pete foarte rosii pe fata dupa ora de ed. fizica

30-10-2013
nicoleta.ramona
Nu este medic/terapeut
nicoleta.ramona
Buna ziua,
De mica, fiicei mele ii ies, cateodata, pete pe fata dupa efort. Astazi ( 14 ani), insa, m-am speriat de felul in care a venit acasa dupa ora de sport de la scoala. Jumatatea superioara a fetei era f. f. rosie, iar jumatatea inferioara avea culoarea normala. I-am pus niste comprese reci si i-au trecut cam in 30 min. Desi i-am spus medicului de familie despre aceasta problema in urma cu vreo cativa ani, pentru ca nu am primit niciun raspuns legat de problema asta, am crezut ca e o reactie normala, o particularitate a ei, dar pana acum fata ei arata ca un puzzle rosu-alb si nu la fiecare efort...Va rog sa-mi spuneti ce-ar putea fi si la ce dr. ar trebui sa mergem. Va multumesc.
2 comentarii
0
30-10-2013, ora 18:50
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna seara!
Dupa felul in care ati expus problema, ceea ce are fetita dumneavoastra pare sa fie legat strict de efortul fizic. Nu ati observat cumva aceeasi eruptie dupa expunerea la frig? Nu prezinta alergii de nici un fel? Si, cel mai important lucru, nu puteti lega debutul acestei eruptii de nici un eveniment?
In primul rand, va sfatuiesc sa consultati un medic pediatru, eventual sa efectuati o serie de analize si ulterior alte investigatii suplimentare. Exista un mecanism prin care aceasta eruptie apare iar acesta trebuie descoperit.
0
31-10-2013, ora 18:50
nicoleta.ramona
Nu este medic/terapeut
nicoleta.ramona
Multumesc din suflet pentru interes! Fiica mea face aceasta eruptie de cand era mica, dar nu o face decat atunci cand face efort la soare. Daca face acelasi efort la umbra sau in sala de sport nu i se intampla nimic. Nu este alergica, deci eruptia e legata strict de efortul fizic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pete rosii pe piele - primul ajutor
  •