Nutritionist bun.

11-03-2019
georgiana sinu
Nu este medic/terapeut
georgiana sinu
Bună ziua! Știe cineva un medic nutritionist bun in Ploiesti? Mulțumesc.
1 comentarii
0
08-02-2021, ora 17:32
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Exista multa confuzie în ceea ce privește termenul de nutritionist/medic nutritionist, fiind multe persoane care emit opinii în domeniul nutriției fără a deține obligatoriu calificări în acest sens - coach, tehnicieni nutritionisti, antrenori personali, pasionați de nutriție.

E important sa aveti in vedere atunci cand alegeti nutritionistul calificarile care il recomanda.

In cadrul Universităților de Medicină și Farmacie din țară există de peste 10 ani specializarea Nutritie și Dietetica, 3 ani licență și 2 de master. Absolventii sunt nutritionisti-dieteticieni, care se ocupa cu partea preventiva si curativa a nutritiei, ca ramura a medicinei.

De asemenea, in Romania de nutritia umana se mai pot ocupa medicii care au absolvit facultatea de Medicina Generala și s-au specializat pe nutritie urmand programe de rezidentiat in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice sau de licenta la specializarea Nutritie si dietetica.

La fel de important, specialistul trebuie sa fie o persoana care pe langa cunostintele vaste in domeniu, sa fie empatica si sa practice compasiunea in interactiunea cu dvs., astfel sa formati o echipa unita pentru a atinge obiectivele nutritionale vizate,

Multa sanatate va doresc si sper ca ati gasit specialistul potrivit pentru dvs!

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.