Perioada infertila

04-03-2012
alinam91
Nu este medic/terapeut
alinam91
Buna ziua! Din auzite am inteles ca la unele femei persista un mic disconfort, o mica durere, greutate in ovare, in ziua ovulatiei. Eu, la fel, am asa ceva. As dori sa intreb: este sigur ca in aceasta zi se produce ovulatia, mai ales ca urmaresc si metoda calendarului si corespunde, la fel si mucusul cervical, si la fel dovedeste ca ar trebui sa aiba loc ovulatia? Dupa aceasta zi ( +2, 3 zile) sunt in afara pericolului de sarcina? Ovulatia are loc doar o data pe luna? Daca simt ca se produce si asta o dovedesc si celelalte metode mentionate mai sus pot fi sigura ca nu o s-o mai am in urmatoarele zile? Mutumesc anticipat! O zi buna!
3 comentarii
0
05-03-2012, ora 20:09
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da, acest disconfort (numit Mittelschmerz) marchează ovulaţia. El poate fi folosit, împreună cu semnele mucusului cervical, pentru delimitarea perioadei fertile de cea infertilă.
Ovulaţia are loc doar o dată într-un ciclu, şi anume cu 14 zile înainte de menstruaţia următoare. Notaţi ziua de Mittelschmerz pe acelaşi calendar pe care încercuiţi şi zilele de menstruaţie, astfel verificând dacă a apărut într-adevăr cu 14 zile înainte.
0
05-03-2012, ora 23:01
alinam91
Nu este medic/terapeut
alinam91
Va multumesc mult! Pur si simplu nu intelegeam chestia cum unele femei raman gravide in menstruatie sau in afara perioadei fertile ( fertile, desigur, dupa calculele lor). Gandeam ca mai exista vreo ovulatie spontana, asa sa-i spunem. E clar, inseamna ca gresesc cu calculele. Mersi inca o data! O zi buna!
0
05-03-2012, ora 23:03
alinam91
Nu este medic/terapeut
alinam91
Intr-adevar, deja de 6 luni m-am pus pe observatii si, da, exact dupa 14 zile apare menstruatia. Multumesc de informatie!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Metoda temperaturii bazale
  • Metoda mucusului cervical - Billings
  • Metoda calendarului
  • Manifestările comportamentale „dictate” de ciclul menstrual
  • Testele de ovulație
  •