?

Multumesc,
Irina
2 comentarii
0
13-02-2010, ora 12:24
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
In nici un caz, doza este foarte mare pentru un copil de 9 ani.cumpara-i un sirop de Nurofen si supozitoare de Novocalmin. Ii dai sirop si daca durerea nu cedeaza dupa o ora ii pui si un supozitor. Nu o stresa cu lectiile, nu-i supraincarca programul cu activitati obligatorii extrascolare. Las-o sa se joace si sa se odihneasca si nu o lasa multe ore la calculator.Numai bine!
0
13-02-2010, ora 12:56
Irina.C
Nu este medic/terapeut
Irina.C
Multumesc mult pentru sfat ! I-am luat Nurofen sirop si am descoperit la Plafar un balsam din plante "Pain Balm" pentru dureri de cap. Sper sa-i treaca cat mai curand.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul