Piatra pe dinti copil

18-06-2014
ancutaliliana
Nu este medic/terapeut
ancutaliliana
Buna seara.Am o fetita de 1 an si 7 luni care are deja depuneri de piatra la baza dintilor de sus.Am avut mereu grija sa o spal pe dintisori si nu inteleg cauza aparitiei acestor depuneri.Dulciuri sau sucuri nu ii dau decat ff rar.In schimb bea lapte formula chiar si noaptea.Va rog sa imi spuneti daca exista vreo metoda de a indeparta piatra.Stiu ca e prea mica si nu pot sa o duc la un cabinet stomatologic, dar poate exista vreo pasta de dinti sau vreo solutie pentru asta.Mi-e frica sa nu se carieze dintisorii pentru ca deja vad ca a inceput sa se ingalbeneasca un dintisor.Sper sa primesc ajutor cat mai curand.
1 comentarii
0
18-06-2014, ora 08:47
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! MARE GRIJA cu laptele administrat noaptea, cu biberonul; copilul adoarme si laptele stagneaza pe dinti superiori ( in special ) si se formeaza caria de biberon. Copilul trebuie periat de doua ori pe zi.Seara, dupa ce bea lapte, o spalati pe dinti si poate bea apa. Altfel, riscati sa dezvolte carie de biberon. Cat despre varsta, nu este prea mica sa mergeti la control, stomatologic. Nu va inchipuiti ca o sa stea ca un adult, dar pentru copii sunt diverse jocuri si incurajari.
Copiii pot avea si ei depuneri de placa dentara mai aderente sau o coloratie gri-neagra la baza dintilor ce este formata de o bacterie cromogena din saliva. In principiu aceasta alarmeaza parintii, dar nu afecteaza dintii; printr-un periaj rotativ in cabinet se poate indeparta, dar poate reaparea la ceva timp. Dar una este depunerea de coloratii/piatra ( mai putin prezente la dintii superiori ) si alta caria de biberon.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pată pe dinte (dinți pătați)
  •