Pete rosii si degete exfoliate

16-03-2017
Gina Margulean
Nu este medic/terapeut
Gina Margulean
Buna ziua! Fetita mea de 9 ani are de aproape 6 luni de zile buricele degetelor exfoliate si crapate [cateodata pana la sange], atat la maini cat si la picioare.Mai mult la maini decat la picioare. La degetele picioarelor se exfoliaa pielea, la incheieturile degetor, nu pe pernute, ca la maini.
Am fost la medic, acum 5 luni si ne-a prescris Fucicort si ne-a spus ca probabil are o reactie alergica la ceva ce atinge, si ca o sa-i treaca si o sa reapara.
Nu a prezentat nici o ameliorare, si intre timp am ramas si fara asigurare medicala [nu locuiesc in tara si sunt somera]. Asa ca am incercat la sugestia farmacistului Naftinina, Dermalibur A-Derma cu zinc, Cicaplast cu Panthenol si acid madecassic, toate fara nici un rezultat.
Intre timp i-au aparut pete rosii si tari, cam de 1-1, 5 cm care o mananca si in spatele genunchilor. Pe degete nu o mananca, si nici pe talpite. De asemeni tin sa mentionez ca nu are besicute cu lichid, nici pe degete, nici in spatele genunchilor.
Se poate va rog sa-mi spuneti ce altceva as putea incerca?
Ati putea va rog sa-mi recomandati o analiza specifica?
Nu-mi permit sa platesc la particular si medicul si analiza. Din pacate o cresc singura si nu am nici ajutor de somaj.
In urma cu 6 luni, i-am facut analizele de sange de baza, si au fost bune, cu exceptia Calciului care era foarte ridicat, dar medicul ne-a spus ca probabil, s-a adunat din cauza garoului de la manuta, in timpul recoltarii. Alte analize nu am facut...
Va rog, poate ma puteti ajuta cu un raspuns! Orice indiciu e binevenit...
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Gomajul
  • Pete rosii pe piele - primul ajutor
  • Mi se duce pielea - e normal să te jupești?
  •