Pericardita si vaccin covid

21-10-2021
2na61
Nu este medic/terapeut
2na61
Din 2010 sunt diagnosticata cu pericardita, mi s-a facut si fereastra pericardica, a recidivat, cauza toxocaroza(?! nu toti dr. sustin asta, dar nici alta cauza nu s-a gasit) cu analize de start IgE=2000 (maxim normal 100) si toxocara=28 (maxim normal 9). Treptat am ajuns la IgE=240 si toxocara=11 ( tratament de 2ori/an cu mebendazol)
Imi fac anual vaccin antiviral si pneumococic(anul acesta am repetat pneumovax dupa 5 ani), deci nu sunt contra vaccinare. MI-am facut si test PCR si test anticorpi = totul este negativ. In acest context pot sa fac vaccin anti covid cu inima deschisa? M-ar bucura daca as primi raspuns de la un specialist care sa nu aiba nicio retinere in formularea raspunsului. Multumesc

Este ruşinos să spui una şi să gândeşti alta; cu atât mai ruşinos să scrii una şi să gândeşti alta.(Seneca)
Multumesc
Echipa ROmedic susține vaccinarea COVID-19.
7 comentarii
1
21-10-2021, ora 17:52
anxiosul
Nu este medic/terapeut
anxiosul
Zilele trecute am fost suspect de o pericardita, iar dupa ceva investigatii, analize, ekg si eco, medicul specialist mi-a spus ca nu este nimic grav si mi-a prescris un atiinflamator ptr 14 zile...in concluzie, cica ar fi o pericardita mica, necesita un alt consult daca respect recomandarile abia peste 12 luni, posibil virala dupa analize, nu stiu cum o fi asta cu una mica, dar l-am intrebat si eu in legatura cu vaccinul si mi-a spus ca pot sa-l fac fara probleme.Eu sunt deja vaccinat cu ambele doze si ma interesa ptr doza 3 daca este in regula, inainte de vaccinare mai facusem eco dar cu vreo 4 ani inainte si prin comparatie, par asemanatoare cu f mici schimbari.Acum nu stiu daca te ajuta ce mi s-a spus mie, mai bine intreaba un specialist., dar din ce se spune, la cei cu probleme cardio, vaccinul este indicat...decizia este doar a ta, dar ptr linistea ta, mai intreaba macar un specialist.Ce vreau sa-ti mai spun, simptomele mele ptr care m-am dus la consult le-am avut si inainte de vaccinare, acum nu sunt sigur daca simptomele au legatura cu aceasta mica pericardita, dar este f posibil.
1
21-10-2021, ora 19:21
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Categoric NU ! Risc major pentru pericardită-miocardită, deja consemnate în prospectul produsului ! Trebuie să vă administrați Prevenar 13 și puteți avea în vedere și antipneumococicul ! Nu pot înțelege de ce ROmedic susține vaccinarea antiCovid !!! Nu aveți NICIO COMPETENȚĂ !
1
21-10-2021, ora 22:08
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
2na61 problemele dumneavoastra de sanatate reprezinta principalul motiv pentru care trebuie sa va vaccinati anticovid, pentru ca in eventualitatea contractarii infectiei (care creste pe zi ce trece), sunteti la risc de evolutie severa prin boala.
Singura problema pe care ar trebui sa o lamuriti este cu care vaccin sa va imunizati. Vaccinurile mARN (pfizer si moderna) au fost asociate cu cazuri rare de miocardita/pericardita, dar in special la baieti si barbati tineri. Acestea au fost usoare, cu recuperare rapida, fara necesar de internare in majoritatea cazurilor. Cu toate acestea vaccinurile mARN raman cele indicate de obicei pentru persoane cu afectiuni cardiace. Vaccinul astra-zeneca nu a fost asociat cu miocardita/pericardita.
Cel mai bine este sa cereti sfatul cardiologului care va urmareste in legatura cu vaccinul pentru care sa optati.
Cel mai important este ca atunci cand puneti in balanta riscurile vaccinarii si riscurile bolii, balanta inclina clar spre vaccinare.
0
25-10-2021, ora 12:44
anxiosul
Nu este medic/terapeut
anxiosul
D-nul Baciu, esti aici pe post de antivaccinist sau de ce ? Doamna a fost foarte clara in ce a intrebat, nu pro sau contra vaccin, a intrebat daca se poate vaccina avand o pericardita.Daca vrei sa-i dai un sfat ok, nu incerca sa o influentezi doar ptr ca tu esti gica contra, nu i-ai dat niciun argument decat ce scrie intr-un prospect pe care-l cunosc toti.Doamna a intrebat clar daca se poate vaccina anti covid avand o pericardita.Eu i-am spus foarte clar ce mi-a spus un medic specialist cardiolog foarte recent, daca vrei o data exacta, pe 18-10-2021, daca vrei poti sa-ti si demonstrez.Poate nu ai inteles, eu am intrebat medicul ptr doza 3.Daca vrei sa vi in ajutor fara sa bagi doar bete-n gard este foarte ok, dar nu incerca sa influentezi deciziile unor oameni care au nevoie de niste sfaturi corecte. Cand spui categoric NU VA VACCINATI, DE CE PROMOVATI VACCINAREA, PARI DOAR UN PUI DE Sosoc, pericol major de pericardita/miocardita, totusi, suna cum ca, minim 70% dintre cei vaccinati au avut aceste simptome, cand cazurile confirmate ar fi de 1 la milion.In fine, in afara ca nu trebuie sa ne vaccinam indiferent daca ai sau nu pericardita, esti sanatos tun, etc, etc, etc, cu adevarat un raspuns ptr intrebarea doamnei se poate? Iar daca tot spuneti ca sunteti medic, identificati-va si vorbim altfel, va pot pune fata in fata cu niste specialisti, si poate asa vedem si noi cine are dreptate, poate aveti si dumneavoastra dar trebuie sa fie 100% sigur...dar daca stati doar ascuns si nu spuneti nimic concret decat acel NU, imi pare rau sa va spun, ca sa fiu elegant, dar mai mult puteti incurca deciziile oamenilor.Eu mi-as dori pareri antivaccin, anti orice, dar sa fie 100% bazate doar pe studii bine intemeiate, etc, sau macar o alta explicatie decat acel NU si atat, nu doar ptr a influenta deciziile oamenilor doar din alte interes, prostie sau lipsa de activitate.Ca sa inchei, domnule Baciu, eu, sa ascult de sfatul dumneavoastra sau al medicului specialist pe care il cunoasc, ma cunoaste, imi stie situatia medicala, etc...si care, categoric, nu are niciun interes ca eu sa ma vaccinez sau nu?
0
25-10-2021, ora 16:10
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Sănătate d-le Anxios !
0
25-10-2021, ora 20:45
anxiosul
Nu este medic/terapeut
anxiosul
Doar ati bagat batu-l prin gard si gata, tipic ptr noi.Dar ca idee, Vimovo ptr pericardita care are ca posibile efecte averse avc si infarct miocardic, sa-l mai luam sau nu ?...cica are anii de studii, cum spuneti ca este ok
0
06-11-2021, ora 10:21
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Din punctul meu de vedere trebuie discutat cu cardiologul si facuta o reevaluare!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: