Pata langa o alunita

21-08-2022
Laura251
Nu este medic/terapeut
Laura251
Mi-a aparut pe piele in urma cu o luna, o pata cu forma neregulata, ca un romb cu doua alungiri la un capat, cam de 2 cm, langa o alunita mai veche de 2-3 mm, pe abdomen, stanga jos.Initial a fost rosie pentru cateva ore cred, cu o vezicula mi s-a spus, eu nu am dat atentie, fiind la mare, era prima zi, doar imi amintesc ca m-a intrebat cineva ce am acolo, deci nu a aparut in urma expunerii la soare. E adevarat ca in urma cu 2 ani, m-am expus la soare la ore nepotrivite.
Urmatoarea zi era de culoare jumatate maronie, jumatate putin mai deschisa la culoare si apoi iarasi nu am dat atentie. Dupa o saptamana, am fost la medic, care vroia sa ma programeze pentru excizie chirurgicala. Am fost la un alt medic si mi-a dat crema fucidin, advantan, a spus sa astept 2-3 saptamani si sa nu-mi fac griji.Alunita a fost verificata la dermatoscop si nu era modificata, nici in prezent nu este modificata, este in regula, culoare uniforma, margini regulate, dermatoscopic fara elemente de risc, acesta e rezultatul. Doar ca exista acea pată.
La 2-3 zile dupa aceea, jumatatea aceea din pată mult mai vizibila a parut ca s-a cojit putin la stergerea cu degetul, apoi pata s-a estompat usor din culoare, iar acum, la o luna de zile, jumatate din pata este mult mai putin vizibila in timp ce cealalta jumatate este aproape aceeasi culoare, mai estompata putin, cred eu.
Nu imi amintesc sa fi observat inainte, ca as fi avut ceva langa alunita. Imi puteti spune ce ar trebui sa fac avand in vedere ca la prima intalnire cu medicul mi s-a recomandat excizie chirurgicala a alunitei cu tot cu pata?
Va multumesc anticipat.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alunițele și petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  •