O idee cam.ciudata: poate fi insarcinata?

25-07-2012
lavinia2390
Nu este medic/terapeut
lavinia2390
Buna ziua,
in cazul in care un barbat s-a spalat cu sapunul dimineata pe maini, iar inainte de acest lucru, a atins penisul (pentru a urina de dimineata), iar o femeie a facut baie dupa-masa, ce sanse sunt ca ea sa ramana gravida? Pot exista spermatozoizi pe sapun si sa ajunga in vagin cand ea s-a spalat prin zona?
Va multumesc
7 comentarii
0
25-07-2012, ora 17:20
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Draga Lavinia,

Nimica nu este imposibil. Totusi, citind povestea de mai sus as spune ca sansele sunt cam aceasi cu posibilitatea ca cineva sa moara in accident aviatic fara sa se fi urcat vreodata in avion.

Toate cele bune,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
25-07-2012, ora 17:47
lavinia2390
Nu este medic/terapeut
lavinia2390
Va multumesc pentru raspuns.
Deci, sa inteleg mai bine, nu exista nicio sansa sa fie insarcinata prezentate fiind motivele pentru care este ingrijorata? Sapun, nu se stie sigur daca a fost sau nu ""murdar" cu spermatozoizi, iar dupa vreo 8 ore. s-a facut baie folosind acelasi sapun, dar fara spalaturi intravaginale, doar la suprafata.? Spermatozoizii mor in contact cu sapunul? Se usuca pe sapun, iar daca il udam peste cateva ore, acestia nu "reinvie"si pot si viabili?
Multumesc!
0
26-07-2012, ora 09:07
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
De-ar veni avionul ala...
0
14-08-2012, ora 15:07
Destiny
Nu este medic/terapeut
Destiny
Buna ziua!
Pe 11 iulie am avut ultimul ciclu care s-a incheiat pe 15 iulie seara. In ultima zi de ciclu ( pe 15, dupa amiaza ) am avut doua raporturi sexuale complete neprotejate.
Luna asta, ciclul ar fi trebuit sa imi vina pe 11/12 august, dar inca nu a venit. Tin sa mentionez ca sunt foarte stresata, caldura ma deranjeaza, si am avut cistita, am tratat-o dar mi-a revenit si de data asta nu am mai luat medicamente.
De doua zile am niste dureri lejere ca si cum ar trebui sa imi vina. Am avut secretii vaginale albe pana acum cateva zile, si dimineata urina avrea un miros neplacut. In rest nu am nici un alt simptom. Oare sunt insarcinata?
Imi cer scuze daca am vorbit gresit din punct de vedere gramatical, dar locuiesc in strainatate de 13 ani.
0
15-08-2012, ora 14:52
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut,

Sarcina este cea mai frecventa cauza de intarziere a menstruatiei. Recomand un test de sarcina.

Numai bine,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
16-08-2012, ora 01:44
g_carmen
Nu este medic/terapeut
g_carmen
Buna,

As avea si eu o intrebare la dumneavoastra. eu am luat anticonceptionale 4 ani in continuare si de vreo 3 luni m-am lasat de ele. intre prima luna si a 2 luna menstruatia mi-a venit la 30 zile, si imtre a 2 luna si a 3 luna a venit la 31 zile.intrebarea mea. ultima menstruatie a inceput pe data de 10 iulie. si a durat cam vreo 5-6 zile, , , , problema este ca pana acum nu mi-a venit si sunt ingrijorata.mentionez ca azi pe 15 august am facut un test de sarcina si a iesit negativ ( dar nu l-am facut cu prima urina ( mi-a zis cineva ca nu prea conteaza, , , , )dar imi este frica ).dar de duminica am dureri de ovare ( nu stiu daca m-am exprimat bine ) si dureri de rinichi.imi este frica...se poate sa nu fie vorba despre o sarcina ?:).va multumesc,
0
16-08-2012, ora 16:51
g_carmen
Nu este medic/terapeut
g_carmen
mentionez ca nu am avut contact sexual neprotejat in aceasta perioada.. si testul de sarcina l-am facut cam pe la ora 11( cu primul jet de urina )...si acum cat timp urinez simt o usturime...este posibil sa fiu racita ( daca este corect spus ) si de aceea sa mi intarzie si ciclul???.va rog... astept un raspuns..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •