pilula uitata contact sexual pilula de a doua zi?

07-09-2011
IKa19
Nu este medic/terapeut
IKa19
Buna ziua. Vin si eu cu o intrebare. De doua luni iau pilule anticonceptionale. In prima luna menstruatia a venit exact cand am terminat folia cu 21 de pastile si nu dupa perioada de pauza cum e normal. Insa dr mi-a zis ca dupa alea 21 zile eu fac pauza si apoi incep sa iau anticonceptionale.
La cea de-a doua folie am uitat sa iau prima pastila si nici a doua zi nu am luat-o. Practic trebuia sa o iau intr-o zi de luni, dar am inceput contraceptia marti. La o saptamana dupa, tot marti, am avut contact sexual. Insa pastila de marti am uitat sa o iau seara si am luat-o noaptea cand mi-am amintit.
Pentru ca eu am inceput la o saptamana dupa prima zi de menstra o noua folie, a urmat saptamana trecuta in care am luat pastilele (ce e drept ca nu le-am luat la ore fixe, ci seara cand imi aminteam!!!!!--stiu ca nu se face asa) practic acu sunt in perioada fertila desi e cea de-a opta pastila. Insa pe aceasta am luat-o mai tarziu dupa cum am zis, pe la 4 noaptea.
Am citit prin prospect, scrie ca daca uiti pastilele din prima folie trebuie sa te protejezi practic 7 zile. La mine nu a fost cazul ca nu am intretinut contact sexual saptamana trecuta, ci doar acu, in a 8-a zi de cand am inceput sa iau pastilele, insa din pacate am uitat-o pe aceasta, insa am luat-o in interval de maxim 12 ore.
Acu eu stau si ma gandesc, sa iau pastila de a doua zi??? Am mai luat una cu opt luni in urma, cand tot pentru maxima precautie am zis ca mai bine iau una.
Care este parerea voastra??

Va multumesc muuult!!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul