Pectus Excavatum - doctori Romania?

13-05-2009
jack_razer09
Nu este medic/terapeut
jack_razer09
am redeschis acest subiect, in speranta ca vom gasi un doctor in Romania, care opereaza cu succes aceasta malformatie.
daca cineva din tara care a facut operatia(NUSS; aceea cu lamela de titan) si este multumit de rezultate.sa ne spuna si noua numele doctorului. am mai citit pe forum de persoane(operate in tara) care nu erau multumite de rezultate(nici dupa cateva luni). Rezultatele la acest tip de operatie sunt vizibile imediat, din prima zi(asa este normal). am vazut o gramada de poze(filmulete) post-operatorii si adancitura dispare.
Pana acum canditati sunt dr Grozavu(sp Militar) si dr Burnei?(Budimex)...cam atat din cate stiu eu.
La acest tip d operatie cel mai important lucru este sa ai cat mai multe la activ. Este o operatie medie ca dificultate, si daca tot o faci macar sa o faci klumea.
Oricand te poti opera in Berlin la cel mai bun doctor din lume(pe acest tip de operatie)..doar ca 18.000 d euro e f mult pt majoritatea.
16 comentarii
0
15-05-2009, ora 12:31
CredendoVides
Nu este medic/terapeut
CredendoVides
Diferenta dintre Romania si alte tari este foarte mare. La stadiu de zvon ai avea posibilitatea operarii in alta tara, casa de asigurari suportand costul(repet e doar un zvon dupa ce m-am consultat cu mai multe persoane).
E adevarat ca rezultatele sunt vizibile si daca operatia e facuta corect tija nu are cum sa dea inapoi si automat sternul sa se deformeze ca inainte de operatie. Sunt multe cazuri pe aici cu rezultate slabe.
Eu am fost operat la Spitalul Militari ceva mai bine de 1 an, mai vad ca e un tip care a postat cam aceeasi problema cu a mea si a fost operat la acelasi spital. La mine dupa operatie adancitura se corectase in proportie de 80-85% dar a dat inapoi.
Dupa mai bine de 1 an si cateva luni e inadmisibil sa aud ca exista posibilitatea ca tija sa fi fost pusa mai sus decat trebuie(adica nu exact pe gaura), am ramas oripilat! Nu sunt experiment sa ma operez de "n" ori si practic timp de 1 an si ceva am pierdut timpul de pomana fara niciun rezultat(nu vreau sa bocesc pe umarul nimanui sau sa fiu ochiul care lasa izvoare de apa in urma lui dar totusi e o perioada f mare, suporti niste dureri, nu poti avea activitatile normale).

Iti recomand sa te rezumi si la alte pareri si sa nu iei o decizie pripita si rapida. Nu-ti crea aluzia ieftina ca operatia te repara imediat...e adevarat ca se corecteaza dar depinde cine o face, cum o face, ce interes are si ce tratament afiseaza. Sa nu'ti creezi complexul ca totul se face dintr-o bataie de palma. Daca ai rabdare se rezolva.
Incearca si pe la Targu-Mures, un alt zvon aflat din anumite pareri cum ca acolo ar exista cativa doctori specializati in asa ceva si care au rezultate bune.

Mai toti doctorii romani s-au specializat in asa ceva prin strainatate. Unii cu adevarat, altii mai putin si fac astfel de operatii nefiind stapani pe situatie in totalitate. Succes! PS: Daca intre timp aflii ceva te rog sa-mi trimiti si mie un mesaj sau lasa-mi un id de mess sa mai putem discuta.
0
17-05-2009, ora 23:50
jack_razer09
Nu este medic/terapeut
jack_razer09
Si eu tot spre sp Militar m-am indreptat(mai ca m-am internat). dar am avut indoieli cand am observat lipsa totala de interes din partea doctorului; si am zis sa mai analizez putin problema.
Am cerut parerea unui specialist( prof. Schaarschmidt) din Berlin, ca sa observ diferenta de abordare. Acest doctor este fara indoiala cel mai bun din lume, dar este si un adevarat artist. Repara orice cu rezultate exceptionale(rata sa de deplasare a barei este de ZERO, din peste 1000 de operatii Nuss).
Am auzit si de multi doctori "capabili" din USA(tara doctorului Nuss...inventatorul procedurii) care nu au habar de complexitatea operatiei, in final avand rezultate f slabe.
Eu zic ar trebui sa ne orientam, spre gasirea unei solutii de a putea platii operatia.(pt cei care nu au 20.000 eur; cum este si cazul meu).
Sa ne orientam spre a gasi o metoda ceva, prin care casa de asig. sa poate plati operatia.
Acum ma documentez pt. a gasi o cale de plata, sa pot face operatia in Germania.
0
25-06-2009, ora 21:39
jack_razer09
Nu este medic/terapeut
jack_razer09
http://www.websurg.com/ref/Technical_details_of_Nuss_repair _a_prospective_study_of_487_adolescents-lt01enschaarschmidt001.htm o prezentare a operatiei NUSS a Dr. Schaarschmidt imbunatatiri aduse tehnicii asa ar trebui facute toate
0
07-07-2009, ora 19:19
kontikki5
Nu este medic/terapeut
kontikki5
Salutare.
Si eu sunt in aceeasi situatie. Nu ma pot hotari catre care spital si dr sa ma indrept pentru ca n-am 18000EUR. Pana acum din ce am citit pe acest forum intr-adevar dnii dr Grozavu, Burnei si Saon Codin ar fi candidatii.
Rog fostii pacienti ai dnilor dr de mai sus sa ne dea info despre modul in care s-au simtit si au fost tratati.

