Pastila contraceptiva uitata 24 de ore

05-12-2011
nico23
Nu este medic/terapeut
nico23
Buna ziua,

Seara trecuta am uitat sa iau pastila contraceptiva si am luat-o acum, impreuna cu pastila din seara aceasta. Conform prospectului, trebuie sa iau un nou blister imediat ce se termina acesta, fara pauza. Problema este ca ultimul contact sexual a fost ieri la pranz. Deci am luat cele doua drajeuri dupa 24 de ore, cea de ieri si cea de azi, iar ultimul contact sexual a fost acum aproximativ 30 de ore.
Am doua intrebari:
1. Exista riscul sa raman insarcinata? Stiu ca e problematic cu pastilele uitate in saptamana a treia.
2. Exista vreo problema daca voi schimba pastilele? Aveam de gand sa le schimb, dar acum cu problema ivita, mi-e teama sa nu existe efecte adverse.

Va multumesc anticipat!
4 comentarii
0
05-12-2011, ora 22:11
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mare gresala sa iei 2 pastile!!!
Asta nu inseamna ca te protejaza mai mult. Trebuia sa iei doar pastila de azi, nu si pe cea uitata.
Daca o sa te simti rau cumva, sa mergi la spital si sa spui ca ai luat 2 pastile odata - si arati ce ai luat.
Sper sa nu fie cazul!
Vorbeste si cu doctorul care ti le-a dat. Mai asteapta si alte sfaturi.
0
06-12-2011, ora 00:37
nico23
Nu este medic/terapeut
nico23
Asta scrie pe prospect:
1 drajeu uitat in a 3-a saptamana:
Puteti alege una din urmatoarele optiuni fara a fi necesare alte precautii contraceptive:
1. Luati drajeul uitat cat mai curand posibil (chiar daca acest lucru inseamna sa luati 2 drajeuri odata) si luati urmatoarele drajeuri la ora obisnuita. Incepeti urmatoarea folie imediat dupa terminarea foliei anterioare, fara a mai face pauza dintre folii. Este posibil sa nu aveti sangerarea de privatie decat dupa ce ati terminat si cea de a doua folie, dar puteti avea mici sangerari in timp ce luati drajeurile.

Momentan nu ma simt rau, insa imi pun tot felul de intrebari.
Multumesc pentru raspuns!
0
06-12-2011, ora 16:08
Dr. Costin George Adrian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Costin George Adrian
Ce contraceptiv folosesti? (Cred ca Jeanine?)
Fa ce scrie in prospect. Riscul este f f mic si nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi. Daca iei folia urmatoare nu iti va veni probabil menstra, dupa cum scrie si in prospect, pt ca nu faci pauza.
0
15-12-2011, ora 23:07
nico23
Nu este medic/terapeut
nico23
Buna,

Scuze ca raspund atat de tarziu. Da, Jeanine folosesc. Am facut ce scria pe prospect. Nu m-am simtit rau, poate putin ametita a doua zi, si scrugeri am avut putine si nesemnificative.

Va multumesc!
O seara buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •