orhiepididimita.. ce stiti despre aceasta boala?

17-05-2006
nonalela
Nu este medic/terapeut
nonalela
Tatal meu in varsta de 76 de ani a fost diagnosticat cu orhiepididimita cu hidrocel satelit.Ce puteti sa-mi spuneti de aceasta boala.Acum i-a fost depistata, e posibil sa o fi avut de mai mult timp si sa nu fi stiut?Daca a avut-o din tinerete e posibil ca aceasta boala sa provoace sterilitatea?
3 comentarii
0
18-05-2006, ora 00:00
Dr.Evelyn
Nu este medic/terapeut
Dr.Evelyn
Orhiepididimita este o infectie concomitenta a testicolului si epididimului. Este o afectiune foarte dureroasa, se insoteste de febra si dureri la urinat deci e destul de greu de presupus ca a purtat-o cu dinsul ani de zile fara sa sti.
Netratata, orhiepididimita se poate croniciza si poate duce la infertilitate.
0
14-07-2006, ora 00:00
nonalela
Nu este medic/terapeut
nonalela
Multumesc pentru raspunsul dat la intrebarea mea referitor la tatal me, pot sa spun ca dureri a avut doar acum, in tinerete nu se plangea de asa ceva si este tatal la doi copii dar intr-o discutie cu el privitor la boala lui zicea ca poate a avut-o din tinerete si nu a stiut de ea (el nu stia ca aceasta boala daca a avut-o trebuia sa aiba dureri)de fapt am ajuns la concluzia ca el punea la indoiala paternitatea copiilor.
0
02-01-2007, ora 00:00
dr-soare
Nu este medic/terapeut
dr-soare
Cu siguranta tatal dv nu a avut aceasta afectiune(orhita si epididimita) din tinerete, ea reprezentand o afectiune inflamatorie cu durere testiculara si tumefactie (in cazul in care nu avem de aface cu un cancer testicular care poate debuta fara durere)
Mai este si hidrocelul ( probabil la testicolul stang) care putea debuta in urma cu mai multi ani si care are in spate probabil un varicocel. Acesta afectiune insa chiar daca ar fi existat din tinerete(eu insa nu cred) ar fi pus probleme de fertilitate in proportie de 30-40% si asta dupa varsta de 35-40 de ani. Sunteti copilul lui cu siguranta si daca se indoieste de asta, rugatil sa ma contacteze.
In prezent eu asi verifica starea prostatei ( dozari : PSA ) si testicolelor facand si o echografie la profesorul Adrian Costache. Cu stima Dr Soare
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici