pneumotorax

300 comentarii 1 23 ..... 9 10 Înainte ›
0
31-12-2009, ora 16:07
sendy_sendy69
Nu este medic/terapeut
sendy_sendy69
ce doc din spitalul nasta imi recomandati? eu am auzit de un doc pe nume Ioan Cordos dar nu stiu daca este la acest spital. daca stiti vreun doc bun va rog mult sa-mi scrieti. eu nu sunt din bucuresti sunt din slobozia. va multumesc.
0
31-12-2009, ora 16:25
Dr. Bolca Ciprian
Chirurgie toracica
Dr. Bolca Ciprian
Profesorul Cordos este de departe cam cel mai bun chirurg toracic din tara
dr Paleru este de asemenea un chirurg f bun
daca mergeti acolo si aveti recidiva specificati ca sunteti pacientul unuia dintre ei care doriti dumneavoastra
interventia chirurgicala nu este una dintre cele grele - comparativ cu alte interventii de chir toracica
multa sanatate
0
31-12-2009, ora 19:33
cristian1976
Nu este medic/terapeut
cristian1976
Salut Tuturor,

in luna august am facut pneumotorax la plamanul stang si la saftul unor prieteni m-am dus la spitalul de urgenta Floreasca. Trebuie sa recunosc ca am facut cea mai mare prostie, trebuia sa merg la Marius Nasta. Oricum, dupa ce mi s-a pus drena si am trecut prin niste chinuri destul de groazince, dupa 4 zile am ajuns acasa. Deja a doua zi dupa externare am facut complicatii( pleurezie) si m-am dus la spitalul Marius Natsa, unde, am fost operat de dr Paleru Cristian. Trebuie sa recunosc ca este nunul din cei mai excentrici medici, dar si unul din cei mai buni pe care i-am cunoscut. Operatia de pleurezie vreau sa va spun ca a fost un CHIN.. am trecut prin niste dureri isuportabile.. sa dormi pe spate o drena introdusa intr-o taietura de 6-7 cm nu este bine deloc.. Am facut 12 radografii si o tomografie in 10 zile...Din cate am inteles de la dr Paleru sansele sa rediciveze pneumotoraxul dupa o interventie chirurgicala sunt minime.. multa sanatate tuturor,

Cristi
0
04-01-2010, ora 21:51
Alecu Nicolae
Nu este medic/terapeut
Alecu Nicolae
Salut, si eu am fost operat pe data 22 Dec 2009 de Pneumotorax.Ma aflam in concediu in Austria la ski si asa din senin intr-o dimineata am simtit o durere in partea dreapta.Am crezut prima data ca e ceva legat de musculatura am incercat sa ma calmez sa fac cateva exercitii dar nu au avut nici un succes.Durerea a persistat si a doua zi am decis sa ma duc la doctor.In urma unei radiografii am fost diagnosticat cu Pneumotorax spontan pe partea dreapta, spontan deoarece nu a provenit in urma unui traumatism pe moment.Problema e ca, cu o zi inainte am cazut ceva mai tare pe spate dar atunci nu am simtit absolut nimic si ma gandesc ca schimbul de altitudine foarte des combinat cu acea cazatura a provocat acest Pneumotorax.Am fost internat de urgenta la spital pe data de 16 Dec unde unde mi s-a introdus un drenaj(bülau)si la doua zile inca unul asta pana pe 22 dec cand doctorii au decis sa-mi scoata cel de-al doilea drenaj introdus iar in acel moment pneumotoraxul a recidivat si am fost operat imediat la plamanul drept din care s-a taiat o bucata mica in partea de sus adica la varful plamanului.dupa operatie mi-au fost introduse iarasi acele drenaje timp de 7 zile.Am reusit sa ajung in tara pe 31, ma simt din ce in ce mai bine respir normal dar mai inca dureri obosesc repede si parca ma mai deranjeaza ceva in partea laterala sub subtioara.Azi am fost si am facut o radiografie si ceva e in neregula:se mai observa o bula de aer cam de 3-4 cm. exact la jumatatea plamanului de sus in jos ma refer, si in extremitatea dreapta exact sub subtioara.Sunt un pic cam speriat, doctorita de la radiologie si imagistica a zis ca e o bula de aer ramasa dupa operatie si care va fi absorbita de corp cu timpul.Ce credeti este o posibila recidiva sau este ceva normal postoperator?Este posibil sa fie plamanul si in alt loc fisurat sau sa se fi fisurat dupa ce au scos cele doua drenaje?Va doresc numai bine!
0
04-01-2010, ora 22:27
Dr. Bolca Ciprian
Chirurgie toracica
Dr. Bolca Ciprian
pt Alecu Nicolae
este posibil sa aveti o recidiva partiala
asa ceva se intampla f rar dupa interventia chirurgicala (1%) dar este posibila
in principiu aerul restant se va resorbi, dar va sfatuiesc sa va adresati unui chirurg toracic in vederea unei pareri clare - trebuie sa aveti radiografia la dumneavoastra
din pacate nu sunt f multi chirurgi toracici in tara - de unde sunteti?
0
04-01-2010, ora 23:15
Alecu Nicolae
Nu este medic/terapeut
Alecu Nicolae
pt nicolae1900
de ce unui chirurg si nu unui specialist pneumolog, el cred ca ar fi imai in masura sa ia o decizie. nu stiu zic si eu, maine am o programare la un specialist sa vedem ce o sa zica, sper sa nu fie grav, eu sunt din Ploiesti, ma gandesc ca daca ar fi o recidiva partiala ar trebui ca aceasta bula sa creasca pe zi ce trece si sa am aceleasi dureri ca si prima data iar plamanul sa fie colabat ceea ce pe radiografie nu se vede, multumesc pentru raspuns daca mai aveti alte pareri si sfaturi va rog sa-mi scrieti, o sa va scriu maine ce decizie o sa ia pneumologul, numai bine!
0
05-01-2010, ora 06:46
Dr. Bolca Ciprian
Chirurgie toracica
Dr. Bolca Ciprian
pt Alecu Nicolae
pneumotoraxul este o boala chirurgicala; dumneavoastra ati fost operat, aici discutam despre o posibila complicatie chirurgicala - deci trebuie sa fiti vazut de un CHIRURG TORACIC, si nu de un pneumolog, cu tot respectul pentru aceasta specialitate.
la Ploiesti nu exista chirurgie toracica, deci si pneumologii sunt mai putin obisnuiti cu patologia chirurgicala toracica pentru ca nu exista o colaborare stransa intre specialitati
o bula in plaman nu creste de la o zi la alta - pneumotoraxul nu este o bula de aer in plaman ci o acumulare de aer in pleura
cauza PNX poate fi o bula din plaman care s-a spart, dar in mod normal aceasta a fost indepartata prin interventia chirurgicala (acea rezectie minima din varful plamanului despre care spuneati)
recidiva PNX dupa interventie este doar partiala, adica este limitata
scopul interventiei este lipirea plamanului de coaste - deci recidiva daca apare este doar limitata. o mica parte a plamanului se deslipeste de pe coaste si nu tot - de aceea nu poate creste in dimensiuni - totusi ma indoiesc ca nu ati fost operat corect in Austria (asta nu inseamna ca nu puteti avea mici probleme - cum ar fi cea despre care vorbim)
in concluzie, daca doriti un raspuns pertinent - trebuie sa fiti vazut de un CHIRURG TORACIC
fiind din Ploiesti este usor sa veniti la Bucuresti pt un consult
spitalul Marius Nasta, sau Militar - au singurele sectii cu specialisti f buni
o recomandare - la Nasta - prof Cordos, Dr Paleru
0
05-01-2010, ora 21:06
Alecu Nicolae
Nu este medic/terapeut
Alecu Nicolae
pt nicolae 1900
Salut, a fost o alarma falsa, am fost azi la doi doctori pneumologi si mi-au spus ca nu este nici un fel de bula de aer ramasa, chestia aia alba care se vede pe radiografie undeva la jumatatea plamanului ar fi o chestie post operatorie ceva de genul unei ingrosari a pleurei in acea zona un fel de cicatrizare a acelei zone exact pe unde a fost introdus unul din drenaje si asta de doua ori odata pana la operatie si inca odata dupa operatie si tot in imediata apropiere a fost facuta si taietura de la operatie.Cred ca am fost destul de explicit in concluzie nu este ceva grav si partea cea buna e ca ma simt din ce in ce mai bine.O sa mai fac inca o radiografie cam intr-o luna si o sa vedem daca acea zona alba dispare sau se mareste iar daca mai aveti si alte sfaturi sau idei va rog sa-mi mai scrieti.Numai bine!
0
26-01-2010, ora 13:21
mihaelamymy
Nu este medic/terapeut
mihaelamymy
buna ziua !! am si eu o intrebare in ce consta acea operatie de pneumotorax?
mai exact ca sa puteti intelege :tatal meu a avut un pneumotorax acum 5 ani cu aproximatie si in momentul de fata a fost diacnosticat cu altul pe ceeasi parte. ne fiind din bucuresti a fost trimis la institul specializat. la primul pneumotorax a avut un tub de dren.acum as dori sa stiu daca tocmai incizia pt tubul de dren este acea operatie de care tot citesc pe acest forum.
daca nu doresc sa a flu cat mai multe despre aceasta operatie
0
27-01-2010, ora 22:04
Dr. Bolca Ciprian
Chirurgie toracica
Dr. Bolca Ciprian
pentru mihaelamymy
pneumotoraxul la varste mai vansate are de obicei o cauza mai clara decat acel aparut la tineri
in sine operatia este aceeasi (adica se rezeca eventualele bule ale plamanului care s-au spart si se efectueaza niste manevre la nivelul pleurei pentru ca cele doua foite ale acesteia pulmonara si parietala sa se lipeasca)
trebuie tratata si cauza - acestea pot fi multiple
cel mai des TBC, emfizem pulmonar, BPOC
tatal dumneavoastra a fost fumator si daca da a mai continuat dupa acel prim episod de PNX?
ca prima etapa pana la interventia chirurgicala se poate incepe cu drenaj pleural, operatia fiind ulterior
oricum, inaintea tratamentului chirurgical trebuie evaluata si boala de baza
institutul Marius Nasta - are un mare numar de specialisti
multa sanatate
0
17-02-2010, ora 20:52
Laur3ntiu
Nu este medic/terapeut
Laur3ntiu
salut!! de vreo luna de zile ma tratez de pneumonie interstitiara combinata cu o serie de nevralgii intercostale (junghiuri intercostale).in urma cu o saptamana in urma unei reprize de tuse mai violenta am simtit in spate (mai exact in zona rinichiului) o arsura de parca m-ar fii impuns cineva cu un cutit incins... acu doua seri in timp ce dormeam am patit aceeasi treaba tuse urmata de o arsura in spate. in ultima sapt. am facut vreo 3 radiografii si am fost la vreo trei spitale (de 3 ori la sf.Pantelimon, de 2 ori la Victor Babes, 1 data la Bals) la toate m-am dus suspect de pneumotorax dar am plecat cu diagnostic de nevralgie intercostala pentru ca nu sa vazut nimik pe radiografii...problema mea este ca nu prea ma simt ca si cum as avea vreun junghi intercostal (cand imi vine sa tusesc ma fac covrig) iar medicul meu de fam. ma suspecteaza in continuare de pneumotorax si nu prea stiu ce sa fac.credeti ca exagerez??
0
18-02-2010, ora 01:39
Alecu Nicolae
Nu este medic/terapeut
Alecu Nicolae
pt Laur3ntiu
Salut Laurentiu, stiu ca sistemul medical din Romania lasa de dorit, si de la 10 doctori cu aceiasi specialitate primesti 10 pareri diferite dar asta e mergem inainte.Dupa parerea mea daca nu se vede nimic pe radiografie cum ca unul din plamani nu e ca celalat adica e mai mic sau are alta forma fata de celalat atunci nu trebuie sa te gandesti la un pneumotorax, normal pneumotoraxul e foarte usor de diagnosticat si ma mira faptul ca deja ai fost la 3 spitale diferite unde ai avut totusi 3 pareri la fel si le spun pareri pentru ca pt. doctorii de acolo e cam greu sa puna un diagnostic astea sunt pareri numai, exista un minuant doctor de familie care a devenit doctor in urma unor spagi care sa spuna ca totusi pe acele radiografii se vede un pneumotorax.Cred ca mai multe despre pneumotorax poti sa afli singur dupa net.Tu zici ca ai avut dureri in zona rinichilor ceea ce cred ca nu are nimic in comun cu durerea in urma unui pneumotorax asa ca mai bine te duci si la un doctor nefrolog sau urolog nu stiu exact care e cu rinichii, si fa-ti niste analize.Totusi ma intreb cum poate doctorul de familie sa te suspecteze in continuare de pneumotorax daca pe radiografii nu se vede nimic.Cand mai treci pe la el spunei sa te asculte cu stetoscopul aparatul acela care il poarta ei de gat ca sa ne dam seama ca ei sunt doctori si nu sore medicale si intreaba-l daca amandoi plamanii se aud la fel cand respiri, cred ca asta ramane cea mai buna metoda de a afla daca ai vreo problema la plamani.Normal in urma unui pneumotrax la un plaman acel plaman nu se aude in stetoscop.Vezi ce faci si scrie-mi, multa sanatate!
0
23-02-2010, ora 15:14
ciprian_24
Nu este medic/terapeut
ciprian_24
buna ziua...am avut un pneumotorax in urma cu 2-3 luni pe partea stanga.akum am simtit iar ca un junghi in piept dar pe zi ce a trecut durerea ma lasat.as vrea sa stiu dak se poate trata pneumotoraxul reinstalat prin alte metode, in afara de interventie chirurgicala...va multumesc
0
24-02-2010, ora 14:38
Dr. Bolca Ciprian
Chirurgie toracica
Dr. Bolca Ciprian
pnx recidivat are indicatie chirurgicala fara dubiu
nu exista alta metoda
daca se pune doar un tub de dren ca prima data apare recidiva in proportie de80%
deci chirurgie
alege insa chirurgul cu mare grija
0
25-02-2010, ora 15:34
sendy_sendy69
Nu este medic/terapeut
sendy_sendy69
eu am f o radiografie in 5 ianuarie si doc specialist pneumolog a zis ca e bine dar pt ca aveam inca dureri pe 11 feb am facut un tomograf si mi s-au gsit bule de emfizem, cea mai mare fiind de 3, 5 cm. saptamana trecuta am fost la domnul prof doc Ioan Cordos si mi-a zis ca numai in cazul in care am o alta recidiva ma opereaza. As vrea sa stiu daca chiar nu se poate face operatia inaintea recidivei?
0
25-02-2010, ora 15:37
ciprian_24
Nu este medic/terapeut
ciprian_24
pai dak eu ma simt bine?doar ca respir putin mai greu.si interventia chirurgicala este una grea?si dak ati putea sa-mi spuneti in ce consta
0
25-02-2010, ora 17:13
Dr. Bolca Ciprian
Chirurgie toracica
Dr. Bolca Ciprian
pt sendy - este ilogic sa faci interventia chirurgicala inaintea recidivei, nu crezi?
este ca si cum ai vrea sa scoti un organ sanatos ca sa nu faci o boala care tine de el
simptomatologia pe care o ai se trateaza cu tablete

pt ciprian
daca ai recidiva trebuie sa te operezi - pnx poate deveni o problema care ameninta viata sau poate avea complicatii cum nici nu iti imaginezi asa ca - faceti o radiografie
operatia consta in rezectia unor bule de emfizem - basici pe plaman ca s-au spart cauzand pnx si in diverse metode prin care determina lipirea plamanului pe coaste, in functie de caz si de preferintele chirurgului
0
25-02-2010, ora 17:32
ciprian_24
Nu este medic/terapeut
ciprian_24
am fost la doctor mi-a facut o radiografie si mi-a zis ca este un pnx total stg spontan, partial reexpansionat recidivant.eu ma simt bine, adik nu simt dureri decat ca respir putin mai greu fata de inainte.mi-a scris un tratament augmentin, aflamin si teofilina..si mi-a zis sa revin la un control dupa 2 sapt..pentru spitalul marius nasta dr paleru imi trebuie o trimitere ceva de la doctor de familie sau pur si simplu ma duc akolo.?va multumesc
0
25-02-2010, ora 20:03
Dr. Bolca Ciprian
Chirurgie toracica
Dr. Bolca Ciprian
pnx este total sau partial nu si una si alta
cu scuzele de rigoare, daca medicul ti-a prescris tratamentul de care spui in contextul in care ai pnx recidivat habar nu are despre ce vorbeste
pnx recidivat are indicatie operatorie fara nici un dubiu, exceptand pacientii care nu pot fi operati datorita altor boli f grave sau conditii speciale
dr Paleru este un chirurg exceptional
pentru internare aveti nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie, adeverinta de salariat, elev, student, pensionar sau ce sunteti care sa arate ca sunteti asigurat si buletinul de identitate
nu pierdeti vremea ca nu e de joaca
la spital cautati direct medicul dorit ca sa nu ajungeti pe altundeva
bafta multa
0
25-02-2010, ora 21:10
ciprian_24
Nu este medic/terapeut
ciprian_24
asta este tratamentul care mi la prescris.o interventie toracoscopic credeti ca esti mai benefica mai sigura?.si dak dupa o astfel de interventie pacientul trece prin aceleasi chinuri care trece la o interventie normala...asta a fost ultima intrebare...va multumesc
0
25-02-2010, ora 21:17
Dr. Bolca Ciprian
Chirurgie toracica
Dr. Bolca Ciprian
Dr Paleru face aceasta interventie si pe cale toracoscopica dar exista posibilitatea sa nu existe in spital aparatele necesare interventiei (staplere aparate de sutura mecanica endoscopica) si atunci trebuie sa le cumparati dumneavoastra - aprox 300 euro
modern interventia pe cale deschisa se face printr-o incisie de aprox 5 cm situata imediat sub axila deci practic intr-o zona invizibila
drenurile se pozitioneaza la fel asa ca cicatricea va fi similara
ca si siguranta - interventiile sunt la fel
dpdv estetic diferenta este minima daca interventia se face asa cum v-am descris
in principiu in max 5 zile sunteti acasa
0
25-02-2010, ora 21:27
sendy_sendy69
Nu este medic/terapeut
sendy_sendy69
ce tablete ar trebui sa iau? daca pleura sa lipit e posibil sa mai am o alta recidiva? va multumesc mult pt raspuns.
0
26-02-2010, ora 23:45
Alecu Nicolae
Nu este medic/terapeut
Alecu Nicolae
pt sendy-sendy69
salut, am si eu cateva intrebari.unde te-ai tratat prima data de pneumotorax?ma gandesc ca nu s-a tratat complet in urma drenajului si au mai ramas bule de aer.Ai avut aceleasi dureri dupa ce ti-a scos drenajul ca si acum?sanatate si numai bine sa ne anunti ce ai mai facut.
0
27-02-2010, ora 11:20
Dr. Bolca Ciprian
Chirurgie toracica
Dr. Bolca Ciprian
pt sendy - tablete de durere, Algocalmin, Piafen sau antiinflamatorii - Ketoprofen
0
27-02-2010, ora 18:20
sendy_sendy69
Nu este medic/terapeut
sendy_sendy69
in italia mi sa intamplat prima data si acolo m-au tratat. durerile sun cam de 2 luni, dar nu le am in fiecare zi, sun zile cand nu le simt deloc. multa sanatate.
