perioada fertila explicatii

Buna ziua.
As dori sa stiu mai multe detalii despre perioada cand o femeie poate ramane insarcinata. Cand are loc ovulatia, cam cat tine periaoda fertila orice.
va multumesc
As dori sa stiu mai multe detalii despre perioada cand o femeie poate ramane insarcinata. Cand are loc ovulatia, cam cat tine periaoda fertila orice.
va multumesc
3 comentarii

Ovulaţia are loc în ziua 14 plus sau minus 1 înainte de menstruaţia următoare. Calculul perioadei fertile se face plecând de la observaţia că spermatozoizii pot rezista 5 zile, iar ovulul nefecundat 24 de ore.

Buna. Daca am luat pastile doar o luna, anticonceptionale, se poate sa fi avut ovulatia in ziua a 8 a ciclului urmator? Am avut contact neprotejat dar fara ejaculare si ma tem sa nu fi ramas gravida. Multumesc

Există această posibilitate.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1test de fertilitate
- 7dak e scurgere alba gelatinoasa..e perioada fertila
- 16Mai am sanse sa fiu fertila?
- 7se poate sa fi ramas insarcinata?
- 1anticonceptionalele si fertilitatea
- 12Cum aflu daca pot avea copii?
- 13suntem sau nu fertili?
- 1Medicamente pentru fertilitate la barbati
- 14Cand este perioada fertila?
- 7Singura sansa este FIV-ul?
- 6fertil dupa varicocel?
- 1imi este greu sa identific perioada fertila. Este vreo sansa sa ramin insarcinata?
- 1Sunt derutata in ceea ce privesc zilele fertile
- 1Poti ramane insarcinata in ziua fertila?
- 0am facut analize pentru fertilitate
- 3As vrea sa stiu ce medicament sa iau sa pot ramane cat mai repede gravida
Mai multe informații despre: Fertilitatea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: