pastilele anticonceptionale

26-10-2009
tannya25
Nu este medic/terapeut
tannya25
am si eu o intrebare. folosesc patile anticonceptionale marvelon 28 de aproape un an. nu am nici un efect negativ si am luat pastilele dupa sfatul medicului. dar am tot auzit de la prietenele mele ca au ramas insarcinate si luau tot marvelon. este posibil sa ramai insarcinata chiar daca le iei?acum nu stiu ce sa fac sa le iau in continuare sau sa iau alte patile ca nu as vrea sa am surprize
1 comentarii
0
26-10-2009, ora 15:19
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nici o metoda anticonceptionala nu este 100 % sigura, nici chiar ligatura trompelor. Corect folosite, anticonceptionalele orale combinate ofera o protectie de 98 %. Mai exact, aceasta inseamna ca in fiecare an, exista o probabilitate de 2 % ca intr-un cuplu care foloseste aceasta metoda in mod corect sa apara o sarcina.
Nu exista deosebiri semnificative in ceea ce priveste gradul de protectie anticonceptionala intre un tip sau altul de pilule combinate. Marvelon 28 sunt, deci, la fel de eficiente ca oricare altele.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul