Ofloxacin in sapt 4 de sarcina
Am luat Ofloxacin in sapt 4 de sarcina...embrionul nu era inca format...abia la 6 sapt s-a vazut un punct...se poate naste copilul cu probleme???va rog sa imi raspundeti1!! Imi doresc copilul mult!
3 comentarii
Antibioticul Ofloxacin face parte din clasa chinolonelor, alaturi de Ciprofloxacina, Levofloxacina iar toate aceste medicamente sunt incadrate in categoria C de risc in sarcina.
Aceasta categorie inseamna ca studiile efectuate pe animale au demonstrat efect nociv pentru fat, dar nu exista studii efectuate pe femei gravide.
Riscul utilizarii acestui tratament in primul trimestru de sarcina este fie sa se produca un avort sau fatul sa prezinte modificari musculo-scheletale. Exista insa studii care au demonstrat ca in cazul ofloxacinei nu a survenit nicio malformatie in urma tratamentului.
Va recomand sa asteptati pana la prima ecografie de morfologie fetala pentru a stabili cu certitudine daca sunt probleme.
Aceasta categorie inseamna ca studiile efectuate pe animale au demonstrat efect nociv pentru fat, dar nu exista studii efectuate pe femei gravide.
Riscul utilizarii acestui tratament in primul trimestru de sarcina este fie sa se produca un avort sau fatul sa prezinte modificari musculo-scheletale. Exista insa studii care au demonstrat ca in cazul ofloxacinei nu a survenit nicio malformatie in urma tratamentului.
Va recomand sa asteptati pana la prima ecografie de morfologie fetala pentru a stabili cu certitudine daca sunt probleme.
Dar exista si sansa de a fi totul bine, nu? Nu ii este pecetluita soarta... Modificarile musculo scheletale ce sunt mai exact?
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3lamictalul si orfirilul in timpul sarcinii?...+ operatie pe creier...
- 2oxacilina in primele saptamani de sarcina
- 4sarcina si infectie urinara
- 2sarcina cu risc de avort
- 5zyprexa in sarcina
- 5clotrimazol in timpul sarcini
- 0Medicamente in timpul sarcinii
- 7ESCITALOPRAM in timpul sarcinii
- 4PROZAC in sarcina
- 5Dermazim si sarcina
- 2Antibiotice in primele saptamani de sarcina
- 3Distonocalmul-pericol pentru bebe?
- 3Sotret si sarcina