Ovare marite, tratament hormonal, diagnostic gresit?

14-10-2010
Abby77
Nu este medic/terapeut
Abby77
Buna. Am o nelamurire. Am fost acum o saptamana la un control de rutina la ginecolog, sa imi fac testul Papanicolau, o ecografie si cel de secretie. Doctorita la care am fost, la ecografie, a vazut ca am ovarele marite. In loc de 2.5cm cum spunea ca e normal, a spus ca am 4cm. Mia pus un diagnostic care incepea cu "Poate", adica un fel de Lotto, cum ca as putea avea cistita hormonala. Mia facut si un test de urina, pe loc, din care a iesit ca nu am infectie urinara, dar a aparut cum ca as avea niste urme de sange in urina. Cand am intrebat de ce, la fel de nonsalanta mia spus ca " Poate a drenat urina daca vam zgariat in timpul testului Papanicolau" Chestia asta mi sa parut total aberanta, dar nam vrut sa ma contrazic cu dansa. Mia prescris apoi (atentie, inainte ca rezultatele analizelor de secretie, etc sa iasa de la laborator) sa iau Duphaston, adica hormoni, pe principiu "poate ai, da dea fi bun si tia trece! " din a 14 zi a CM pana in a 25-a. Azi ar fi trebuit sa incep tratamentul, dar am citit multe pe internet despre acest medicament, si nu mi-a placut ce am gasit pe forumuri. Mi se pare usor lipsit de profesionalism, daca nu aberant chiar, sa prescrii hormoni unei femei care are ciclu regulat la 28 de zile, fara sa stii daca chiar are probl cu sistemul hormonal. Nu as risca sami dau peste cap acest sistem luand Duphaston. Acum, intrebarea mea este: ce analize sa fac ca sa stiu de ce am ovarele marite si daca acest lucru ar putea fi din cauza unei raceli netratate. Azi imi aflu toate rezultatele, cele de sange, de urina (facut in alta parte) si cele de la ginecolog. As vrea sa merg cu ele la un alt medic sa imi puna un diagnostic si sami dea un tratament.
Am facut bine ca nu am luat inca acei hormoni? Mentionez ca am 22 de ani, 55 de kg, si starea mea generala este buna. Singurele simptome pe care le am sunt usoare dureri in zona ovarelor sau la urinat. Am avut acum aprox 4 luni o colica renala si am avut de eliminat ceva nisip. Are legatura cu durerea de burta sau cu inflamarea ovarelor?
Vreau sa subliniez ca acest consult ginecologic de care va spun mai sus a avut loc in Cluj Napoca intr;o clinica care se vrea foarte profesionista si de renume si anume Gynia. Nu voi da numele medicului, nu cred ca are rost.

Daca aveti vreo parere, astept cu nerabdare raspunsurile voastre. Sigur nu sunt singura care se confrunta sau s-a confruntat cu asa ceva.

Multumesc frumos!
2 comentarii
0
17-10-2010, ora 19:51
simona.o.
Nu este medic/terapeut
simona.o.
Am si eu o problema asemanatoare cu a dv.Acum cinci saptamani am facut o criza si m-au internat de urgenta pt. o presupusa piatra la rinichi, o saptamana am fost bine apoi am facut alta criza, aveam dureri f mari in zona rinichiului stang, in zona ovarului stang si pe mijloc mai ales cand urinam.M-au externat dupa tratament cu no spa si piafen cu recomandarea unei consultatii la urolog pt ca s-ar putea sa am probleme la vezica urinara sau ceva chisturi la rinichi.La urologie (clinica particulara in Cluj Napoca) mi se spune ca nu am nici piatra nici chisturi dar ar fi bine sa fac o cistoscopie daca persista durerile si sa ma duc la un ginecolog.Ma consulta un ginecolog(dr.conferentiar...)si imi scrie ca rezultat la ecograf:col uterin aspect normal, anexe in limite normale.Ii spun ginecologului ca din luna iunie a.c. am ciclu neregulat si ca am 48 de ani si oare uterul fibromatos de care stiam de un an de zile de la alt profesor dr. ginecolog (tot din cluj)este acum vindecat? Imi face atunci al doilea ecograf si-mi spune ca apare ceva pe uter dar sunt semnele operatiilor avute in urma cu ceva ani si ca dereglarile de ciclu sunt din cauza probabil a trecerii la menopauza si ca asta nu e o problema.Ma trimite la urolog sa-mi rezolv problema. Durerea este de atunci permanenta dar suportabila.Imi fac programare la urolog la acceeasi clinica dar la alt medic ;imi face examen de urina dar nu apare ca am nici infectie, nici nisip nimic altceva considera ca nu trebuie sa-mi faca cistoscopia pt ca zice el nu am nici o problema urologica si ma trimite iar la ginecolog dar ca ar fi bine pt. linistea mea sa fac un examen tomograf.Am fost la tomograf si e adevarat ca nu sunt probleme urologice.De 5 saptamani ma plimb de la un medic la altul si nu am un diagnostic precis.Pe acest forum am scris rezultatul de la tomograf (daca vrei sa-l citesti), ovar stang 39/33mm etc..Stiu cine este la Ginia, avea reputatia unui medic bun dar poate trebuie incercat si la alt medic, e neplacut dar poate e mai cu folos asa.
Esti foarte tanara si trebuie sa te tratezi corect.Sunt medici ff buni in Cluj.Despre medicul meu ginecolog nu stiam daca mai profeseaza meseria avand acum o functie politica.Il cunosc de 18 ani, ultima data am nascut cu el acum 10 ani.Vineri am sunat la cabinetul lui particular si am aflat ca face consultatii in continuare si ce program are si o sa ma duc la el. Imi pare rau ca nu pot sa-ti dau aici mai multe detalii, dar este un profesionist. Dupa ce aflu exact ce am o sa-ti mai scriu.Indiferent care este rezultatul trebuie sa fim optimiste, e foarte important ca ne intereseaza de sanatatea noastra.Iti doresc sanatate !
0
21-10-2010, ora 11:58
Abby77
Nu este medic/terapeut
Abby77
Buna, Simona!

Acuma 5 luni am avut si eu aceeasi problema, cu rinichii. Timp de doua saptamani si ceva, aproape 3, am avut colici renale, ma durea exact cum ati descris dv, doar ca rinichiul drept. Tot asa, abia stateam noapte in pat, nu dormeam aproape deloc, ma ustura cand urinam. Am fost la medic si mi-au dat si mie no spa si mi-au spus sa beau foarte multa apa, ca am de eliminat ceva nisip, pietre nu erau. Si sa stau tot timpul cu picioarele si spatele la caldura. Am prins asa absolvirea facultatii, abia stateam pe scena, si apoi licenta. A fost destul de rau. Mi-a trecut pana la urma cred ca de la sine, desi uneori mai simt intepaturi in rinichiul drept.

Acuma, cu cealalta problema. Mi-au venit rezultatele de la laborator. Testul Papanicolau a iesit bine, dar mi-a iesit cum ca am o infectie cu Candida Albicans. Asistenta mi-a spus ca nu e mare lucru, si ca trece, sa iau 3 ovule de Canesten Gyn3. Le-am luat, le-am pus in 3 seri la rand. Dupa prima seara, a doua zi, a iesit din continutul ovulului, cum era normal sa iasa, alb, a doua zi la fel, iar dupa ultimul ovul pus, am inceput sa am secretii portocalii, ca si cum ar fi fost sange amestecat in substanta ce iesea din ovul. Asta a fost acum 3 seri si de atunci am o scurgere sangerie, se vede ca nu e sange gol, si ciclul nu trebuie sa imi vina decat peste 8 zile, 9. Am mai gasit pe forumuri fete care spun ca au avut sangerari dupa ovulele Canesten. (o prietena medic mi-a spus sa nu imi fac griji, ca se curata vaginul si e ca un fel de reactie la tratament). Ma doare si burta putin, ca si cum as simti o presiune constanta, uneori junghiuri, slabe.

