patru-cinci masuri de reformare-eficient a sist sanitar

14-02-2010
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
Patru masuri pentru reformarea sist medical ajuns la ineficienta:
-caracter profilactis
-echipe interspecialitate(gen dr.haus)
-condica pacientului9pentru responsabilizarea medicului fara constiinta, si pentru centralizarea situatiei-eficienta a cazurilor)
-raportari periodice publice a problemelor de rea credinta, sfidare, prejudiciere a pacientului
-filmarea cazurilor(la cererea pacientului), si, mai ales a celor pasati iresponsabil-ignobil la psihiatrie, caci a devenit o practica de acoperire a incapacitatii multora
9 comentarii
0
15-02-2010, ora 03:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă,

Ar fi ideal (ce propuneţi dvs.), dar...mult prea fantezist pentru cei care ne conduc. Din păcate, aveţi iar dreptate. A devenit o obişnuinţă "expedierea" la psihiatrie. Dacă pacientul spune ceva necorespunzător din punctul de vedere al medicului în cauză, i se recomandă consultul psihiatric, cu toate că nu prezintă simptomatologie specifică şi nu face obiectul unei prescripţii de natură neuro-psihiatrică.
Dr. House este mult prea frumos (din punct de vedere al organigramei medicale), dar există numai în realitatea din instituţiile (nu generalizat, ci particularizat) cu profil medical din Sua, Australia, Japonia, Canada şi Germania (aici sunt cele mai multe dintre ele). La noi nici în următorii 100 de ani nu va putea fi pus în practică, pentru că nu se gândeşte şi nu se doreşte, doar se ocoleşte.


Numai Bine!
P.S. V-am răspuns la e-mail.

Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
15-02-2010, ora 10:26
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Şi noi studenţii visăm de când am intrat în facultate la condiţii ca în filme- gen dr House, Spitalul de Urgenţă- momentan nu există, dar în câţiva ani poate evoluăm şi noi... mai ales că mulţi din noua generaţie au pornit cu aceleaşi vise- şi când eşti tânăr simţi că ai face multe pentru a schimba lumea- poate reuşim, poate nu, dar de încercat sunt convinsă că vom încerca şi studia entru ca totul să fie mai bine.
Din păcate mai există şi cazul în care nici pacienţii nu respectă tratamente şi indicaţii- chiar dacă vin din partea unor medici buni, sau care tot amână prezentare la spital şi când vin e deja prea târziu- sunt pline spitalele şi de cazuri din astea- de la hernii gigante, la cancere în stadii finale- şi atunci tot pe medici se dă vina- deşi in anumite privinţe sistemul merge bine şi ar avea ce face.
Deci ideal, ar fi nevoie şi de o educare a populaţiei- ceea ce a început- atâtea reclame la papanicolau şi cancerul de col etc., dar şi pentru asta mai este nevoie de timp
Momentan de asta are nevoie România, de ceva timp şi de oameni care vor să schimbe lumea...
0
15-02-2010, ora 14:58
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
Personal, nu am decat experiente contrarii, ex:inainte de ac afectiune am avut oboseala cronica 10 ani si ma trimiteau acasa ca nu am nimic(ma ignorau, in ciuda insistentelor), apoi, ultimii 3 ani, am avut staza la picioare9consumam inghetata facuta cu smantana), si, apeland la urgente Bacau, cu mari insistente, totusi nu am fost primita, desi imi cadeau picioarele de durere(au zis:du-te acasa ca nu ai nimic(ca nu se vedea ceva sange ori altc vizibil))(poate era insuf venoasa cronica9cum am aflat mai tarziu, dar si acolo cu mari insistente, si nu m-au intrebat ce mananc(smantana0desi eu insistam sa le spun ce mananc, nu voiau sa asculte.Am aflat singura, mai tarziu, de la televizor, din intamplare;dar daca nu aflam, cum stateam eu c acea durere si pana cand.Ei nu mi-au spus decat; ciorapi medicinali, dar in zadar daca nu sistam consumul zilnic de inghetata facuta cu smantana.Investigatie Doppler nu au vrut sa-mi faca.In general, trebuie sa te bati cu ei, si tot nu te primesc, nici la urgente, cel mai bine ar fi fost sa chem salvarea, ca atunci eram sigura ca puteam intra in -atentia-serviciu platit de noi
0
15-02-2010, ora 15:11
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
Cel mai bine sa chemi massmedia fara sa stie ei.Breasla mai infama, din experienta mea, si nu sa zici ca din saracie te trateaza asa-nu inteleg mecanismele lor.La cluj, la seful reumatologiei, prima data mi-a cerut banii(600000 acum 2 ani), desi aveam asigurare, apoi a zis ca nu am nimic, ca-mi place mie sa umblu prin spitale.Si virgilui Stroescu, prima data, banii(500.0000 anul trecut, apoi a zis sa merg intai la un medic cutare si apoi, dupa aceea la el sa ma intorc in dependenta de rezultat, ala mi-a zis ca nu am nimic, si deci nu m-am mai intors la V Stroescu(-am ramas doar cu banii dati)De ce s-a grabit sa-mi ceara banii daca stia ca atunci nu ma consulta.Sunt din Vaslui, deci nu m-am mai intors sa cer banii-de jena.nici unul nu uita sa-ti ceara banii intai,.dupa fac ce vor.Si avam atata incredere in dansul, de la televizor!
0
15-02-2010, ora 15:13
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
400mil cheltuiti in 4 ani, fara sa aflu macar ce am.Pot da marturie cu ei de fata la televizor, undeva.
0
15-02-2010, ora 15:32
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
Medicii chiar nu au nici o judecata, cum cer-accepta ei bani castigati de sarac in 2 zile ii iau ei in 10 min(cata lipsa de judecata sa cersesti-furi de la cel mai sarac decat tine
?!Ce specie (umana?!)poate fi aceasta ?prin ce atavisme aparuta?Profitand de disperarea celu in nevioe.Ma gandesc, dar nu mai gasesc o asemenea ignobila categorie.Dintr-un spital de ex, cati poti gasi sa nu atenteze la buzunarul celui mai sarac decat ei?!(din 100, 8?)Santem ca si blestemati, pe un dru de manie a Lui Dzeu.Tepes a fost un erou-a zis las tara curata-am luat asupra mea pacatul.Am cladit in sufletul neamului.Cinstea fortata.insusita fortat.Ma sperii de intunericul mintilor care abuzeaza de ultimul ban al celu lipsit.
0
15-02-2010, ora 15:50
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
la boli rare s-ar fi incadrat tema.Este ecoul multur voci care nu au acces la mijl de informare si nu au timp si resurse lingvistice poate sa exprime ceea ce spun la cei din vecinatate.De_ati sti cati sunt! Fac studiu de caz-vorbind in orice conjunctura despre tema.Dar este suficient:vecinii, cunoscutii-nerezolvati.Si tot f multi pasati la psihiatr ca raspuns la adresarea lor la alopat-desi au fost oameni seriosi toata viata.Medicul de la Iasi zicea:tu ai o obsesie(e treaba mea-nu deranjez), dar a lui conditionare-solicitare de bani ce este?-O OBSESIE-aceasta obsesie adevarata! si care tb grabn tratata pentru a salva pacientul de moarte prin inanitie. Intreb: care e mai nociva pentru mai multi vulnerabili?! si mai grabnic de rezolvat?!
0
15-02-2010, ora 16:00
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
medicina sa fie preventiva, ca medicul(mai ales cei mai slabi), sa nu mai profite-abuzeze de disperaera cazurilor.Cine are interes sa nu fie preventiva?Programe scolare de informare-profilaxie.Asta este gandirea natiunilor cu judecata.Oare doar eu pot gandi sau fi cel mai cu Dumnezeu.Si preotii ar trebui sa actioneze.(informare a enoriasilor, propuneri legislative0Ce au facut ei pana acum?Toata societatea doarme somnul dezastrului?
0
26-02-2010, ora 10:33
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Doamna Leustean Maria,
intamplator am gasit ce ati postat, nu e forumul potrivit, iat Dumneavoastra ar trebui sa mergeti la psihiatrie pentru un control amanuntit si tratament de specialitate.Gratis de data aceasta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.