O dimineata mai satioasa

07-06-2017
Cristi Jones
Nu este medic/terapeut
Cristi Jones
Buna ziua,

Am 27 de ani, 1.80, 61 kg(Ectomorf), si un stil de viata destul de sedentar.
Lucrez la birou (Lun-Vineri) si noaptea cateodata.
Singurul exercitiu zilnic pe care il fac este mersul pana la metrou ( Care imi ocupa in jur de 30-45 min zilnic...dar este doar mers oricum)

Ce vreau sa stiu eu este daca imi puteti recomanda batoane proteice pe care le pot consuma dupa sandwich-ul de dimineata sau chiar pe drumul spre birou.

Problema este ca de exemplu la 09:00 ajung la birou si imi este foame deja. (Somnul este mult prea dulce ca sa pot manca acasa)
Dupa ce mananc de dimineata ma tine cel mult 1-2 ore si simt ca oricum nu este indeajuns pentru dimineata.

De accea as vrea sa imi recomandati cateva batoane proteice care sa ma ajute sa elimin "foamea" intre masa de dimineata si dupa amiaza sau chiar sa ma ajute cand nu am timp sa mananc o masa intreaga (Nu sa inlocuiasca, sa ma ajute)

Orice alte intrebari legate de rutina mea zilnica de mancat, va rog sa nu ezitati.

Multumesc anticipat !
1 comentarii
0
13-06-2017, ora 12:11
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Batoanele proteice, desi ar putea asigura temporar satietatea, nu sunt sursele ideale de nutrienti. Daca exista posibilitatea sa alegeti alimente cat mai apropiate de starea lor naturala sau preparate acasa cu un minim de efort.

Puteti opta pentru un mic dejun consistent (o omleta cu legume, branza/iaurt si/sau 1 felie de paine), iar sandvisul sa fie rezervat unei gustari intre mic dejun sau pranz. Omleta de exemplu poate fi preparata seara si doar incalzita inainte de servire. Este doar o sugestie, dar exista multe alte posibilitati. 10-15 minute pot fi suficiente pentru a servi micul dejun. Poate sandvisul nu este suficient dimineata si nu acopera nevoile nutritionale si nici nu satura, dar poate fi ideal pentru o gustare.

De ce nu dati o sansa modificarilor de orar? Somnul insuficient este un factor determinant in ceea ce priveste controlul apetitului (lipsa somnului fiind asociata cu un apetit mai crescut, foame intensa in prima parte a zilei si tot mai tarziu spre seara, satietate redusa, de aici si tendinta de a rontai la 102 ore distanta), dar nu obligatoriu cele 15 minute economisite dimineata, ci programarea somnului inainte de ora 23-24.

Un iaurt de baut si un fruct, un pumn de migdale/alune/nuci cu sau fara fructe pot fi variante mult mai nutritive si satioase pentru gustari, in locul unui baton proteic (consultati de exemplu o eticheta si vedeti ingredientele). Ambele optiuni isi fac treaba, aduc satietate, doar ca prima este mai „sanatoasa” sa spunem. Si pot fi consumate si „to go” daca timpul este o problema, desi un ragaz de 10 minute pentru a le consuma, poate nu la masa, dar pe o banca si nu din mers, tot ar putea favoriza senzatia de satietate si mentinerea ei un timp mai indelungat.

Oul, iaurtul, oleaginoasele sunt cunoscute petnru capacitatea lor de a induce si mentine satietatea pe temrn mai lung. Incorporarea lor la mese si gustari poate fi de ajutor. Mancatul constient, mestecatul corespunzator sunt la fel, factori care duc la aparitia senzatiei de satietate.

Multa sanatate si decideti intelept!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.