Operatie de plamani

36 comentarii 1 2
0
07-07-2010, ora 08:48
ioana_e
Nu este medic/terapeut
ioana_e
Buna, am terminat si cu operatia, a decurs bine, refacerea este buna, asteptam rezultatul anatomopatologic. Dr a fost destul de atent cu el, l-a tinut mai mult decat ar fi fost necesar in terapie(pentru siguranta), a suportat relativ usor aceasta operatie, adica nu a avut dureri decat 1 zi, maine merge sa-i scoata firele. Acum chipurile are toate analizele bune, practic nu mai are probleme cu tumora de la plamani, metastaza de la umar este bine -in regresie si nu-l mai doare, sa vedem cat putem sa rezistam asa(eu sper la ani). Sa vedem ce tratament ne va recomanda dr oncolog mai departe.
Sanatate tuturor.
0
03-11-2010, ora 13:34
elena_1985
Nu este medic/terapeut
elena_1985
Buna ziua, as vrea sa va intreb daca imi puteti da un sfat. mama mea (52 ani) are o tuse de m multi ani.probabil de la raceli netratate.a mers la o clinica (se afla in Rusia) si i-au depistat ceva in neregula la plamanul drept. Au oprit-o pentru operatie, i-au facut analizele.radiografii.la toate organele ca sa se confirme daca e ok sa i se faca operatia.toate au fost bune.dupa operatie doctorul (un profesor de vre-o 60 de ani) i-a spus ca e 100% tumore benigna.sa stea toata lumea linistita.insa dupa 9 zile de la operatia a venit analiza de la laborator si doctorul l-a sunat pe prietenul mamei si i-a comunicat ca ar fi cancer (in ultimul stadiu).Doctorul e convins ca aceasta analiza ar putea fi gresita, pt ca din experienta lui este sigur ca tumorea este benigna.

nu stiu ce sa cred.peste 4 zile vor duce analiza la alt laborator.ne rugam sa fie o greseala si rezultatul final sa fie - tumoare benigna.

Credeti ca ar putea un specialist bun sa-si dea seama in timpul operatiei daca tumorea este maligna sau benigna?

daca aveti o parere despre aceasta situatie, va rog mult sa imi scrieti. suntem foarte speriati.va multumesc din suflet!
0
30-08-2011, ora 19:21
Boroiu Alexandru
Nu este medic/terapeut
Boroiu Alexandru
Am fost operat asta iarna de chist hidatic la ambii plamani de catre d-l doctor Cristian Paleru de la Institultul de Pneumologie Marius Nasta: este un profesionist desarvarsit si un om de mare omenie, ii sunt recunoscator pentru ca mi-a salvat viata; evolutia postoperatorie a fost excelenta, aproape ca am si uitat de acest mare necaz.
0
16-04-2012, ora 17:12
hombre
Nu este medic/terapeut
hombre
Buna ziua
Sint fica unui bolnav de 73 ani care i s-a detectat un nodul pulmonar in plaminul sting de 3 cm, acesta a fost extirpat acuma o luna si dupa analizarea acestuia s-a ajuns la concluzia ca este carcinom M-8003. Doctorul i-a spus ca va face chimioterapie dupa operatie incepind cu luna mai.Saptamina asta i s-a realizat un CT toracic abdominal y pelvis cu contraste si a iesit urmatorul rezultat:
Pe fondul unor leziuni de fibroza pulmonarasi a unei scizurite oblige stingi 1/3 superioare, se evidentiaza la nivelul segmentului superior al lobulului inferior sting un proces de condensare pulmonara cu invazie peurala, tumefactia partilor moi laterotoracice stingi in proximitatea virfului axilei (posible hematom)
Adenopatii mediastinale infracentrimetrice; fara formatiuni nodulare sau colectii pleurale.
Ficat fara formatiuni nodulare sau chistice ; colecist nelocuit, pancreas splina fara modificari de structura; rinichi functionali normali; chiste corticale renale bilateral cu diametru max de 14mm polar superior drept; nodul suprarenalian sting (12mm) cu aspect de adenom; vezica urinara in semirepletie; prostata marita de volum; fara adenopatii retroperitoneale cu semnificatie patologica;fara ingrosari de perete semnificative la nivelul elementelor tubului digestiv. Modificari spondilartrozice dorso lombare; fara modificari de structura osea.

As dori daca sinteti amabili de a-mi spune opinia dumneavostra si care credeti ca este situatia (stiu ca nu prea este buna ) dar cum nu locuiesc in aceasi tara cu el as vrea sa stiu la ce ma pot astepta si care este situatia reala si sincera ptr a ma putea organiza.

Va multumesc anticipat
0
20-06-2012, ora 18:23
Cmelia A.
Nu este medic/terapeut
Cmelia A.
Si sotul meu tr sa se opereze de noduli pulmonari la dr Nistor, cris 86.Nistor.Ne-a fost recomandat de dr nostru de la tg mures.Cum e dr Nistor? Si app, cam cu cat tr sa ne pregatim, ma refer la bani, pt ca suntem din provincie? Te rog mult nu ocoli intr mea cris 86!!!!!!!
0
18-09-2014, ora 14:06
Erika 123
Nu este medic/terapeut
Erika 123
Buna ziua, tatal meu urmeaza sa fie operat la plamani, are o tumoare si un abces pulmonar. Am fost la domnul dr Saon de la spitalul nasta bucuresti. Aud pareri bune si pareri f proaste despre spitalul nasta. Nu stiu ce sa fac daca sa-l duc la nasta sau la spitalul militar bucuresti? Imi este f frica de interventia cirurgicala pe care o sa o aiba si as vrea sa ajunga pe mana celui nai bun medic. Interventia ca fi facuta cu laserul di mi sa spus ca costa intre 1800-2200€. Va rog sa ma sfatuiti unde sa-l duc indiferent de cost. Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns
36 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vitamine și suplimente pentru plămâni
  •