-*


(*modificat de administrator)
0
04-08-2009, ora 20:05
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Vi-l recomand pentru rezectie si reconstructie de carena si pe domnul doctor Nistor Claudiu -Clinica Chirurgie Toracica, Spitalul Militar Central ; numai bine
0
05-08-2009, ora 23:17
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
scuze.continuare: chirugia unor anomalii ale peretelui toracic ; tratamentul chirurgical al tumorilor mediastinale.;numai bine
0
06-03-2012, ora 15:25
beianugabriel
Nu este medic/terapeut
beianugabriel
buna ziua in legatura cu operatia de pectus excavatum am post operat acum 4 ani la spitalul militar carol davila de dm doctor grozavu cel putin mie din cei 6 cobai de atunci mi sa refacut pieptul destul de bine deoarece am fost a 5 persoana de pe lista dansului eu cred ca operatia a avut succes la mine. inainte sa ma operez aveam 55 kg acum am aproape dublu acum depinde cum aveti voi grija de doctori asa au si ei grija de voi parerea mea
0
04-05-2012, ora 08:02
mama 50
Nu este medic/terapeut
mama 50
in legatura cu sternul infundat, vad multe discutii pe aici, fata mea a fost operata acum trei ani la sp militar buc de dr. grozavu, , i s-a si scos lama in vara asta, rezultatul este fa bun, fata mea arata acum frumos, a crescut, are alt tonus pleaca cu prietenii ei la mare, strand, ea care fugea de asta nnici nu avea curajul sa se dezbrace in costum de baie, sunt f fericita pentru ea, e vesela alt om.va sfatuiesc sa mergeti la smc la dr grozavu, este cel mai bun indiferent ce zice unul sau altul, eu am vazut multa lume acolo cu boala asta,.bafta
0
30-11-2012, ora 19:27
jerrome
Nu este medic/terapeut
jerrome
nu va operati in Romania. punct
nu dati bani la scarnaviile astea...care habar nu au despre operatie
doar spaga au in cap.,..in frunte cu grozavu, care este cel mai varza
0
12-12-2012, ora 07:44
mama 50
Nu este medic/terapeut
mama 50
doamne cita rautate intre doctorii astia, cum sa vorbesti asa despre performantele unui om, recunoscute si in strainatate, intrati pe google si vededti, doar pentru ca unii nu vor sa recunoasca valoarea omului, invidiosii, si cum sa te operezi afara pe o gramada de bani cind se poate aici foarte bine, , , ce urit din partea unora.
0
09-05-2014, ora 18:12
nemrac73
Nu este medic/terapeut
nemrac73
Va recomand pe d- nul dr Saon de la spitalul Marius Nasta. Am operat baiatul acum un an si jumatate ( bagai pumnul in sternul lui) si acum arata perfect. La inceputul lui iunie ii scoate tija! Un doctor tanar cred ca in jur de 40 ani, cu experienta in astfel de operatii. Si in ceea ce ma priveste am cuvinte de lauda si la adresa personalului medical pe perioada internarii. Intr- un spital de adulti, baiatul meu de 16 ani a fost " un rasfatat".Nu lingusesc, spun ceea ce mi s- a intamplat mie si atata timp cat opertratia a reusit cu rezultate vizibile imediate, ca mama nu am putut decat sa multumesc doctorului si lui D- zeu. Am oscilat intre sp Militar si Marius Nasta. Fara sa jignesc, am ales Marius Nasta pt ca in Sp Militar nu aveau tijele cu suruburi, existand riscul de alunecare a barii si existau si controverse cu operatii nereusite. Va urez multa sanatate!
0
09-05-2014, ora 18:20
nemrac73
Nu este medic/terapeut
nemrac73
Din nefericire la dr Burnei nu am putut ajunge, avea o lista lunga (cu copii cu afectiuni mult mai grave, urgente ce apareau incontinuu) si aceasta operatie ca sa aibe rezultate bune trebuia facuta intre 16-18 ani.Asta nu inseamna ca imi pare rau ca l-am operat cu dr Saon.(dar eu credeam ca fiind adolescent-16 ani nu il vor opera intr-un spital de adulti).Asa ca am pus mana pe tel si m-am interesat si cu riscul de a ma repeta nu regret nimic.
0
16-10-2014, ora 17:47
florina1234
Nu este medic/terapeut
florina1234
buna.chiar nu costa aceasta operatie daca ai adeverinta de salariat sau elev/student?
0
21-05-2019, ora 20:53
Mihai cjo
Nu este medic/terapeut
Mihai cjo
Salutare!Am zis sa scriu si pe acest forum, vad ca nu prea se mai discuta despre problema cu pectus excavatum!a mai facut cineva recent?Am 27 de ani si as vrea sa ma operez, pot sa zic ca imi afecteaza la sanatate.Si o recomandare la vreun doctor bun daca imi puteti da!O seara buna
0
23-08-2022, ora 23:07
Evelyn20
Nu este medic/terapeut
Evelyn20
Îl recomand pe Dr. Bogdan Popovici. Este un doctor extraordinar, răbdător și blând cu pacienții. Am fost operata de pectus excavatum și a făcut o treaba extraordinara.
0
06-01-2023, ora 13:24
RoxanaVasile
Nu este medic/terapeut
RoxanaVasile
Bună ziua, Ma interesează mai multe detalii va rog, dacă ma puteți ajuta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: