Pastila contraceptiva uitata 24 de ore
Buna ziua,
Seara trecuta am uitat sa iau pastila contraceptiva si am luat-o acum, impreuna cu pastila din seara aceasta. Conform prospectului, trebuie sa iau un nou blister imediat ce se termina acesta, fara pauza. Problema este ca ultimul contact sexual a fost ieri la pranz. Deci am luat cele doua drajeuri dupa 24 de ore, cea de ieri si cea de azi, iar ultimul contact sexual a fost acum aproximativ 30 de ore.
Am doua intrebari:
1. Exista riscul sa raman insarcinata? Stiu ca e problematic cu pastilele uitate in saptamana a treia.
2. Exista vreo problema daca voi schimba pastilele? Aveam de gand sa le schimb, dar acum cu problema ivita, mi-e teama sa nu existe efecte adverse.
Va multumesc anticipat!
Seara trecuta am uitat sa iau pastila contraceptiva si am luat-o acum, impreuna cu pastila din seara aceasta. Conform prospectului, trebuie sa iau un nou blister imediat ce se termina acesta, fara pauza. Problema este ca ultimul contact sexual a fost ieri la pranz. Deci am luat cele doua drajeuri dupa 24 de ore, cea de ieri si cea de azi, iar ultimul contact sexual a fost acum aproximativ 30 de ore.
Am doua intrebari:
1. Exista riscul sa raman insarcinata? Stiu ca e problematic cu pastilele uitate in saptamana a treia.
2. Exista vreo problema daca voi schimba pastilele? Aveam de gand sa le schimb, dar acum cu problema ivita, mi-e teama sa nu existe efecte adverse.
Va multumesc anticipat!
4 comentarii
Mare gresala sa iei 2 pastile!!!
Asta nu inseamna ca te protejaza mai mult. Trebuia sa iei doar pastila de azi, nu si pe cea uitata.
Daca o sa te simti rau cumva, sa mergi la spital si sa spui ca ai luat 2 pastile odata - si arati ce ai luat.
Sper sa nu fie cazul!
Vorbeste si cu doctorul care ti le-a dat. Mai asteapta si alte sfaturi.
Asta nu inseamna ca te protejaza mai mult. Trebuia sa iei doar pastila de azi, nu si pe cea uitata.
Daca o sa te simti rau cumva, sa mergi la spital si sa spui ca ai luat 2 pastile odata - si arati ce ai luat.
Sper sa nu fie cazul!
Vorbeste si cu doctorul care ti le-a dat. Mai asteapta si alte sfaturi.
Asta scrie pe prospect:
1 drajeu uitat in a 3-a saptamana:
Puteti alege una din urmatoarele optiuni fara a fi necesare alte precautii contraceptive:
1. Luati drajeul uitat cat mai curand posibil (chiar daca acest lucru inseamna sa luati 2 drajeuri odata) si luati urmatoarele drajeuri la ora obisnuita. Incepeti urmatoarea folie imediat dupa terminarea foliei anterioare, fara a mai face pauza dintre folii. Este posibil sa nu aveti sangerarea de privatie decat dupa ce ati terminat si cea de a doua folie, dar puteti avea mici sangerari in timp ce luati drajeurile.
Momentan nu ma simt rau, insa imi pun tot felul de intrebari.
Multumesc pentru raspuns!
1 drajeu uitat in a 3-a saptamana:
Puteti alege una din urmatoarele optiuni fara a fi necesare alte precautii contraceptive:
1. Luati drajeul uitat cat mai curand posibil (chiar daca acest lucru inseamna sa luati 2 drajeuri odata) si luati urmatoarele drajeuri la ora obisnuita. Incepeti urmatoarea folie imediat dupa terminarea foliei anterioare, fara a mai face pauza dintre folii. Este posibil sa nu aveti sangerarea de privatie decat dupa ce ati terminat si cea de a doua folie, dar puteti avea mici sangerari in timp ce luati drajeurile.
Momentan nu ma simt rau, insa imi pun tot felul de intrebari.
Multumesc pentru raspuns!
Ce contraceptiv folosesti? (Cred ca Jeanine?)
Fa ce scrie in prospect. Riscul este f f mic si nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi. Daca iei folia urmatoare nu iti va veni probabil menstra, dupa cum scrie si in prospect, pt ca nu faci pauza.
Fa ce scrie in prospect. Riscul este f f mic si nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi. Daca iei folia urmatoare nu iti va veni probabil menstra, dupa cum scrie si in prospect, pt ca nu faci pauza.
Buna,
Scuze ca raspund atat de tarziu. Da, Jeanine folosesc. Am facut ce scria pe prospect. Nu m-am simtit rau, poate putin ametita a doua zi, si scrugeri am avut putine si nesemnificative.
Va multumesc!
O seara buna!
Scuze ca raspund atat de tarziu. Da, Jeanine folosesc. Am facut ce scria pe prospect. Nu m-am simtit rau, poate putin ametita a doua zi, si scrugeri am avut putine si nesemnificative.
Va multumesc!
O seara buna!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Sunt insarcinata? Sa imi fac probleme?
- 3am uitat sa iau pastila de a doua zi.. ce sa fac?
- 6insarcinata fara penetrare?
- 11cm si teste negative peste sarcina?
- 6am renuntat la anticonceptionale.. menstruatie foarte putina. sunt gravida?
- 12de ce intarzie mensruatia asa mult???
- 3sunt insarcinata?
- 5poti sa ramai gravida in ultima zi de menstruatie?
- 11problema arzatoare: sunt insarcinata?
- 6Postinor 2 si a doua zi menstruatie. E posibil sa fiu insarcinata?
- 3Insarcinata oare?
- 0există riscul unei sarcini?
- 1Pot rămâne însărcinată?
- 2Sarcina nedorita
- 2Pot ramane insarcinata?
- 4Pot fi insarcinata ?
- 0Schimbare anticonceptionale
- 0Întrebare rigevidon
- 1Anticonceptionale mai tari/anticonceptionale mai slabe
- 1Se poate sa fie o sarcina ?
Mai multe informații despre: sunt insarcinata? schimbarea anticonceptionalelor pilula contraceptiva uitata