0
06-03-2010, ora 16:11
stelica 27
Nu este medic/terapeut
stelica 27
Buna ziua...am si eu nevoie neaparat de un sfat deorece sunt intr-o situatie grea.Sotul meu in virsta de 27 de ani a fost op[erat in urma cu 2 saptamini, diagnosticul fiind de PNEUMOTORAX SPONTAN pe partea dreapta.A avut un furtun de dranaj timp de 10 zile acesta fiind scos in urma radiografiilor facute aproape zinic in spital.Teama mea cea mai mare este ca nu stim exact ce s-a rezolvat aci in oras deorece suntem din provincie si nu sunt specializati neaparat in boli pulmonare.In urma cu trei zile l-a externat si nu prea se simte asa excelent si vrem sa mergem mai departe ptr un consult mai specializat la BUCURESTI deoarece au aparatura mai buna, aici la noi neavind asa ceva.Va rog frumos am nevoie de un sfat k sa fac mai departe si daca ait trecut prin asa ceva niste doctori specializati in asa ceva, si cum pot lua legatura cu acestia.
0
17-03-2010, ora 16:36
ciprian_24
Nu este medic/terapeut
ciprian_24
tocmai am fost operat de pneumotorax pe partea stanga, mi-a recidivat dupa 4 luni de la prima aparitie..si cand sta in picioare si in sezut ma doare spatele, la fel si cand trag aer in piept ma c-am doare in partea stanga...vroiam sa stiu daca e normal sa mi se intample astea.si vroiam sa mai stiu daca cumva pe viitor risc sa ma imbolnavesc dupa o astfel de interventie...va multumesc
0
26-04-2010, ora 10:20
cristy93
Nu este medic/terapeut
cristy93
Buna ziua! Am 2 sapt de cand am iesit din spital... Pe data de 1 aprilie am suferit din senin un pneumotorax pe partea dreapta, m am trezit sanatos, iar dupa 3 ore nu mai eram... nu facusem absolut nimic in dimineata aceea... Saturatia oxigenului o aveam 99-100, eram speriat si imi crescuse si pulsul. Am fost trimis de urgenta la spitalul Marius Nasta, unde mi au pus un tub de dren. Imediat dupa aceasta interventie m am simtit foarte bine. Plamanul s a expansionat foarte repede. Basica de aer s a inchis in 5 zile, iar dupa 7 zile mi au scos tubul de dren. Tinand cont ca m am vindecat f repede, sunt sanse sa recidiviz? Eu fac dansuri, cat timp nu pot dansa? Vreau sa aflu si parerea dvs. !
0
26-04-2010, ora 13:17
Alecu Nicolae
Nu este medic/terapeut
Alecu Nicolae
pt.cristy93
Salut, eu am deja 4 luni de cand am fost operat la plamanul drept si acum pot sa spun ca nu mai am nici un fel de durere, pot sa fac sport ca si inainte merg la inot merg cu bicicleta si e totul ok in schimb in cazul tau nu vreau sa te speri din cate am mai citit si eu in cazurile in care nu a fost necesara operatia directa pe plaman sunt sanse mai mari de recidiva dar sunt sanse sa nu se mai produca pneumotorax niciodata asa ca viata merge inainte.La mine sunt sanse de 1-2% sa mai apara pneumotorax la plamanul drept dar sunt sanse mai mari sa se produca la celalat plaman asta arata statisticile medicale dar in fiecare caz nimeni nu poata sa se pronunte cu exactitate daca pneumotoraxul o sa apara sau o sa recidiveze.In legatura cu sportul in cazul tau, ar fi de preferat sa incepi treptat sa faci efort, crescator deci nu dintr-o data f. mult dar cel mai bine cere parerea doctorilor.Trebuie sa gandesti pozitiv esti o persoana sanatoasa si trebuie sa treci peste acest eveniment cat mai repede.Sanatate si numai bine!
0
26-04-2010, ora 14:06
ciprian_24
Nu este medic/terapeut
ciprian_24
buna ziua am fost operat la plamanul stabg de pneumotorax in urma cu 2 luni
.inca mai am momente cand respir greu si ma dor coastele, abdomenul si spatele
vroiam sa stiu dak e normal ce mi se intampla..va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns
300 comentarii 1 23 ..... 9 10 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pneumotoraxul spontan - experiența pacientului
  •