Ceea ce m-a suparat foarte tare a fost atitudinea asistentei si doctoritei la care am fost, tratand acest subiect si aceasta infectie ca fiind una foarte simpla. Din tot ceea ce am citit pe interent nu e defel asa de simpla. O sa scriu mai jos la ce ma refer. Am inceput sa iau si tablete de Flucovim, pentru ca am simptome de infectie cu candida albicans inclusiv orofaringiana, si trebuie sa-mi refac si flora intestinala (pentru asta am luat Biotics). Am citit cu atentie prospectele si sunt de parere ca uneori ne putem trata mult mai bine noi, fara medici, cu internetul deschis, analizand foarte bine toate posibilitatile. Pe mine la Gynia nu m-a intrebat nimeni niste lucruri esentiale cum ar fi: 1. Daca am prieten, daca am viata sexuala (infectia se transmite si daca ma tratez eu si el nu, degeaba o fac ca iau inapoi)
2. Daca am simptome de candidoza orofaringiana sau macar daca iau alte medicamente, daca am luat antibiotic de curand.
3. Nu mi s-a spus sa iau niciun fel de tableta, decat ovulele alea.
4. Nu mi s-a spus ca pentru a scapa cu adevarat de aceasta infectie trebuie urmata si o dieta, pentru ca Candida se hraneste cu anumite subtante din ce le mancam noi si ar trebui sa o facem" sa moara de foame".
Ideea principala este ca, mai ales la clinicile private, noi suntem clienti, nu pacienti. Am lasat mai mult de 200 de lei ca sa-mi zica sa iau 3 ovule, si sa-mi aflu niste analize. Sunt niste incompetenti care cred ca femeile sunt cobai. Am gasit pe internet alimentele recomandate si nerecomandate in afectiunea asta si de 3 zile tin dieta. E oricum foarte sanatoasa pentru tot corpul si nu are ce rau sa imi faca.
Sunt foarte dezamagita si nervoasa in acelasi timp pe tot sistemul asta medical din romania. Probabil am dat si peste un medic care s-a blazat si nu mai are chef sa-si faca meseria.

Sper din suflet ca v-ati rezolvat problemele sau ca mergeti inspre bine. Daca aveti vreo parere despre problema mea, va rog sa imi scrieti, cand aveti timp. Eu momentan fac tot ce pot pentru a-mi reveni, face in paralel si prietenul meu tratament cu Flucovim si Biotics.

Va scriu mai jos unele lucruri interesante despre infectia cu Candida, pe care medicul nu ti le spune nici batut. (ca doar nu vrea sa ne facem bine, trebuie sa mai mergem la el, sa cotizam! )

Simptomele candidozei vaginale (aveam multe din ele, si mereu le puneam pe seama altor afectiuni, si nu stiam ca au legatura, dar medicul nu iti spune)

* stari de oboseala;
* lipsa de concentrare;
* dureri stomacale;
* dureri sau inflamatii articulare;
* dureri musculare;
* constipatie, diaree, balonare, gaze;
* usturimi si mancarimi vaginale;
* disfunctie erectila;
* pierderea apetitului sexual;
* endometrioza sau infertilitate;
* ciclul menstrual neregulat, insotit de crampe;
* atacuri de panica;
* maini si picioare reci;
* scurgere alba, branzoasa si abundenta;
* usturime la urinare;
* urinari frecvente;
* arsuri in timpul contactului sexual.

1. Sistemul digestiv. Simptome: balonari, gaze, crampe, diaree/constipatie alternative, alergii multiple la alimente.
2. Sistemul nervos. Simptome:oboseala anormala, nervozitate nejustificata, ameteala, depresie, rateuri de memorie, insomnie, minte incetosata.
3. Pielea. Simptome: eczeme, psoriasis, urticarie, acnee, infectii la unghiile de la picior.
4. Zona bucala manifestandu-se sub forma unei placi albe pe limba asemanatoare laptelui sau crapaturi in colturile gurii.
5. Traiectul genito-urinar. Simptome: sindrom pre-menstrual cu dureri, nervozitate, balonari, crampe, dureri de cap, pofta de dulce, infectii urinare/vaginale, scurgeri vaginale de culoare alb laptoasa in general urat mirositoare, pierderea interesului pentru sex (femei), mincarime anala, prostata, impotenta (barbati).
6. Sindrom endocrin. Simptome: hiper/hipo-tiroidism (in functie de organism), boala auto-imunitara.
7. Uneori Candida intrata in sange se poate localiza la prostata, ficat sau splina cu efecte foarte grave.

Pun aici linkul principal de unde am inteles exact ce e aceasta infectie si cum sa o tratez: http://www.vindecator.com/vindeca-candidoza-sau-sindromul-antibioticelor/

Multa sanatate si astept raspunsul dv!
Adaugă un comentariu / răspuns